Ερώτηση του Γ.Επιτήδειου σχετικά με την παράλογη απόφαση των Σουηδικών αρχών να εκπαιδεύουν τους μετανάστες στην σκοποβολή ως μέσω “ενσωμάτωσης” στην κοινωνία

Κοινοποίηση:
allehanda

Γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, σχετικά… με την παράλογη απόφαση των Σουηδικών αρχών να εκπαιδεύουν τους μετανάστες στην σκοποβολή ως μέσω “ενσωμάτωσης” στην κοινωνία.

Ακολουθεί η ερώτηση:

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εφημερίδας Allehanda της Σουηδίας με τίτλο “τρέχοντας για να γίνει ελεύθερος σκοπευτής”, ο κρατικός οργανισμός μεταναστεύσεως χρηματοδοτεί μαθήματα εκπαιδεύσεως ελευθέρου σκοπευτή, στα πλαίσια του προγράμματος εντάξεως των τριτοκοσμικών μεταναστών στη σουηδική κοινωνία.

Η εκπαίδευση διεξάγεται σε ένα τυπικό σκοπευτήριο στο Sollefteå της κεντρικής Σουηδίας. Οι εκπαιδευόμενοι διδάσκονται πως να σκοπεύουν και να πυροβολούν με τα τυφέκια στόχου, ως ελεύθεροι σκοπευτές.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα οι μετανάστες δείχνουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την εκπαίδευση αυτή. Νέοι άνθρωποι, από όλο τον κόσμο, τη Συρία, το Αφγανιστάν, την Αφρική και την Νότιο Αμερική κάνουν μαθήματα σκοποβολής και ορισμένοι από αυτούς είναι “πολύ ταλαντούχοι”.

Ερωτάται η Επιτροπή:

Γνωρίζει τις πληροφορίες που αναγράφει η εφημερίδα;

Επειδή η ΕΕ δεν μπορεί να λάβει εγγυήσεις από την κυβέρνηση της Σουηδίας πως από τα σκοπευτήρια αυτά δεν θα εκπαιδευτούν μελλοντικοί τρομοκράτες που θα σκορπίσουν τον θάνατο σε αθώους ανθρώπους. Προτίθεται να ζητήσει από την Σουηδία να μη περιλαμβάνει την εκπαίδευση των ελεύθερων σκοπευτών στο πρόγραμμα εντάξεως των μεταναστών;

Πως θα ενεργήσει η ΕΕ εάν η Σουηδία δεν σταματήσει να εφαρμόζει το υπόψη πρόγραμμα;

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: