Η ΒΡΩΜΟΦΥΛΛΑΔΑ BILD ξαναχτυπά: Το πρωτοσέλιδο με τη Μέρκελ με το κράνος του Κάιζερ – Τους ΚΡΑΖΟΥΝ οι ουδέτεροι ευρωπαίοι

Κοινοποίηση:
Kaiser-merkel

Βγαλμένο μέσα από τις πιο σκοτεινές σελίδες της γερμανικής ιστορίας είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Bild, που απεικονίζει… την Καγκελάριο Μέρκελ με την περικεφαλαία του Κάιζερ και τον πηχυαίο τίτλο: «Σήμερα χρειαζόμαστε τη Σιδηρά Καγκελάριο – Όχι άλλα δισεκατομμύρια στην Ελλάδα.»

Σε άλλο ένα ανθελληνικό παραλήρημα, η γερμανική εφημερίδα προτείνει έναν κατευθυντήριο άξονα 5 σημείων που θα πρέπει να ακολουθήσει η Μέρκελ στην αποψινή Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης.

1. Άμεση αποχώρηση από το ευρώ (Grexit)!

Προκειμένου η Ελλάδα να καταφέρει να κάνει ξανά ανταγωνιστική την οικονομία της, θα πρέπει να επιστρέψει στη δραχμή, γράφει η Bild.

2. Όχι σε τρίτο πακέτο βοήθειας για την Αθήνα!

Οι Έλληνες πρέπει να αντιμετωπίσουν την κρίση μόνοι τους, σημειώνει το άρθρο, χωρίς περαιτέρω οικονομική βοήθεια και χωρίς νέες απαιτήσεις για μεταρρυθμίσεις.

3. Άμεσο κούρεμα του χρέους

216 δισεκατομμύρια έχουν δοθεί μέχρι στιγμής στην Αθήνα (88 δις εξ αυτών από τη Γερμανία), υπογραμμίζει η Bild, η οποία υποστηρίζει ότι έχουν χαθεί προ πολλού. Προτείνει λοιπόν κούρεμα 50% του χρέους.

4. Ανθρωπιστική βοήθεια

Οι χώρες-μέλη της E.E. οφείλουν να βοηθήσουν τους Έλληνες, όταν -σύμφωνα με τη Bild- θα κλείσουν νοσοκομεία και θα υπάρξουν ελλείψεις σε τρόφιμα, νερό και ηλεκτροδότηση.

5. Βοήθεια για επενδύσεις

Ως μέλος της ΕΕ, η Ελλάδα θα συνεχίσει να διεκδικεί μερίδιο από τα κοινοτικά κονδύλια, σημειώνει, υπενθυμίζοντας ότι μέχρι το 2020, οι Βρυξέλλες κάνουν λόγο για περίπου 35 δισεκατομμύρια ευρώ.

Bild - πρωτοσέλιδο - Κάιζερ - Άνγκελα Μέρκελ - Ελλάδα - ΟΧΙ

Το πολεμοχαρές παραλήρημα της Bild έχει προκαλέσει αίσθηση στα social media, όπου ακόμη και ουδέτεροι παρατηρητές επικρίνουν τη στάση της γερμανικής εφημερίδας.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Γι΄αυτό κι΄εγω ανέβασα στο facebook της Bild,
    τη φωτογραφία της τσίτσιδης μέρκελ και φωτογραφία
    του ναζί πατέρα του σοϊμπλε.
    Κάτι ανάλογο,ετοιμάζω και για την ολλανδική.

Comments are closed.