ΖΕΑ: «Η μελλοντική ΤΡΟΦΗ των ΕΛΛΗΝΩΝ!»

Κοινοποίηση:
zea

Τι είναι η Ζέα…

ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΗΜΩΝ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΥΒΡΙΔΙΑ ΖΕΑ !!!

ΧΩΡΑΦΙ ΜΕ ΖΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΛΙΠΑΣΜΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΜΕ ΣΙΤΑΡΙ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ

ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ, ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΡΙΟΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΤΑ

ΖΙΖΑΝΙΑ

«ΤΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΚΕΛΑΡΙ» ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ:

 ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΕΑ

«Αν θέλεις να δεις πως ήταν η τροφή σου χτες κοίτα το σώμα σου σήμερα. Αν θέλεις να δεις πως θα είναι το σώμα σου αύριο κοίτα την τροφή σου σήμερα».

Θεωρείται ένα από τα πιο υγιεινά και κατάλληλα για τον άνθρωπο δημητριακά.

Έχει διπλάσια περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες από το σιτάρι.

Η Ζειά δεν φράσει τις αρτηρίες, όπως το αλεύρι από το σιτάρι που τρώμε, το οποίοπεριέχει περισσότερη γλουτένη.

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και μέταλλα.

Περιέχει 40% περισσότερο μαγνήσιο σε σύγκριση με τα άλλα δημητριακά.

Το συστατικό αυτό βοηθά στην αντιμετώπιση των

κραμπών που εμφανίζονται συνήθωςμετά από

πολύωρη ποδηλασία.

Το μαγνήσιο επιπλέον ενεργοποιεί τις ενζυματικές

διαδικασίες του μεταβολισμού.

Περιέχει βιταμίνες A, B, C και Ε.

Έχει πιο απλή δομή γλουτένης, γι΄ αυτό είναι πιο

εύπεπτη.

Περιέχει υψηλά ποσοστά του αμινοξέος λυσίνη.

Τα δημητριακά Ζέας συμβάλλουν στη διατήρηση ενός φυσιολογικού σωματικού βάρους.

Είναι πλούσια σε υδατάνθρακες χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη.

Αυτό σημαίνει ότι απορροφάται αργά και

απελευθερώνει μικρή ποσότητα γλυκόζης στο αίμα.

Έτσι, μαζί με τις φυτικές ίνες, αυξάνει το αίσθημα του κορεσμού και διατηρεί το αίσθημα της πληρότητας

για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τα προϊόντα από Ζειά είναι κατά γενική ομολογία πιο εύγευστα, σίγουρα πιο θρεπτικά και συμβάλλουν στη διατήρηση ενός φυσιολογικού σωματικού βάρους.

Η κύρια διαφορά της με το κοινό, μοντέρνο σιτάρι

είναι ότι η ζέα έχει πιο απλή γενετική δομή.

Τα μοντέρνα δημητριακά έχουν υβριδοποιηθεί μέσω πολύχρονων ερευνών.

Ο στόχος της υβριδοποίησης είναι η αύξηση της

σοδειάς, η αντιμετώπιση των παράσιτων, των

καιρικών συνθηκών κλπ.

Πολλοί βέβαια αρχίζουν να αναρωτιούνται εάν αυτή η μακρά ιστορία υβριδοποίησης είναι η εξήγηση για τοναυξανόμενο αριθμό ανθρώπων με αλλεργίες ή δυσανεξία στην γλουτένη…

Όμως γιατί γίνεται η καλλιέργεια του απλού σιταριού;

Καμία άλλη καλλιέργεια δεν καταλαμβάνει τόσο μεγάλη έκταση του πλανήτη μας όσο το σιτάρι και η παγκόσμια ετήσια παραγωγή του φθάνει τα 700 εκατ. τόνους (είναι τρίτο σε ποσότητα μετά το καλαμπόκι και το ρύζι).

Αποτελεί την κυριότερη πηγή φυτικών πρωτεϊνών για τον άνθρωπο, παρέχοντας στην ανθρωπότητα το ένα πέμπτο περίπου (20%) των διατροφικών θερμίδων της.

Το πλεονέκτημα του σιταριού ως τροφίμου είναι ότι αποθηκεύεται εύκολα και εξίσου εύκολα μετατρέπεται σε αλεύρι.

http://papageorgopoulos.blogspot.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. ´´Μελλοντικη τροφη των Ελληνων¨´ ….ευχη και προσδοκια μαζι το προιστοιστορικο διατροφικο στοιχειο που εφτασε στην κορυφωση της νοημοσυνης μαζι με την αρχαιελληνικη γλωσσα τους προγονους μας Αρχαιους Ελληνες ,να γινει ΞΑΝΑ Νο1 στην διατροφη μας!!!!!!

  2. Ο δήθεν εθνάρχης μπενί σελόν(ελ.βενιζέλος)κατήργησε μέ νόμο τήν παραγωγή τής ζείας ή ζέας.Ο ίδιος έκανε τό ΦΕΚ 173 02-08-1920 μέ τό οποίο κατέστησε τό ΚΙΣ(κεντρικό ισραηλιτικό συμβούλιο) ΝΠΔΔ.Επίσης ψήφισε τό ιδιώνυμο ,δηλαδή έθεσε εκτός νόμου τό ΚΚΕ,κατά τά άλλα ο λαός δέν ξεχνά τί σημαίνει δεξιά.

  3. ΑΝΤΕ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΕΤΡΩΓΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1928 ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΗΝ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ Ο ΜΠΕΝ ΖΕΛΟΡ (ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΣΕΙ ΕΘΝΑΡΧΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΙΚΗ ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ — ΤΥΧΑΙΟ !!!)

    ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΓΕΝΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΖΕΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΑΠΛΟ, ΚΑΤΕΡΓΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΣΙΤΑΡΙ . . . . . . . !

    ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ – – ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΝΟΦΕΡΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΑ!!

Comments are closed.