ΕΤΣΙ ΞΕΠΑΣΤΡΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΥΣ-Η ρωσική “αρκούδα” ξύπνησε -Αυτές είναι οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας(βίντεο)

Κοινοποίηση:
A frame grab shows S-400 defense missile systems driving at Hmeymim airbase

Θα τους ξετινάξουν όλους!

Η Μόσχα έχει επιδοθεί σε μια κούρσα εκσυγχρονισμού της αεροπορίας της, προκαλώντας έντονο προβληματισμό στην Ουάσινγκτον. Αντίστοιχες ενέργειες έχει αναλάβει για τον στόλο της, ενώ το πεζικό παραμένει στην κορυφή της παγκόσμιας ισχύος. Γεγονός που κατέδειξε η ευκολία με την οποία ο Πούτιν κινητοποίησε στρατιωτική δύναμη 150.000 ανδρών στην Κριμαία.

Αναλυτικά, η Ρωσία διαθέτει ενεργό στρατό ξηράς περί τους 766.000 με 850.000 άνδρες και περίπου 2.500.000 εφέδρους, κατά 11% μεγαλύτερο από εκείνον των ΗΠΑ, εξοπλισμένο με 15.398 άρματα μάχης (πάνω από 22.000, σύμφωνα με άλλες εκτιμήσεις), 31.298 τεθωρακισμένα AFVs, 6.000 αυτοκινούμενα οβιδοβόλα και 3.793 πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων – σύμφωνα με στοιχεία της Global Firepower που επικαλούνται το Bloomberg και το Business Insider.

Οι δε παραστρατιωτικές δυνάμεις της εκτιμάται πως αριθμούν περί τους 450.000 άνδρες, ενώ η ρωσική αεροπορία στρατού αριθμεί 530 ελικόπτερα. Μάλιστα, ενώ η αριθμητική δύναμη των στρατών ξηράς έχει υποχωρήσει σε όλο τον δυτικό κόσμο από το 2011, η Ρωσία αποτελεί εξαίρεση, με αύξηση 25% ως το 2014, ενώ τον Μάιο ο Πούτιν δημιούργησε τα λεγόμενα «βιομηχανικά τάγματα», δίνοντας σε χιλιάδες κληρωτούς την επιλογή να υπηρετήσουν στην αμυντική βιομηχανία.

Η Μόσχα κερδίζει χρόνο προκειμένου να σφραγίσει τον εναέριο χώρο της από τα αμερικανικά δορυφορικά συστήματα καθοδήγησης ICBM μέσω του συστήματος α/α μακρού βεληνεκούς S-500, τη νέα εκδοχή των S-400, με στοιχεία σχεδιασμένα να αναχαιτίζουν 10 εισερχόμενους βαλλιστικούς πυραύλους ταυτόχρονα σε ύψος 200 χλμ. και με βεληνεκές 400 χιλιομέτρων. Αυτή τη στιγμή η ρωσική αεροπορία θεωρείται ότι διαθέτει 3.429 συνολικά αεροσκάφη, από τα οποία 2.500 στην ενεργό υπηρεσία, και πάνω από 60 βάσεις. Ο βασικός κορμός της αποτελείται από οκτώ τύπους μαχητικών και τρεις βομβαρδιστικών μεγάλης ακτίνας δράσης.

Μεταξύ των πρώτων, τα σύγχρονα μαχητικά πολλαπλού ρόλου Su-30, τα Su-34 και Su-35 που συνεχίζουν να παραλαμβάνονται αλλά και 150 Su-25 από το 1981, 130 μαχητικά αναχαίτισης Mig-31 από το 1982, 250 μαχητικά Mig-29 από το 1983 και 350 μαχητικά τέταρτης γενιάς Su-27.

Στα δε βομβαρδιστικά περιλαμβάνονται 16 Tu-160 υπερηχητικά, στρατηγικά βομβαρδιστικά μεγάλης ακτίνας δράσης, 32 στρατηγικά βομβαρδιστικά μεγάλης ακτίνας δράσης Tu-95MS και 41 υπερηχητικά βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς Tu-22M3. Σύμφωνα με τον Αμερικανό πτέραρχο Φρανκ Γκόρενκ, το αμερικανικό αεροπορικό πλεονέκτημα συρρικνώνεται, καθώς η ρωσική υπεροχή δεν βασίζεται μόνο στα μαχητικά, αλλά και στους πιλότους, εκπαιδευμένους στην τακτική «anti-access, area denial» (άρνηση πρόσβασης, απαγόρευση προσέγγισης περιοχής). Τακτική που προσπαθεί να επιβάλει η ρωσική πολεμική αεροπορία και στη Συρία.

Oσο για το πολεμικό ναυτικό, ως γνωστόν η μεγάλη δύναμη της Ρωσίας βρίσκεται στα υποβρύχια, 55 τον αριθμό, στα οποία θεωρείται εννέα φορές πιο ισχυρή από τις ΗΠΑ! Στις νεότερες αφίξεις περιλαμβάνονται το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο νέας γενιάς τύπου Project 955, κλάσης Borey, με το όνομα «Vladimir Monomakh», το σειράς Κ-550 «Alexander Nevsky» και το υποβρύχιο Κ-535 «Yury Dolgoruky». Τα τρία μεταφέρουν μαζί 16 πυραύλους Bulava. Συνολικά, ο ρωσικός στόλος θεωρείται πως περιλαμβάνει τουλάχιστον τέσσερις φρεγάτες, 74 κορβέτες, 12 αντιτορπιλικά στην ενεργό δράση, όμως ένα και μοναδικό αεροπλανοφόρο, το «Ναύαρχος Κουζνετσόφ» (αν και θεωρητικά ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 13 φρεγάτες και 105 κορβέτες και τορπιλακάτους).

Στους σχεδιασμούς βρίσκεται ένα σύγχρονο πυρηνικό αεροπλανοφόρο με καταδρομικά πλοία συνοδείας. Τα δικά της πανίσχυρα υπερόπλα διαθέτει η φημισμένη για την πολεμική βιομηχανία της Μόσχα. Στον αέρα ξεχωρίζουν το μαχητικό αεροπορικής υπεροχής πέμπτης γενιάς PAK FA T-50 της Sukhoi, που από το 2016 θα αντικαταστήσει τα Su-27.

Το αεροσκάφος αναπτύσσει υπερηχητική ταχύτητα χωρίς τη χρήση συστήματος μετάκαυσης, ενώ χάρη στα ραντάρ Belka μπορεί να παρακολουθεί ταυτόχρονα τέσσερις επίγειους και 30 ιπτάμενους στόχους και να παγιδεύει τους οκτώ από αυτούς. Ξεχωρίζει, επίσης, το βομβαρδιστικό PAK DA, ένα υποηχητικό αεροσκάφος, που θεωρείται ότι θα έχει τη δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλου Κρουζ με πυρηνική κεφαλή και πρόκειται να αντικαταστήσει τα παλιά Tupolev Tu-95 και Tu-160, τη ραχοκοκαλιά της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.

Από θαλάσσης, τα ρωσικά ναυπηγεία κοντά στον αρκτικό κύκλο κατασκευάζουν τα ισχυρότερα υποβρύχια του πλανήτη, μεταξύ αυτών και το λεγόμενο «σούπερ κατάσκοπο», ένα υποβρύχιο που θα λειτουργεί χωρίς να εκπέμπει ενεργά σήματα και θα παραμένει αόρατο για τον αντίπαλο, ενώ στις προδιαγραφές του είναι ο εντοπισμός πλοίων, υποβρυχίων και αεροσκαφών που πετούν σε χαμηλό ύψος και απόσταση έως 600 χιλιομέτρων. Επίσης, η Ρωσία διαθέτει τα καταδρομικά στρατηγικού ρόλου υποβρύχια 955 Borei, που είναι εξοπλισμένα με πυραύλους Bulava.

Συνολικά, για την εκτέλεση αποστολών στο ρωσικό πολεμικό ναυτικό είναι διαθέσιμα 11 τέτοια στρατηγικά πυραυλοφόρα, τα οποία ουσιαστικά είναι απρόσβλητα, όταν βρίσκονται σε περιπολία μάχης. Από ξηράς, το ισχυρότερο υπερόπλο θεωρείται το άρμα μάχης Armata Τ-14, που παρουσιάστηκε στη λεγόμενη «παρέλαση νίκης» τον περασμένο Μάιο.

Διαθέτει πυροβόλο 125 χιλιοστών, με δυνατότητα επαναφόρτισης εξ αποστάσεως, το πλήρωμα είναι τοποθετημένο σε μια θωρακισμένη κάψουλα, ώστε να έχει πιθανότητες επιβίωσης σε περίπτωση έκρηξης των πυρομαχικών, ενώ με το ραντάρ του παρακολουθεί έως 40 δυναμικούς και 25 αεροδυναμικούς στόχους σε ακτίνα 100 χιλιομέτρων. Στα δυνατά χαρτιά της Μόσχας περιλαμβάνονται ακόμη τα Pantsir-S1, πυραυλικά συστήματα που συνδυάζουν κατευθυνόμενα βλήματα αέρος και δύο αυτόματα πυροβόλα, το πυραυλικό σύστημα BUK-2, τα προηγμένης τεχνολογίας «αθάνατα» Mig-35 και το επιθετικό ελικόπτερο Mi-28.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: