Στις 10 15 μμ τοπική ώρα Δαμασκού GMT , 4 Ισραηλινά κατευθυνόμενα βλήματα χτύπησαν κτίριο κατοικιών
στις παρυφές της πόλης Jaramana, νοτιο-ανατολικά της συριακής πρωτεύουσας. Στόχος ήταν ο Σαμίρ Kantar. Από τις έρευνες και αυτοψίες ειδικού επιτελείου του συριακού στρατού, προέκυψε ότι ο ένας πύραυλος προσγειώθηκε στην κρεβατοκάμαρα του Kuntar και ένας άλλος στο σαλόνι όπου κάθονταν ηγετικά στελέχη της της γνωστής ως ‘’συριακή εθνική αντίσταση στο Γκολάν’’ Farhan αλ-Shaalan . Οι δύο πύραυλοι έπεσαν σχεδόν ταυτόχρονα. Θα μπορούσε να δει κανείς τα έπιπλα στο σπίτι του Kantar και το υπνοδωμάτιό κάτω από τα ερείπια του τσιμέντου.
Οι Πληροφορίες λένε ότι ο Kantar νοίκιαζε δύο διαμερίσματα στη γειτονιά αλ-Homsi στην Jaramana σε πολυκατοικία με θέα το δρόμο προς το Διεθνές Αεροδρόμιο της Δαμασκού, στην ήσυχη Μπέιτ sahem. Ο Kuntar παρέμενε ως επί το πλείστον στο διαμέρισμά του και όταν έβγαινε κινούνταν μεταξύ Quneitra και επαρχίας Δαμασκού. Ένας γείτονας αποκαλύπτει ότι ο Kuntar μέχρι πριν από ένα χρόνο, απολάμβανε τη θέα του διαμερίσματός του στον δεύτερο όροφο, χρησιμοποιώντας το μπαλκόνι.Όταν όμως έγινε μια απόπειρα δολοφονίας του, κοντά στην πόλη Khan της Quneitra μέσω βομβαρδισμού του αυτοκινήτου του, ο άνθρωπος έγινε πιο προσεκτικός και επιφυλακτικός, και πολλοί τον είχαν συμβουλεύσει να μην κάθεται στο μπαλκόνι διότι ίσως κινδύνευε να στοχοποιηθεί από ισραηλινό πύραυλο.
Μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας αναφέρει ότι τα απομεινάρια των πυραύλων που έπληξαν το σύμπλεγμα κατοικιών, στάλθηκαν στη στρατιωτική επιστημονική Αρχή Μηχανολογίας Δαμασκού για να αναλυθούν και να καθορισθεί ο ακριβής τύπος και εμβέλειά τους. Ωστόσο, τα προκαταρκτικά αποτελέσματα έρευνας από το πίσω μέρος των πυραύλων επιβεβαιώνουν ότι εξαπολύθηκαν από τον ισραηλινό στρατό και συγκεκριμένα από την περιοχή Κοντά στη θάλασσα της Γαλιλαίας (Τιβεριάδα)
Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΩΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μenahem Bejin του είχε υποσχεθεί μια εκδίκηση που ούτε ο διάβολος δεν θα μπορούσε να σκεφθεί αφού στο Ισραήλ δεν υπήρχε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης.Ο Σαμίρ όμως επέμενε να μιλάει για ισραηλινή κατοχή στο Γκολάν. Συνέχιζε να αντιπαρατίθεται καθημερινά με το δεσμοφύλακά του και θεωρούνταν ένας σκληρός κι άκαμπτος κατάδικος.Ο ίδιος εκδικήθηκε για τα χρόνια τις 3 δεκαετίες ζωής που του έκλεψαν διαβάζοντας και φοιτώντας εξ αποστάσεως ώσπου έγινε ως και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος.Διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες κράτησης στις ισραηλινές φυλακές και συμμετείχε σε πολλές απεργίες πείνας.Απέρριψε τις συμφωνίες του Όσλο και είχε αποστείλει πολλές επιστολές γι αυτό.Ο ίδιος διηγείται :”μια φορά ένας δειλός σιωνιστής μου είπε :Samir ο Θεός δεν έπλασε ακόμη τον άνθρωπο που θα μπορέσει να σε βγάλει από τη φυλακή.Κι εγώ του απάντησα 😮 Θεός έπλασε χιλιάδες άνδρες που μπορούν να το κάνουν.Μετά από την απελευθέρωσή του κατά την ανταλλαγή καρτουμένων το 2008 μεταξύ της Χεζμπολλά και του Ισράηλ ο Σαμίρ έγραψε το βιβλίο « η Ιστορία μου » που και οι 500 σελίδες του αφορούσαν τη ζωή του στις ισραηλινές φυλακές ως κρατούμενου.
dimpenews.com