Θα ξυρίσουν τον Βαγγέλη!! ΚΡΑΔΑΣΜΟΙ ΣΤΗ Ν.Δ. ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ – Έως και 20 βουλευτές διαφωνούν με το «ναι» του Μεϊμαράκη

Κοινοποίηση:
tsipras-meimarakis

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η εισήγηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη υπέρ της στήριξης του τρίτου μνημονίου.

Το πιθανότερο είναι οι βουλευτές να συμφωνήσουν με τον πρόεδρο και το πολιτικό συμβούλιο, παρά τη… μουρμούρα. Άλλωστε, κανείς δεν επιθυμεί αυτή τη στιγμή να δημιουργηθεί εσωκομματικό θέμα, κάτι που θα γινόταν σε περίπτωση που η κοινοβουλευτική ομάδα αποφάσιζε διαφορετικά από την εισήγηση της ηγεσίας.

Ανεξάρτητα πάντως από την διαδικασία, οι διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν στους κόλπους της ΝΔ εκφράστηκαν και χθες στην μαραθώνια συνεδρίαση του διευρυμένου άτυπου πολιτικού συμβουλίου. Ο πρόεδρος του κόμματος κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης παρότι συμμερίστηκε τις επιφυλάξεις και την «δίκαιη» αγανάκτηση των στελεχών του εντούτοις έθεσε το δίλημμα «μνημόνιο ή χάος».

Για να είναι σίγουρος σχετικά με τη στάση της ΝΔ κατά την ψήφιση της συμφωνίας με τους δανειστές, ο κ. Μεϊμαράκης έχει άλλωστε διαμηνύσει ότι «όποιος διαφοροποιηθεί θα διαγραφεί»! Εάν πάντως συμφωνούν σε κάτι όλοι στη ΝΔ είναι ότι το τρίτο μνημόνιο είναι πολύ πιο σκληρό από τα μέτρα που θα είχε φέρει η προηγούμενη κυβέρνηση και το οποίο θα επιβαρύνει τα λαϊκά και μεσαία εισοδήματα και θα επιφέρει ύφεση στην οικονομία.

«Αντάρτικο»

Διαφορετική άποψη από τον κ. Μεϊμαράκη εξέφρασαν οι κ.κ. Μάκης Βορίδης και Άδωνης Γεωργιάδης, οι οποίοι προτείνουν την αποχή από στην σχετική ψηφοφορία αν και διευκρινίζουν ότι θα υπακούσουν στην απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Το δικό του «αντάρτικο» επιχειρεί εντός της Ν.Δ. και ο Αχαιός Βουλευτής Ανδρέας Κατσανιώτης, αφού ακόμα και σήμερα, ημέρα ψήφισης του 3ου μνημονίου, τάσσεται δημόσια υπέρ της αποχής του κόμματος από την κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Ωστόσο και ο κ. Κατσανιώτης, όλα δείχνουν πως στο τέλος θα ακολουθήσει την κεντρική γραμμή του Προέδρου και της Κ.Ο υπέρ της ψήφισης του Ν/Σ. Σε δηλώσεις του πάντως επεσήμανε πως «είναι χρέος της Κυβέρνησης να απαντήσει για το νέο μνημόνιο και το πως θα το υλοποιήσει».

Επιφυλάξεις εξέφρασε και ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ο οποίος καίτοι γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ είπε ότι το κόμμα βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο. Παρομοίως και ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Κώστας Καραγκούνης. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται οι βουλευτές κ.κ. Χρήστος Κυριαζίδης, Άννα Καραμανλή, Χρήστος Κέλλας, Ανδρέας Κατσανιώτης, Χρήστος Μπουκόρος, Μαρία Αντωνίου. Συνολικά εκτιμάται ότι εφόσον γίνει ψηφοφορία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα οι βουλευτές που θα ψηφίσουν αποχή θα κυμανθούν από 10 μέχρι 20.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: