ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ άνθρωπε μου; – Καμμένος: «Αυτό δεν είναι μνημόνιο όπως τα προηγούμενα» – ΤΕΛΟΣ και ο Χαϊκάλης

Κοινοποίηση:
kammenos4

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΚΡΥΤΕΡΟ

Ότι η κυβέρνηση υπεγράψε μια πολύ σκληρή συμφωνία παραδέχθηκε ο Πάνος Καμμένος, ενώ ανέφερε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπάθησε να βρει εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό.

«Η νύχτα (της συμφωνίας) που έπρεπε να αποφασίσουμε αν θα σκοτώσουμε την Ελλάδα ή τη συνείδησή μας, ήταν η πιο δύσκολη της ζωής μου» εξομολογήθηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε συνέντευξή του στον Alpha, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές.

Σημείωσε, πάντως, ότι «αυτό δεν είναι μνημόνιο όπως τα προηγούμενα μνημόνια», υπό την έννοια ότι δεν περιέχει το αγγλικό δίκαιο, ενώ χαρακτήρισε ως επιτυχία της κυβέρνησης ότι η έδρα του νέοτ ΤΑΙΠΕΔ δεν πήγε στο Λουξεμβούργο. Αποφάσισα να στηρίξω τον Αλέξη Τσίπρα. Αν οι ΑΝΕΛ φεύγαμε εκείνο το βράδυ από την κυβέρνηση, θα είχαμε 25% σήμερα, αλλά θα είχα δολοφονήσει την κυβέρνηση και την χώρα μου» τόνισε ο κ. Καμμένος.

Παραδέχθηκε ότι το νέο πρόγραμμα έχει σκληρά μέτρα, αλλά σημείωσε ότι «όταν ρυθμίζονται οι οφειλές σε εφορία και ταμεία τότε δεν είναι λογική ύφεσης, όπως είχε το μνημόνιο 1 και 2, αλλά είναι λογική ενός μνημονίου που διαπραγματεύτηκε η ελ ληνική πλευρά και μπορεί να φέρει ανάπτυξη».

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη για το φρασεολόγιο και «τη μαγκιά» -όπως είπε- που «δεν θα χρησιμοποιούσε ποτέ ο Κωνσταντίνος Καραμανλής». Παράλληλα, απέκλεισε οποιαδήποτε σκέψη για επιστροφή στη ΝΔ λέγοντας χαρακτηριστικά:

Μετατράπηκε σε συνήγορο υπεράσπισης του ΠΑΣΟΚ. Αυτό δεν είναι το κόμμα που γνώρισα και δεν πρόκειται να γυρίσω πίσω.

Σχολιάζοντας δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Φώφη Γεννηματά αν απαλλαγεί από τα «βαρίδια», απέκλεισε οποιαδήποτε συνεργασία.

«Εγώ δεν πρόκειται ποτέ να συνεργαστώ με τον κ. Βενιζέλο. Για κανένα λόγο δεν θα είμαι κυβερνητικός του εταίρος. Παίρνει το λόγο στα κανάλια λες και είναι πρόεδρος του κόμματος. Συνειδησιακά δεν μπορώ να συνυπάρξω με αυτούς τους ανθρώπους, δεν είμαι μπαλαντέρ πολιτικός» τόνισε.

Ερωτηθείς για την υπόθεση Χαϊκάλη, ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος με τους ΑΝΕΛ αν και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι δδεν είχε κανένα δόλο με την off shore. «Είναι πολύ βαριά η ευθύνη μου ως προέδρου, γνωρίζοντας ότι το στέλεχος έχει δίκιο, να τον βάλω στα ψηφοδέλτια και οι αντίπαλοι να επικεντρώσουν την προεκλογική τους καμπάνια πάνω σε αυτό» εξήγησε, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι ο Παύλος Χαϊκάλης παραμένει στο κόμμα και «μόλις τελειώσει αυτή η ιστορία πιθανώς να είναι και σε θέση κυβερνητική θέση».

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: