Σοκ προκαλούν τα όσα λέει στην κάμερα του VICE ο νεαρός τζιχαντιστής της ISIS, ο οποίος ισχυρίζεται ότι δεν
στρατολογήθηκε από κανέναν αλλά πήγε μόνος του για να πολεμήσει τους «άπιστους» και να βοηθήσει στην επιβολή της Σαρίας.
Ο 21χρονος Καναδός ισλαμιστής, ο οποίος αποκαλείται Abu Usamah Somali, πιστεύεται ότι ταξίδεψε στο Ιράκ τον Ιούλιο.
Όπως δηλώνει κανείς δεν μπόρεσε να τον σταματήσει, καθώς όσοι εργάζονται στις μυστικές υπηρεσίες είναι «ηλίθιοι».
Ο ίδιος αναφέρει ότι τουλάχιστον 10.000 με 15.000 ξένοι τζιχαντιστές πολεμούν στο πλευρό της ISIS, ενώ όταν ο δημοσιογράφος τον ρωτάει ποιος είναι ο εχθρός τους εκείνος απαντά: «Εχθρός μας είναι όλος ο κόσμος, όποιος αντιτίθεται στο Ισλαμικό Χαλιφάτο».
«Με τη βοήθεια του Αλλάχ θα επιτεθούμε σύντομα στη Νέα Υόρκη. Υπάρχουν εκεί αδέρφια μας που προετοιμάζουν τις επιθέσεις»