Η επική αθυρόστομη απάντηση του Καραϊσκάκη στον Μαχμούτ Πασά: “Ας ζήσω και θα μου κλάσει τον μπούτσον!” (βίντεο)

Κοινοποίηση:
1

Έλληνες με …. τόλμη και θάρρος… και γερά αχαμνά όπως λέει ο λαός. 

Ο Καραϊσκάκης ήταν γενναίος, ζούσε για τη νίκη και όλοι είχαν να λένε για την αθυροστομία του.

Γεννημένος το 1782 σε μια σπηλιά και αφού η μάνα του ήταν καλόγρια, τον ακολουθούσε πάντα η φράση: «Ο γιος της καλογριάς». Από νεαρή ηλικία έδειξε την επαναστατική του διάθεση. Φυσικά, έγινε κλεφτόπουλο και η επανάσταση τον βρήκε καπετάνιο. Ωστόσο, τον πρώτο καιρό της επανάστασης, δεν πήρε μέρος, γιατί πολλοί ήταν εκείνοι που πίστευαν πως βρισκόταν σε συνεννόηση με τους Τούρκους, επειδή είχε θητεύσει στην αυλή του Αλή Πασά των Ιωαννίνων. Μάλιστα, ο Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος τον κατηγόρησε, πως είχε: «μυστικήν ανταπόκρισην (καπάκια) με τον Ομέρ Βρυώνη και ότι συμφώνησε… να του παραδώσει Μεσολόγγι και Αιτωλικό». Γρήγορα όμως, ο Καραϊσκάκης απάντησε με πράξεις στους επικριτές του.

Έλαβε μέρος στην επανάσταση και διακρίθηκε για την αγωνιστικότητά, τις ηγετικές και στρατηγικές του ικανότητες. Ξεχώριζε όμως και για το πλούσιο υβρεολόγιό του. Το 1823, έστειλε την εξής απάντηση στον Μαχμούτ Πασά: «Μου γράφεις ένα μπουγιουρντί, λέγεις να προσκυνήσω. Κι εγώ, πασά μου, ρώτησα τον πούτζον μου τον ίδιον κι αυτός μου αποκρίθηκε να μην σε προσκυνήσω κι αν έρθεις κατ’ επάνω μου, ευθύς να πολεμήσω».

Πέθανε τον Απρίλιο του 1827, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, μετά από τραυματισμό του σε μία συμπλοκή, στην περιοχή του σημερινού Φλοίσβου (Νέου Φαλήρου). Κανείς δεν είπε με βεβαιότητα ποιός τον πυροβόλησε. Έλληνας ή εχθρός; Πολλοί συγγραφείς-ερευνητές μιλούν για δολοφονία οργανωμένη από τον Μαυροκορδάτο, αλλά τα στοιχεία είναι ελλιπή. Ο Καραϊσκάκης, όταν τον ρώτησαν ποιος ήταν ο δολοφόνος του, αν κι ετοιμοθάνατος, φέρεται να είπε: «Ξέρω ποιος το ‘κανε. Ας ζήσω και θα μου κλάσει τον μπούτσον».

Όταν ο Κολοκοτρώνης έμαθε τον θάνατο του Καραϊσκάκη, έκατσε και άρχισε να μοιρολογά «σαν γυναίκα». Ίσως τον Καραϊσκάκη να τον λάβωσε θανάσιμα χέρι εχθρού κι όχι Έλληνα, αλλά και μόνο η πίστη πολλών, πως σκοτώθηκε από ελληνικό όπλο, δείχνει πόσο βαθιά ήταν η αρρώστια του διχασμού, που στοίχισε πολύ στην επανάσταση και προφανώς μας στοιχίζει ακόμη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

17 Σχόλια

  1. ΑΝ ΖΟΥΣΕ Ο ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΞΕΠΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ,ΤΗΝ ΔΕ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ ΘΑ ΤΗΝ ΑΣΒΕΣΤΩΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΨΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

  2. Μεγας ο Καραϊσκάκης. Ένας καθαρα ταξικος αγωνιστης που αντεταχθει στους Ελληνες και Τουρκους φεουδάρχες της εποχης οι οποιοι και τον ετρεμαν.
    Εάν ζουσε σημερα θα ηγητο μιας ταξικης επανάστασης προς ανατροπη του συστηματος για μια σοσιαλιστικη κοινωνια.

    1. Δυστυχώς ανώνυμε φίλε μου θα πρέπει να σε στεναχωρήσω για το σχόλιο που έκανες.Η απάντηση μου πάνω σε αυτά που μας σχολίασες είναι ότι ο Καραϊσκάκης ΔΕΝ ήταν ένας ταξικός αγωνιστής όπως ισχυρίζεσαι εσύ,αλλά αγωνιστής υπέρ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΙΣΙΑΣ,ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑΣ,σε αυτή την πατρίδα που εσύ σήμερα ζεις ελεύθερος και γράφεις τις μπούρδες σου.

    2. ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΝΑ ΠΛΕΝΕΙΣ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΜΕ ΝΤΕΤΟΛ ΣΚΟΥΠΙΔΙ,ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΑ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΔΙΠΟΔΑ

    3. ΔΙΑΓΝΩΣΗ: ΜΑΛΑΚΥΝΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΠΛΗΡΗΣ ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΠΑΖΟΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ (ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ Ο,ΟΟΟΟ2%) ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ) ΣΕ ΚΟΠΡΕΙΑ.

    4. Η γκεμπελικη προπαγανδα σας ξεπερναει καθε οριο και δινει μια τελειως καινουργια διασταση στη λεξη αηδία.
      Η επανασταση του γένους οπως λεγεται, ηταν μια υπερπροσπαθεια να λευτερωθει ο ελληνικος πληθυσμος απο τα χερια των κατακτητων , ουτως ωστε να μπορει να ζει αδουλωτος, να διατηρησει τον πολιτισμο του ,παντα με τη βοηθεια του Θεου. Χαρακτηρηστικο οτι οι αγωιστες ορκιζονταν στο ευαγγελιο και κατω απο την σημαια της ελληνικης επαναστασεως, οπως και σε κακθε ομιλια των αρχηγων γινοταν παρακληση για την ευλογια του Θεου.
      Για αυτο λοιπον προπαγανδιστες να σκεφτεστε δυο φορες πριν γραφετε μαλακιες.
      Απο λογια αμπελοθεωριες επαναστατες των αφισων και βολτες ειστε πρωτοι. Φετος ομως φανηκατε ποιοι πραγματικα ειστε.
      Μεχρι και ο μιμίκης σας εχει σιχαθει

    5. Τετοια παπαρια ειχα καιρο να ακουσω.
      Γενικολογίες της πουτσας προκειμενου να καπηλευτειτε αγωνιστες οι οποιοι αν ζουσαν σημερα ο κωλος σας θα περνουσε ιστορικες στιγμες.
      Η πλεκτανη που στησατε με τρυπιους εδω και 40 χρονια που εξαπελυαν προστυχα ψεματα , αναγαγοντας οποιον ελεγε πιο πολλες φορες τη λεξη κεφαλαιο ταξη και φασιστας απετυχε παταγωδος , αφου για αλλη μια φορα στο σοσιαλιστικο συστημα, αυτη τη φορα στην ελλάδα, διαλυθηκε το κρατικο ταμειο λόγω μαζικης παραγωγης τεμπελιδων δημοσιων υπαλληλων, καθως και αναγωγη του πιο μεγαλου ψευτη, σπιουνου, και γλοιωδης ανθρωπου στη πολιτικη σκηνη. Οι δε εξεγερσεις-μια τρυπα στο νερο- που κανετε τοσα χρονια, που οταν πλησιασουν τα σκατα τρεχετε δεξια αριστερα, χεσμενοι εν αντιθέση με τους τοτε αγωνιστες οι οποιοι θυσιαζαν τη ζωη τους.
      Το φαινομενο ορισμενων να καπηλευετε ιστορια και ηγετες αλλων ιδανικων χρηζει εκτενους επιστημονικης μελετης καθως ειμαι σιγουρος οτι ειναι παγκοσμιο φαινομενο.
      Οποιος θελει να πεισει για τις ιδεες του κρινεται απο τις πραξεις του.

  3. Εχουμε καί σήμερα έναν άξιο διάδοχο τού ήρωα Καραισκάκη.Τόν μέγιστο πατριώτη Τσακαλώτο.Κλάνει τίς πούτσες τών υπαλλήλων τού ΔΝΤ ευρισκόμενος συνεχώς στά τέσσερα.Μιλάμε γιά τεράστια προσφορά στήν πατρίδα.

    1. Εχουμε καί σήμερα έναν άξιο διάδοχο τού ήρωα Καραισκάκη.Τόν μέγιστο πατριώτη συγΚαμμένο.Κλάνει τίς πούτσες τών υπαλλήλων τού ΔΝΤ ευρισκόμενος συνεχώς στά τέσσερα.Μιλάμε γιά τεράστια προσφορά στήν πατρίδα.

  4. Με κεντρικό μήνυμα «Όχι στην ισλαμοποίηση της Ελλάδος και της μετατροπής της Πατρίδος μας σε απέραντο Hot Spot», διοργανώνουν συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη οι Έλληνες πολίτες, την ερχομένη Κυριακή 27/3, ώρα 6μμ, στον Λευκό Πύργο (στο άγαλμα του ναυάρχου Βότση).

    Η συνάθροιση που θα είχε χαρακτήρα διαμαρτυρίας έναντι της υπάρχουσας κατάστασης, είχε αρχικά προγραμματιστεί για την 25η Μαρτίου, ωστόσο με κυβερνητική απόφαση(!) κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό να προγραμματιστεί μιας και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, εξέδωσε απαγόρευση οποιασδήποτε συνάθροισης και πορείας (βάση του άρθρου 11-2 του Συντάγματος για το διάστημα από 6μμ της Πέμπτης 24/3, μέχρι τις 01:00 ώρα της 25/3/2016), «για λόγους δημοσίας ασφάλειας».

    Όπως φαίνεται λοιπόν, οι αρχές του τόπου, μάλλον κάτι φοβούνται και θέλουν να το αποτρέψουν. Δεν εξηγείται αλλιώς γιατί εμποδίζουν το λαό να βγει στον δρόμο και να διαμαρτυρηθεί για τον εξισλαμισμό της πατρίδας μας και την μετατροπή της σε απέραντο Hot Spot λαθρομεταναστών!

    Άλλωστε είναι συνταγματικό δικαίωμα του καθενός να συγκεντρώνονται και να διαδηλώνει, άρα επί τις ουσίας το πολιτικό σύστημα ποινικοποιεί την πρώτη μεγάλη ακομμάτιστη εκδήλωση κατά της ισλαμοποίησης της Ελλάδος!!

  5. Α ρε καραισκο δ

    Α ρε καραισκο τωρα σε χρειαζεται ο τόπος θα τριζοη
    Θα τρίζουν τσ κόκαλα σου

  6. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΝΑΖΙ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΥΛΟΒΡΙΖΕ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ Κ ΦΥΣΙΚΑ Κ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ Κ ΚΑΝΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΝ ΧΑΡΟ Κ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΡΟΥΣΕ ΚΟΥΚΟΥΛΑ

  7. Ο ΚΑΡΑΙΣΚΟΣ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΣ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗΣ.
    ΑΝ ΖΟΥΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΧΡΙΣΑΒΓΟΥΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΤΡΥΠΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ.

    1. Τούρκους έσφαζε όχι ΕΛΛΗΝΕΣ που τιμούσαν την Πατρίδα και το Έθνος,και πάνω από όλα δεν υπήρχε εξουσία παρά μόνο σκλαβιά και ανέχεια από δαύτους(ΚΩΛΟΤΟΥΡΚΟΥΣ).Κάτι τέτοιες μ@@@ίες σας λένε και από τα ναρκωτικά έχουν σαπίσει τα μυαλό σας!Τέλος πάντων,αυτό λέω και εγώ ο Καραϊσκάκης και ο Κολοκοτρώνης να ζούσαν και να σας βλέπανε από μια μεριά,εσάς που χαϊδευολογιέστε με τους λαθροϊσλαμοφασίστες εκεί να δεις γλέντια που θα γίνονταν….(να είσαι καλά ρε φίλε,δεν μπορείς να φανταστείς το πόσο με έκανες να γελάσω)

      1. ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ.
        Ο ΚΑΡΑΙΣΚΟΣ ΕΣΦΑΖΕ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ.
        ΔΙΑΒΑΣΕ ΛΙΓΟ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟΥΕ ΕΜΦΥΛΙΟΥΣ.

        1. Έλληνες προδότες έσφαζε και προσκυνημένους στον τότε ισλαμοφασιστηκό ζυγό,κάτι που σήμερα κάνουν οι όμοιοι σου δυστυχώς και στον εμφύλιο έσφαζε τους τότε εθνομηδενιστές (ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ,ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΚΚΕΔΕΣ κτλ)που ακόμα και σήμερα προσκυνάνε την κάθε ξένη δύναμη,τρίζουν τα κοκκαλα τους φίλε μου.Η ρετσινιά του ναζισμού φίλε ανήκει στους Γερμανούς και όχι στους Ελληνες.

        2. Ο/Η αντιναζι( ο και καλα εχω δικαιο επειδη χρησιμοποιω την λεξη) λέει:

          ο καραισκακης και ΟΛΟΙ οι οπλαρχηγοι τοτε, ειχαν επικαλεστει ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ τον αρχαιο ελληνικο πολιτισμο, και την ελληνικη ορθοδοξια. Για αυτο γενικοτητες που θελουν να ενισχυσουν την γλοιωδη προπαγανδα αλλου. Αν θελετε να γινεται ηρωες βοηθηστε την χωρα και σταματηστε να ψαχνετε φαντασματα οδηγουμενοι σε κειμενα εμετων.
          ΚΑι αν σκοκτωνε πουλημενους ελληνες που αρνουνταν να βοηθησουν την ελλ επανασταση αλλα και στηριζαν το τουρκομογγολικο κρατος(καλη ωρα αυτο του συντροφου σας) ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ. Η αμαθεια των αιλινων οπως τους αποκαλειτε ειναι αυτο που μας οδηγησε σημερα. Με τη διαφορα οτι ειστε και σεις μεσα σ αυτους.
          Ειδαμε και το σοσιαλιστικο ταλεντο που μας πρηξατε τοσα χρονια , οποιος αποδηχθει ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ των πουλημενων.
          Καραισκακης κολοκοτρωνης καποδιστριας, καναρης κυνηγηθηκαν ολοι απο κατι μογγολοφιλους, για αυτο ψαξου καλυτερα την επομενη φορα.
          Τους ταξικους αγωνες της πουτσας που λετε οτι κανετε τοσο καιρο απλα οδηγουν τον λαο σε απελπησια αφου ο λαος πλανάτε και νομιζει δεν εχει δυναμη.

Comments are closed.