Η Αμερική απαντά ΔΥΝΑΜΙΚΑ: Μαχητικά των ΗΠΑ σφυροκόπησαν το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ

Κοινοποίηση:
αρχείο λήψης (2)

Μαχητικά αεροσκάφη της συμμαχίας της οποίας ηγούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες έλαβαν μέρος σε μια σειρά φονικών επιθέσεων εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους γύρω από την πόλη Φαλούτζα του Ιράκ χθες, είπαν αμερικανοί αξιωματούχοι στο πρακτορείο Reuters, με έναν αξιωματούχο να δίνει την αρχική εκτίμηση ότι τουλάχιστον 250 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 40 οχήματα καταστράφηκαν.

Εάν επιβεβαιωθούν οι αριθμοί αυτοί, οι επιθέσεις θα είναι από τις φονικότερες επιθέσεις εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης. Οι αξιωματούχοι μίλησαν στο Reuters υπό καθεστώς ανωνυμίας για να περιγράψουν την επιχείρηση, και σημείωσαν ότι οι αρχικές εκτιμήσεις μπορεί να αλλάξουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της Wordbulletin.net, περίπου 12.000 ιρακινές οικογένειες έχουν καταφύγει Φαλούτζα,την οποία ανακατέλαβε ο ιρακινός στρατός από το Ι.Κ, τον περασμένο μήνα σύμφωνα με το Υπουργείο Μετανάστευσης.

Επίσης, ανακαταλήψη πραγματτοποιήθηκε από τον ιρακινό στρατό νωρίτερα αυτή την εβδομάδα έπειτα από συνεχείς συγκρούσεις με τους τζιχαντιτστές.

Σύμφωνα με Noroz, μόνο 700.000 άνθρωποι έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους, καθώς οι υπόλοιποι 3,7 ανθρώποι μεταφέρθηκαν σε περιοχές που είναι υπο κυριαρχία του (ΙΚ)
Το Ιράκ έχει υποστεί μεγαλή καταστροφή ήδη από τα μέσα του 2014, όταν το Ι.Κ κατέλαβε τη βόρεια πόλη της Μοσούλης και κατέλαβε μεγάλα τμήματα του εδάφους στα βόρεια και δυτικά τμήματα της χώρας.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περισσότερα από 3,4 εκατομμύρια άνθρωποι είναι σήμερα εκτοπισμένοι στο Ιράκ – οι περισσότεροι είναι παιδιά – ενώ περισσότερα από 10 εκατομμύρια είναι σε απελπιστική ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: