Η λέξη Έλληνας απαγορευόταν επι 1.500 χρόνια με ποινή θανάτου!

Κοινοποίηση:
ellas3

Η μεγαλύτερη καταστροφή του ελληνισμού –χωρίς αμφιβολία– έγινε κατά τη διάρκεια του 4ου μ.Χ. αιώνα. Από τότε και για τα επόμενα 1500 χρόνια ακόμη και το όνομα Έλληνας απαγορεύτηκε τελείως να χρησιμοποιείται.

Στη διάρκεια αυτών των 1500 ετών ψάξτε να βρείτε το όνομα Έλληνας σε ό,τι έμεινε γραπτό στην eλληνική γλώσσα. Δεν υπάρχει. Έγινε καταπιεστικά Ρωμαίος ή Ρωμιός και η Ελλάδα και οι Έλληνες ξεχάστηκαν για πάντα.

Το όνομα Έλληνας ήταν απαγορευμένο επί ποινή ΘΑΝΑΤΟΥ.

Συκοφαντήθηκε ανελέητα και κακόβουλα και έγινε συνώνυμο του ειδωλολάτρη, μία λέξη ειδικά κατασκευασμένη για τους έλληνες μόνο με «πνευματική» μανία.

Κατά το υπόλοιπο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, τα χρόνια του Βυζαντίου και κατά την τουρκοκρατία, ο ραγιάς Ρωμιός είχε ξεχάσει τελείως την Ελλάδα, την ελληνικότητά του και το ίδιο το όνομά του. Τον έκαναν να απεχθάνεται τον έλληνα και για αυτό έγινε ρωμιός και μάλιστα να είναι υπερήφανος για αυτό. Κανένας άλλος λαός στον κόσμο δεν πέταξε το όνομά του για να πάρει το όνομα του κατακτητή. Θλιβερό κατάντημά μας. Έμεινε, όμως, η ελληνική γλώσσα η οποία εξυπηρέτησε το εκάστοτε κατεστημένο, αλλά και αυτή αλλοιώθηκε βάναυσα να το υπηρετεί. Χιλιάδες λέξεις της πήραν άλλη σημασία που ήθελαν οι κατακτητές οι οποίοι ήξεραν ότι ένα λαό τον κατακτάς όταν όντως του αλλάζεις τη γλώσσα του.

Η 25η Μαρτίου 1821 έφτασε σαν ένας εφιάλτης και τον ξύπνησε, γιατί στο βαθύ υποσυνείδητο όλοι οι σκλάβοι Ρωμιοί ήξεραν ότι ήταν «Έλληνοι». Ευτυχώς τους είχε μείνει και αυτό μέσα στη ρωμαίικη παράδοση. Τα δημοτικά μας τραγούδια και πάλι ευτυχώς κράτησαν κάτι από αυτή την καταστροφική ισοπέδωση. Αυτή ήταν η ζοφερή κατάσταση των Ελλήνων όταν ανέτειλε το 1821.

Κατά την Αναγέννηση οι Ευρωπαίοι μάς «άνοιξαν» λίγο τα μάτια, αλλά η λάμψη της, δυστυχώς, δεν μπορούσε να φτάσει σε κάθε ελληνική γωνιά της Μεσογείου. Εξάλλου ακολούθησαν και τα 400 χρόνια της μαύρης Τουρκοκρατίας.

Μέχρι και το 1821 –και πολύ μετά από αυτό– η πραγματικότητα ήταν ότι όλος ο Ελληνισμός έμεινε πρώτα από όλα ανιστόρητος και συνεπώς ανελλήνιστος. Η ρωμιοσύνη τον κρατούσε απολίτιστο και κάτω από την εξουσία των δογμάτων και τον τυραννούσε πολιτικά, αλλά περισσότερο πνευματικά.

Ακόμη και μετά το 1821 η Ευρώπη φιλελληνικά προσπάθησε να μάς βοηθήσει, αλλά το ρωμαίικο έμεινε πάντοτε εναντίον της Ελλάδας και κάθε τι ελληνικό. Ακόμη και σήμερα ονομάζουμε τους προγόνους μας, τους φωτοδότες της ανθρωπότητας φευ, τους ιδεολάτρες που έσπειραν το σημερινό μας πολιτισμό, χλευαστικά τους υποβιβάζουμε και τους αποκαλούμε αηδιαστικά ειδωλολάτρες!

Η ελληνικότητά μας ακόμη και σήμερα διαστρεβλώνεται, τις περισσότερες φορές αποκρύπτεται και αλλοιώνεται τόσο άδικα ώστε να την απωθούμε. Ο σημερινός έλληνας αγνοεί τελείως το παρελθόν του και τον εαυτό του. Με τη ρωμιοσύνη γίναμε ένας λαός σχιζοφρενής. Τι μέλλον μπορεί να έχει ένας λαός ο οποίος δεν γνωρίζει την ένδοξη ιστορία και το λαμπρό παρελθόν του το οποίο θα πρέπει να τον οδηγεί στο μέλλον για σημαντικότερα κατορθώματα;

Οι Ευρωπαίοι ακόμη και σήμερα περιμένουν σπίθες αναλαμπής από τον ελληνισμό που δεν έρχονται.

Ως ρωμιοί τι έχουμε δώσει στον κόσμο; Η Ευρώπη κατά την Αναγέννηση αναγεννήθηκε μέσα στο αρχαίο ελληνικό πνεύμα. Εμείς είμαστε αιώνες πίσω και ζούμε μέσα σε ένα δογματισμό και κρατικισμό που δεν είναι ελληνικά και αυτό ακριβώς μας απομονώνει από την Ευρώπη, αλλά περισσότερο εκμηδενίζει τις δημιουργικές δυνάμεις του Ελληνισμού. Με μία τόσο μακραίωνη ταπείνωση, ο σημερινός Έλληνας δεν γνωρίζει το χθες και είναι ανίκανος να προβλέψει και να βαδίσει στο ελληνικό του μέλλον. Αυτό μας έχει φέρει σε μία κατάσταση βαρβαρότητας που τη ζει σήμερα ο Έλληνας μέσα στη χρεοκοπία του.

Το πιο σημαντικό πράγμα που μας έφερε τα ο 1821 –εκτός από την ελευθερία από τον τουρκικό ζυγό– είναι που ξαναέφερε στην επιφάνεια και ζωντάνεψε τα ονόματα Ελλάς και Έλληνες. Να, λοιπόν γιατί η γενναία Ελληνική Επανάσταση αφορίστηκε τόσο πανηγυρικά! Η ρωμιοσύνη μάς ήθελε ανιστόρητους, βάρβαρους και σκλάβους. Ποιος το αμφιβάλει αυτό;

Εάν έχετε διαβάσει δύο-τρία βιβλία Ιστορίας, βάλτε το χέρι στην καρδιά σας και πέστε ότι όλα τα ανωτέρω είναι ψέματα. Η καρδιά που χτυπάει ελληνικά και βλέπει ελεύθερα και με πόνο την κατάντιά μας, θα ομολογήσει την αλήθεια που φαίνεται με γυμνό μάτι. Ας κοιτάξουμε λίγο γύρω μας.

Είχε απόλυτο δίκιο ο ποιητής μας Κωστής Παλαμάς που διακήρυξε:

Αυτό το λόγο θα σας πω

δεν έχω άλλο κανένα,

Μεθύστε με το αθάνατο

κρασί του Εικοσιένα.Μόνο τότε θα ψάλλουμε με πολλή υπερηφάνεια τα αθάνατα λόγια του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού.

Απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη

Των ελλήνων τα ιερά

Και σαν πρώτα ανδρειωμένη

Χαίρε, ω χαίρε Ελευθεριά!ΕΠΙΜΥΘΙΟ: Ας σκεφτούμε ΟΜΩΣ τι μας λένε και τι μας συμβουλεύουν τα λόγια αυτά!

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

26 Σχόλια

  1. Πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι η λέξη “Έλληνα” απαγορεύεται ακόμα: μόνο στα ελληνικά χρησιμοποιείται. Σε όλες τις δυτικές γλώσσες σας λένε γραικούς (Grecs, Greeks, Greci, Griegos..). Προσπαθώ να διορθώσω αυτή την κατάσταση και με το καινούργιο βιβλίο που γράφω τώρα στα ελληνικά και το οποίο θα μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, θα μαθευτεί η αλήθεια και θα δείτε πως θα τους υποχρεώσω να σας λένε Hellènes, Hellens…

  2. Ο Κολοκοτρώνης που έχετε ως προμετωπίδα του άρθρου σας, έχει στην περικεφαλαία του τον ΣΤΑΥΡΟ.
    Όταν ήθελε να ξυπνήσει τους ραγιάδες, ΕΛΛΗΝΕΣ τους αποκαλούσε. Είπε, την πίστη μας να την τιμάτε, γιατί όταν επήραμε τα όπλα, πρώτα είπαμε ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ και μετά ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ.
    Αλλά και ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, στην ομιλία του προς τους τελευταίους υπερασπιστές της Πόλης, Έλληνες τους φώναζε. Και ο Πλήθων είπε το γνωστό, Έλληνες εσμέν το γένος.
    Μπορεί οι λέξεις με τον καιρό να αλλάζουν σημασία και φόρτιση, αλλά είτε μας πεις Ρωμιούς, είτε Γραικούς, είτε Έλληνες, αυτοί είμαστε. Την ίδια γλώσσα μιλάμε, έχουμε τα ίδια έθιμα, έχουμε μνήμη της ιδιαιτερότητάς μας, γιατί μας έφερε μέχρι εδώ η αγκαλιά της Ορθοδοξίας.
    Και αφήστε τους ψεύτες παραχαράκτες Ρασιάδες να λένε ο,τι θέλουν.
    Γράψτε άρθρα στο πόδι, επιπέδου γνωστού και από τις εκπομπές και τις πομπές σας.
    Δεν βοηθάτε τον Ελληνισμό, αλλά μάλλον τον αφελληνισμό…

    1. Εχετε απόλυτο δίκιο Γιάννη. Τον “περίφημο” ρόλο των “Φιλελλήνων” που ήταν στην πραγματικότητα εγκληματίες και τυχοδιώκτες όπως και το θέμα της συνεισφοράς του Χριστιανισμού και του Βυζαντίου στην ιστορία του Ελληνισμού αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Σιμόπουλος στο “Μισελληνισμός, ξενοκρατία και υποτέλεια”. Οντως άρθρα αυτού του είδους στοχεύουν στον αφελληνισμό

  3. ο χριστιανισμος δεν ειναι αποκλειστικο προνομιο της Ελλαδας και των Ελληνων. Ο Χριστος ηταν ο μεγαλυτερος ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ. Σταυρωθηκε για ολη την ανθρωποτητα, να λυτρωσει τις ψυχες μας απο τον αδη και την αιωνια κολασι. Και καποιος που θυσιαζει τον εαυτο του πανω στον σταυρο, βρισκοντας τον πιο ατιμωτικο θανατο σηκωνοντας τις αμαρτιες ολοκληρου του πλανητη ή θεος μπορει να ηταν ή τρελος. Αλλα θα μπορουσε ενας τρελος να πεισει 3 δισεκατομμυρια ανθρωπους να βαπτισθουν ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ? δεν ειναι νομιζω λογικο. Ουτε ο Διας το κατορθωσε, ουτε ο Απολλωνας σας, ουτε κανεις απο το ψευτοδωδεκαθεο σας το ανυαρκτο και ειδωλολατρικο που σκοτισε το νου των ελληνων (και οχι μονο) γιατι απλα…δεν περπατησαν αναμεσα σοτυς ανθρωπους οπως ο ΧΡΙΣΟΤΣ ΜΑΣ να διδαξει τη ΘΕΟΤΗΤΑ ΤΟΥ. ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ οτι θα τους επαιρναν με τις πετρες. Μετανοηστε και γυρισετε στο Χριστο γιατι σς περιμενει η κολασι..

    1. 1. Ποτέ οι χριστιανοί δεν ξεπέρασαν το 1.1δις… Κόψε λίγο
      2. Όλες οι εβραιογενείς θρησκείες είναι οικουμενικές.
      3. ¨οντως οι Έλληνες δεν είναι τα μόνα θύματα του εβραιοχριστιανισμού. Διάβασε για τις σφαγές εκατομυρίων που σφάχτηκαν από τους χριστιανούς
      4. Ο εβραιομουσουλμανισμός ήταν και παρ’ όλη την έξαρση του είναι ηπιότερος του εβραιοχριστιανισμού.
      5. Εσύ προσωπικά, γνήσιος εκπρόσωπος, απειλείς….

      6. ΞΥΠΝΑ!

    1. Αυτό ακριβώς λέμε. Λόγω κυριαρχίας της νέας θρησκείας απαρνήθηκαν την ίδια τους την ταυτότητα..

  4. ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΟΠΩΣ Η ΠΑΝΤΟΦΛΑ ΜΕ ΤΟ ΠΙΛΑΦΙ….

  5. Τα εγκλήματα του εβραιοχριστιανισμού δεν έχουν προηγούμενο. Τύφλα να’ χουν μπροστά τους Στάλιν και Χίτλερ μαζί.

  6. Χωρίς να το καταλαβαίνεις επιβεβαιώνεις το άρθρο….

  7. Έτσι ακριβώς! Δεν υπάρχει άνθρωπος που έχει ασχοληθεί έστω και ερασιτεχνικά με την επιστήμη της ιστορίας που να μην τα γνωρίζει αυτά. Δυστυχώς πολλοί ανάμεσα μας δεν έχουν μελετήσει καθόλου την ιστορία μας και παρασύρονται από τα συναισθήματα τους…

  8. Εσύ πού έγραψες αυτές τίς ψευτιές δέν μπορεί νά είσαι Ελληνας, καί αυτοί πού νομίζουν ότι κάτι έγραψες, είναι χειρότεροι από εσένα. Είστε τό ίδιο μέ αυτούς πού κυβερνούν τήν Ελλάδα μας, καί πρέπει να σας στήσουν στά 3 μέτρα. Αχριστοι Ψευτοέλληνες, φωτιά κάι τσεκούρι σάς χρειάζεται μιά καί καλή γιά νά απολαγούμε μιά καί έξω από εσάς. Θά έλθη ή ώρα όπως ήλθε καί τό 21

    1. Φιλαρακο διαβασε λιγο ιστορια (οχι των σχολικων βιβλιων) αντι να κατηγορεις….σε κατανοω βεβαια και ειναι προς τιμη σου αυτο το ξεσπασμα σου…

    2. @John K
      Διέσπειρε πριν 2.000 χρόνια ένα τεράστιο ψέμμα κάποιος εβραίος σπερμολόγος, απεσταλμένος σπιούνος από το ανατολίτικο Ιερατείο σε αποστολή εθνομηδενισμού και εθνοκάθαρσης (προς Ρωμαίους Επιστολή κεφ. 3, παρ. 7-8) και εσύ το έκανες θρησκεία σου και τρόπο ζωής. Και τολμάς, εσύ ο προσκυνητής, λάτρης και βαπτιζόμενος δούλος του Ιουδαϊκού Συμφέροντος (θεού, Γιαχβέ), να αποκαλείς εμάς “Ψευτοέλληνες”, τρομάρα σου…

  9. Ο/Η Οι ανώμαλοι οι χριστιανοί προσπάθησαν να αφανίσουν τον ελληνισμό λέει:

    Και τώρα έχεις διάφορα σιχάματα που το παίζουν πατριώτες (Χρυσή Αυγή π.χ) να υπερασπίζονται τους βιαστές του ελληνικού πολιτισμού. “Φωτιά και τσεκούρι” στους οπαδούς των “φαναριών”

    1. Έλληνας εθνικιστής είναι όποιος βάζει πάνω από οτιδήποτε άλλο, (θρησκεία, πολιτικές τοποθετήσεις, κοινωνική τάξη κλπ) το έθνος. Έτσι σε έναν εθνικιστικό φορέα συμμετέχουν αυτοί που δηλώνουν πρώτα Έλληνες και μετά οτιδήποτε άλλο. Τί δεν καταλαβαίνεις;

  10. ΜΑ ΤΙ ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΣ ΚΙ ΕΣΥ ΜΕ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ;;;

    Αφου στο ειπαν οι…ιστορικοι και «ιστοριοδιφες»: Η λεξη Ελληνας απαγορευοταν επι ποινη θανατου! Πώς τολμας εσυ ο…ανιστορητος να αμφισβητεις τις «ιστορικες γνωσεις» των «ελληνολατρων» ΠΡΑΚΤΟΡΙΣΚΩΝ ΤΟΥ ΔΙΧΑΣΜΟΥ…;

    1. Αν έχεις αμφιβολίες, μπορείς να διαβάσεις τους κώδικες Ιουστινιανού και Θεοδοσίου. Μετά, πας σε πιο δύσκολα….

  11. Συγχαρητήρια αγαπητέ.
    Εύστοχα όσα έγραψες μιας κι έχω ανοίξει κι εγω αρκετές ιστορικές μελέτες.
    Και ο φιλος Αρβανίτης (Έλληνας δεω γνωρίζω πόσο) με την καλή έρευνά του επιβεβαιώνει ότι εως το 1204 ελάχιστα ως καθόλου δεν ακούγονταν η λέξη Έλληνας.
    Και που να την ακόυσει κάποιος όταν η συντριπτική πλειοψηφία της Βυζαντινής Γραμματείας είναι θρησκευτικού κυρίως περιεχομένου.

    1. Ελλην, απλώς και μόνον Ελλην. Ουχί Ισραέλλην!

  12. Ευγε φιλε ωραιο και κυριως ιστορικα ακριβες αρθρο, Ολοι ειδικα οι διαφωνουντες οφειλετε να ερευνησετε μονοι και αφηστε τον καθεναν εδω να λεει τα δικα του εαυτον μη εξαιρουμενου… υπαρχουν οι κωδικες οπως ο Ιουνστινιανιος και Θεοδωσιανος καθως και διαταγματα περι ειδωλολατρων για ριξτε μια ματια κατευθεια στις πηγες ΠΑΝΤΑ

  13. Μεγάλη τσουτσουνοπαιχτρα η κυρία….. Τ άλλαξε ολα της κι έβαλε παρφουμαρισμένη κουλοχέρη απο πισω της η παπαδια… Ούστ εβραιοχριστιανομουνο του γιαχβέ…,

  14. Ο ελληνας ξεκινησε και ξυπναει πιστεψε με η συλλογικη συνειδηση που αντικριζω καθημερινα μου δειχνουν ενα ξυπνημα που ομοιο του δεν εχει υπαρξει..η κριση μπορει να εκανε και καπου καλο

  15. Να και μερικές αλήθειες για την Βοθροδοξία “μας”.

  16. μπραβο ρε χιο καλο το αρθρο σου να ξερεις όμως ότι η ανατροπη για τον ελληνικης καταγωγης χριστιανο είναι κοντα σε λιγο με την απαραιτητη μορφωση θα αποτιναξει τον ζυγο του χριστιανισμου…………ωριων

Comments are closed.