Η Ουκρανία το φλέγον θέμα στη συνάντηση ηγετών στο Μιλάνο

Κοινοποίηση:
ουκρα

Ασία και Ευρώπη συνεδριάζουν. Το μισό ίσως και παραπάνω ημισφαίριο της γης…. είναι σαν καζάνι που κοχλάζει! Τι συμβαίνει τώρα στην Ιταλία στη συνάντηση Ηγετών Ευρώπης και Ασίας…

Ο Πρόεδρος της Ιταλίας, Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο ήταν ο οικοδεσπότης του δείπνου στο Μιλάνο με προσκεκλημένους τους ηγέτες της Ευρώπης και της Ασίας, που συμμετέχουν στη 10η κοινή διάσκεψη των δύο ηπείρων σύμφωνα με ξένο ειδησιογραφικό πόρταλ.

Όπως και πολλές από τις τελευταίες διεθνείς συναντήσεις μείζον θέμα αποτελεί η κρίση στην Ουκρανία και οι σχέσεις με τη Ρωσία, ενώ σε όλους προκάλεσε εντύπωση η αργοπορημένη άφιξη του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Ουκρανό Πρόεδρο, Πέτρο Ποροσένκο.

Η διήμερη διάσκεψη στον ιταλικό βορρά έχει ως θέμα την «Υπεύθυνη Συνεργασία για μία Βιώσιμη Ανάπτυξη κι Ασφάλεια»

«Στη σημερινή παγκοσμιοποιημένη οικονομία χρειαζόμαστε την συνεργασία της Ευρώπης με την Ασία. Είναι προφανές για την ανάπτυξη της βιομηχανίας, της τεχνολογίας, της έρευνας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός της Σουηδίας, Στέφαν Λεβέν.

Σημαντικές είναι οι διμερείς επαφές που είναι προγραμματισμένες στο περιθώριο των επίσημων εργασιών και θα καθορίσουν εν πολλοίς και το αποτέλεσμα της συνόδου.

Για την ελληνική πλευρά ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Κινέζο ομόλογό του Λι Κεκιάνγκ κατά την οποίαν επαναβεβαιώθηκε το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον του Πεκίνου

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: