Η αλήθεια για τη μεταφορά στρατευμάτων σε Αιγαίο και Έβρο

Κοινοποίηση:
lkrje6-630x400

Κακώς έπεσαν από τα σύννεφα όσοι εξεπλάγησαν από την αποστροφή του Πάνου Καμμένου για μεταφορά στρατιωτικών δυνάμεων στα νησιά του Αιγαίου, με πολλούς ήδη να έχουν αρχίσει να επεξεργάζονται δημοσιογραφικά σενάρια περί θερμού επεισοδίου και νέας όξυνσης στα ελληνοτουρκικά.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε χαρακτηριστικά πως «έχοντας αντιληφθεί τις συνθήκες μεταφέρουμε συνέχεια προσωπικό στο Αιγαίο και στον Έβρο.

»Ήδη, εντός των επομένων ημερών, 3.500 προσωπικό θα μεταφερθεί στα νησιά, στη δύναμη της ΑΣΔΕΝ, η οποία μετατρέπεται σε Στρατηγείο Αρχιπελάγους και άλλοι 3.500, μόνιμο και στρατεύσιμο προσωπικό, θα μεταφερθούν στον Έβρο».

Όπως υπογραμμίζουν ωστόσο αρμόδιες πηγές με πλήρη γνώση του στρατηγικού σχεδιασμού της χώρας, η επίμαχη πρωτοβουλία μόνο καινούργια δεν είναι.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος αναφέρεται στη νέα δομή που έχει ήδη εξαγγελθεί εδώ και κάτι λιγότερο από ένα έτος από τον τότε αναπληρωτή υπουργό, Δημήτρη Βίτσα και η οποία στοχεύει στη μέγιστη αξιοποίηση του μόνιμου και στρατεύσιμου προσωπικού στα σημεία που επιχειρησιακά απαιτείται.

Αυτό, όπως γίνεται αντιληπτό ουδεμία σχέση έχει με προετοιμασία σύγκρουσης ή οποιοδήποτε έκτακτο τέτοιο σενάριο, αλλά είναι ένα πλάνο αναδιοργάνωσης του Ελληνικού Στρατού, το οποίο σχεδιάζεται εδώ και καιρό, πολύ πριν μάλιστα οξυνθεί το κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με αφορμή και την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Είναι εξάλλου ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας που πολλάκις και παλαιότερα αλλά και πρόσφατα από τις Βρυξέλλες έχει υπογραμμίσει την ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα της χώρας ως μέσο διασφάλισης της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή και σε καμία περίπτωση ως «όχημα» επιθετικών πρωτοβουλιών της Ελλάδας.

Ως εκ τούτου επιβεβαιώνεται πως ο δημοσιογραφικός και πολιτικός παροξυσμός σε βάρος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, προκειμένου να διεμβολιστεί ο κυβερνητικός συνασπισμός καθημερινά, ξεπερνά κάθε όριο και πλέον βάλλει ευθέως εναντίον των εθνικών συμφερόντων σε μία εξαιρετικά κρίσιμη χρονική περίοδο για τις ελληνοτουρκικές αλλά και ευρύτερες γεωπολιτικές συγκυρίες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: