Η “μητέρα” των μαχών ξεκίνησε. Ισχυροί ιδιώτες χτυπούν σκληρά τη ΔΕΗ

Κοινοποίηση:
k4

Οι προσφορές και οι χαμηλότερες τιμές που έχουν αρχίσει και προσφέρουν οι ανταγωνίστριες εταιρίες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας οδηγούν πολλούς καταναλωτές στο να αλλάξουν εταιρεία προμήθειας και να φύγουν από την ΔΕΗ.

Ήδη, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, περίπου 520.000 μετρητές κατανάλωσης ρεύματος άλλαξαν χέρια… και από τη ΔΕΗ πέρασαν σε ιδιωτικές εταιρείες. Τον Μάρτιο το μερίδιο της δημόσιας επιχείρησης σε μέση, χαμηλή και υψηλή τάση έχει υποχωρήσει στο 92,78%, με το υπόλοιπο 7,22% να μοιράζονται επτά εταιρείες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία Απριλίου, η ΔΕΗ συνέχισε να χάνει μερίδια αγοράς έναντι των εναλλακτικών παρόχων χάνοντας άλλο 1,38% στην λιανική. Πλέον το ποσοστό της έχει περιοριστεί στο 91,4% με τα μεγαλύτερα μερίδια αγοράς στους εναλλακτικούς να κατέχονται πλέον από Ηρων (2,42%), Elpedison (2,13%) και Protergia (1,91%).

Που στοχεύουν οι ανταγωνιστές της ΔΕΗ

Οι εναλλακτικοί πάροχοι στοχεύουν κυρίως στους επιχειρηματικούς καταναλωτές Μέσης Τάσης, προσφέροντας ανταγωνιστικά τιμολόγια έναντι της ΔΕΗ, η οποία διατηρεί υψηλές τιμές. Το στοίχημα αυτό το έχουν κερδίσει, αφού το μερίδιο τους ξεπερνά το 10% και προβλέπεται να αυξηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Στους καταναλωτές Χαμηλής Τάσης, δηλαδή στους οικιακούς και εμπορικούς πελάτες η διείσδυση παραμένει πολύ χαμηλή. Για να κερδίσουν τα νοικοκυριά, οι εταιρείες έχουν ξεκινήσει καμπάνιες προσέλκυσης, με προσφορές για τους νέους συνδρομητές.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: