Η ΕΛ.ΑΣ εξάρθρωσε στην Θεσσαλία τρεις σπείρες με ναρκωτικά

Κοινοποίηση:
elas

Τα δυο ζευγάρια που είχαν συλληφθεί την περασμένη Δευτέρα στη Λάρισα με ηρωίνη βάρους 418 γραμμαρίων κρυμμένη στο φανάρι του αυτοκινήτου τους, ήταν τα τελευταία από τα 21 ενεργά μέλη τριών εγκληματικών οργανώσεων που συνεργάζονταν από το Σεπτέμβριο του 2015 στην διακίνηση ναρκωτικών σε Λάρισα και Βόλο, ενώ συνολικά κατηγορούνται 116 άτομα!

Η ηρωίνη που μετέφεραν ο 32χρονος Αλβανός και οι τρεις Έλληνες, ένας 29χρονος, μια 31χρονη και μια 26χρονη, αποτελούσε ένα μέρος από τα συνολικά 792,5 γραμμάρια που κατασχέθηκαν τον τελευταίο καιρό μαζί με 382 γραμμάρια μεθαδόνης, όταν συνελήφθησαν άλλα μέλη των τριών οργανώσεων, στην κατοχή των οποίων είχαν βρεθεί 30.125 ευρώ και 96 λίρες Αγγλίας!

Με επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας και Βόλου και της Ο.Π.Κ.Ε., συνελήφθησαν στις δυο πόλεις 12 Έλληνες και δύο Ελληνίδες ηλικίας από 26 ως 52 χρόνων και ένας 34χρονος Αλβανός, όλοι περιφερειακά στελέχη των τριών συμμοριών που αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και του Τελωνειακού Κώδικα, παράνομη οπλοκατοχή και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Το σημαντικό είναι ότι συνελήφθησαν και οι αρχηγοί τους που συνεργάζονταν στην προμήθεια των ναρκωτικών, την παράδοσή τους στα υπόλοιπα μέλη που αναλάμβαναν την μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση. Στις επαφές τους χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένη ορολογία και συνομιλούσαν με κινητά «φαντάσματα» σε ονόματα αλλοδαπών που άλλαζαν τακτικά. Κατά την διάρκεια των συλλήψεων κατασχέθηκαν συνολικά 41 κινητά!

Οι δύο Έλληνες αρχηγοί της πρώτης οργάνωσης ηλικίας 41 και 46 χρόνων, συνελήφθησαν μαζί με τους συνεργάτες τους. Από τους τρεις αρχηγούς της δεύτερης ηλικίας 57, 32 και 51 χρόνων, οι δυο είναι ήδη κρατούμενοι στις φυλακές Λάρισας. Ο αρχηγός της τρίτης σπείρας, ένας 36χρονος Αλβανός που και αυτός κρατείται στον Κορυδαλλό, ήταν ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των τριών οργανώσεων και προμηθευτής της ηρωίνης.

Στα σπίτια και τα οχήματα των μελών της οργάνωσης κατασχέθηκαν 48,7 γραμμάρια ηρωίνης, 12 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 101 ναρκωτικά χάπια, 371 γραμμάρια μεθαδόνης, δέκα ηλεκτρονικές ζυγαριές, δυο ηλεκτρικοί αναδευτήρες με υπολείμματα ηρωίνης, δυο τρίφτες κάνναβης, πλήθος υλικών για τη συσκευασία ναρκωτικών, αλλά και δυο πιστόλια, ένα πιστόλι αερίου, μία κυνηγετική καραμπίνα, τέσσερα μαχαίρια, εννέα λαθραία πακέτα τσιγάρων και 280 γραμμάρια λαθραίου καπνού!

Τα μέλη των συμμοριών, που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, «ξέπλεναν» τα παράνομα κέρδη τους (από τα οποία βρέθηκαν μόνο 6.025 ευρώ), αγοράζοντας οχήματα. Στην κατοχή τους κατασχέθηκαν τρία I.X. αυτοκίνητα, ένα Ι.Χ. φορτηγό, ένα αγροτικό μηχάνημα, μια μοτοσικλέτα και ένα μοτοποδήλατο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: