Η χασούρα του αιώνα για τους κροίσους του πλανήτη! Διαβάστε πόσα έχασαν σε μια εβδομάδα!!

Κοινοποίηση:
2015

Έτσι είναι το χρήμα…

Αυτή είναι η εξέλιξη του πλούτου, καθ’ όλη τη διάρκεια του ανθρώπινου πολιτισμού. Τα λεφτά βγαίνουν για να χάνονται!! Και μάλιστα όταν αφορούν τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, οι οποίοι με τις πολιτικές τους κινούν τα νήματα της παγκόσμιας οικονομίας, τότε αυτό αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον!

Οι 400 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο έχασαν σχεδόν 194 δισεκατομμύρια δολ αυτή την εβδομάδα όπου οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές ξεκίνησαν το έτος με ισχυρούς κραδασμούς από τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία της Κίνας και την πτώση των τιμών του πετρελαίου.

Σαράντα επτά δισεκατομμυριούχοι έχασαν 1 δισ. δολ ή ακόμη περισσότερο κατά τη διάρκεια της χειρότερης εβδομάδας για τις αμερικανικές μετοχές από το 2011, σύμφωνα με το Δείκτη του Bloomberg. Η συνδυασμένη μείωση ήταν σχεδόν επτά φορές ισχυρότερη 29 δισεκατομμύρια $ τις πρώτες πέντε διαπραγμάτευσης το 2015.

Ο ιδρυτής της Amazon.com Τζεφ Μπέζος, με τις καλύτερες επιδόσεις στον δείκτη δισεκατομμυριούχου το 2015, έχασε 5,9 δις $ αυτήν την εβδομάδα καθώς οι μετοχές του υποχώρησαν περισσότερο από 10 τοις εκατό. Ο Μπέζος είναι ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με 53.700 εκατομμύρια $ με υπερδιπλασιασμό σε καθαρή αξία το 2015.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο Bill Gates, έχασε 4,5 δις $, ενώ ο Ισπανός Amancio Ortega, ο δεύτερος πλουσιότερος, έχασε 3,4 δισεκατομμύρια $.

Η συνδυασμένη απώλεια μεταξύ των δισεκατομμυριούχων αντιπροσωπεύει βουτιά 4,9 τοις εκατό  στο συνολικό πλούτο τους, σύμφωνα με το  δείκτη. Τα παγκόσμια αποθέματα υποχώρησαν 6,2 τοις εκατό για την εβδομάδα, σύμφωνα με την MSCI ACWI.

Μεταξύ αυτών όμως υπήρξαν και 11 δισεκατομμυριούχοι, που κέρδισαν αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων των πέντε κληρονόμων της Wal-Mart Stores Inc. Οι πέντε Waltons κέρδισαν $ 2,5 δις, με τη Wal-Mart να ενισχύεται λίγο πάνω από $ 2 ανά μετοχή. Ο Jim Walton, γιος του ιδρυτή της εταιρείας Sam Walton, είχε το μεγαλύτερο κέρδος, $ 759 εκατ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: