Η Κουντούρα το έχει πάρει «μυρωδιά»; «Βουλιάζει» η Ισπανία από τουρίστες

Κοινοποίηση:
k7

Με δεδομένη την ένταση που επικρατεί στη βόρεια Αφρική και την Τουρκία, η τουριστική κίνηση στην Ισπανία αναμένεται να σπάσει φέτος κάθε ρεκόρ.

Ξενοδόχοι, εστιάτορες και λιανέμποροι τρίβουν τα χέρια τους: στην Ισπανία αναμένονται φέτος περίπου 72 εκατομμύρια τουρίστες, μετά τα 68 εκατομμύρια που προτίμησαν τη χώρα πέρσι για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Ο τουρισμός αναμένεται να σπάσει μάλιστα και τα έσοδα ρεκόρ της προηγούμενης χρονιάς που ανήλθαν στα 51 δις ευρώ.
Μια άκρως ενθαρρυντική και καλοδεχούμενη εξέλιξη για την ισπανική οικονομία που εξακολουθεί να πλήττεται από υψηλότατα ποσοστά ανεργίας. Τα έσοδα από τον τουρισμό αντιστοιχούν στο 16% του ισπανικού ΑΕΠ.

Η Μαγιόρκα «βούλιαξε» από τουρίστες

Στο ισπανικό νησί της Μαγιόρκα σημειώνεται ήδη το αδιαχώρητο, πριν καν ξεκινήσει η καυτή φάση του φετινού καλοκαιριού. Στα σοκάκια του δημοφιλούς προορισμούς συνωστίζονται καθημερινά χιλιάδες τουρίστες, κυρίως από τη Γερμανία και την Αγγλία. Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου το αεροδρόμιο της Μαγιόρκα αναμένεται να υποδεχθεί περίπου 26,4 εκατομμύρια τουρίστες, 4,4 εκατομμύρια περισσότερους από ότι πέρσι.

Το γεγονός ότι η Ισπανία «βουλιάζει» φέτος από τουρίστες οφείλεται κυρίως στα προβλήματα των μεγάλων ανταγωνιστών της: τρομοκρατικές επιθέσεις, η πολιτική και κοινωνική αστάθεια σε βόρεια Αφρική και Τουρκία αλλά και οι συνέπειες της προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα, οδηγούν τους τουρίστες στην αναζήτηση εναλλακτικών επιλογών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.