Η Αστυνομία τακτοποίησε τον «μαϊμού» τεχνικός της Δ.Ε.Η. που έκλεψε ηλικιωμένη στα Ιωάννινα

Κοινοποίηση:
αστυνομια

Ταυτοποιήθηκε μετά από έρευνες που κράτησαν τρεισήμισι μήνες, ο «μαϊμού» υπάλληλος της Δ.Ε.Η. ο οποίος είχε αρπάξει τις οικονομίες και τα τιμαλφή μιας ανυποψίαστης ηλικιωμένης μέσα από το σπίτι της στην περιοχή του Κατσικά Ιωαννίνων, με το πρόσχημα ότι κινδύνευαν από πυρκαγιά.
Πρόκειται για έναν 56χρονο, ο οποίος είχε χτυπήσει μαζί με έναν συνεργό του την πόρτα της 84χρονης γυναίκας τις πρωινές ώρες της 18ης Οκτωβρίου και της είχαν πει ότι υπήρχε κίνδυνος πυρκαγιάς από βραχυκύκλωμα στον πίνακα ηλεκτροδότησης. Οι δράστες είχαν πείσει την άτυχη ηλικιωμένη να βάλει σε συγκεκριμένο σημείο του σπιτιού όσα χρήματα και κοσμήματα είχε, τάχα για να μην καταστραφούν. Μόλις εκείνη το έκανε, όμως, τα άρπαξαν και έγιναν… λαγοί!

Σε βάρος του 56χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ οι αστυνομικοί συνεχίζουν την προανάκριση για να διαλευκάνουν και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις στις οποίες έχει τυχόν εμπλακεί στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και για να ταυτοποιησουν τον άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: