Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ – Η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά να δικαστεί ο Γεωργίου για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ

Κοινοποίηση:
gteorgioy elstat

Ήρθε η ώρα της δικαιοσύνης

Ανατροπή στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και της διόγκωσης του ελλείματος το 2009 με πρωταγωνιστή τον Ανδρέα Γεωργίου καθώς η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου ζητεί με αναίρεση που άσκησε να δικαστεί ο πρώην πρόεδρος για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης.

Η κ. Δημητρίου άσκησε αναίρεση κατά του βουλεύματος (1149/2015) που είχε εκδοθεί σε βάρος του κ. Γεωργίου και ζητεί να δώσει εξηγήσεις εκτός από το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος (πλημμέλημα) για το οποίο ήδη έχει παραπεμφθεί και για το συγκεκριμένο κακούργημα. Η ψευδής βεβαίωση αφορά , σύμφωνα με την κατηγορία, βεβαίωση που χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να εισαχθεί η Ελλάδα στο καθεστώς των μνημονίων .

Το δικαστικό συμβούλιο είχε παραπέμψει τον κ. Γεωργίου μόνο για το εν λογω πλημμέλημα καθώς σύμφωνα με το βούλευμα δεν παραιτήθηκε από την προηγούμενη υπαλληλική θέση που κατείχε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την ώρα που ανέλαβε πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ. Αντίθετα, δεν παρέπεμψε σε δίκη τον κ. Γεωργίου, καθώς και δύο ακόμα στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ, τους Κωνσταντίνο Μολφέτα και Αθανασία Ξενάκη, για το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης που αφορούσε την τεχνητή διόγκωση του χρέους του 2009 «με στόχο να ενταχθεί η χώρα μας σε μνημόνιο».

Πάντως, την τελική απόφαση θα λάβει το αρμόδιο Τμήμα του Αρείου Πάγου

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: