ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΛΑΚΑ! Να γιατί οι Εβραίοι και οι Μουσουλμάνοι δεν τρώνε χοιρινό

Κοινοποίηση:
pig

Το ότι οι Εβραίοι πρέπει να απέχουν πλήρως από την κατανάλωση χοιρινού αναφέρεται στο Λευιτικό και στο Δευτερονόμιο της Παλαιάς Διαθήκης. Η απαγόρευση είναι παλαιότερη κατά αρκετές εκατοντάδες χρόνια της αντίστοιχης του Κορανίου, αλλά οι συνθήκες που οδήγησαν σε αυτές τις απαγορεύσεις είναι λίγο πολύ οι ίδιες.

Σε πολλούς πολιτισμούς, το γουρούνι θεωρούνταν απεχθές, γιατί κυλιέται στη λάσπη και τρώει περιττώματα, ενώ στην Παλαιά Διαθήκη χαρακτηρίζεται ακάθαρτο γιατί δε μηρυκάζει, δεν τρέφεται δηλαδή με χορτάρι. Ωστόσο, πολύ πριν από την εγκατάσταση των Εβραίων στη Χαναάν, στη γη που βρίσκεται δυτικά του ποταμού Ιορδάνη, οι άνθρωποι εκεί έτρωγαν χοιρινό.

Σε ανασκαφές έχουν βρεθεί οστά χοίρων που χρονολογούνται 5.000 χρόνια πριν. Ορισμένα από αυτά προέρχονται από θυσίες, άρα οι χοίροι θα πρέπει να θεωρούνταν ιερά ζώα. Είναι πιθανό η αντίθεση προς τη θρησκεία των Χαναανιτών να οδήγησε τους Εβραίους νομοθέτες να απαγορεύσουν αυστηρά το χοιρινό.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

12 Σχόλια

  1. ουτε ξερεις τι λες ρε δουλε των ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΩΝ ΠΑΓΑΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΑΤΑΝΙΣΤΩΝ

  2. Λαθος, αυτος που αποκαλεις αγιο και μεγαλο ηταν ενας μακελαρης που παλουκωνε Ελληνες εθνικους. Εαν υπηρχαν ταλιμπαν εκεινη την εποχη θα ηταν το ινδαλμα τους.Να ειναι ανθρωποι και τι ειναι δημοκρατια και πολιτισμος η δυση το εμαθε απο τα αρχαια Ελληνικα συνγραμματα και οχι απο τους χριστιανοταλιμπαν αυτοκρατορες της ανατολικης ρωμαικης αυτοκρατοριας

  3. Δεν απαγόρευσαν τη βρώση του χοιρινού οι εβραίοι νομοθέτες αλλά ο ίδιος ο Κύριος. Από όταν ο Απόστολος Παύλος είδε το σεντόνι με τα ζώα της γης να κατεβαίνει από τον ουρανό άρθηκε η απαγόρευση, ο Κύριος καθαγίασε όλα τα ζώα.

    1. Ρε Ρωμηά νυφίτσα, με τον ανθελληνιστή Σαούλ ασχολείσαι;

      1. Θίχτηκες μωρή άθεη πατσαβούρα της νέας τάξης πραγμάτων?

      2. Μονο ο Τριαδικός Θεός έσωσε το Ελληνικό έθνος από τη σήψη και την παρακμή της τότε Ρωμαικής Αυτοκρατορίας!

      3. Άθεε ανιστόρητε μπολσεβίκε, μόνο ο Ένας Τριαδικός Θεός έσωσε το ελληνικό Έθνος από την παρακμή και τη σήψη της τότε Ρωμαικής Αυτοκρατορίας. Και όχι μόνο αυτό, αλλά αναδιοργάνωσε την Ρωμαική Αυτοκρατορία μέσω του Αγίου και Μεγάλου Κωνσταντίνου ώστε να σωθούν και άλλα έθνη. Μέσω της Χριστιανικής Ρωμαικής Αυτοκρατορίας των υπεραρίθμων Ελλήνων αυτοκρατόρων το έθνος μας όχι μόνο μεγαλούργησε αλλά διαφύλαξε τον Πολιτισμό στην σκοτεινή περίοδο του Μεσαίωνα, μεταλαμπαδεύοντας τον Χριστιανικό Πολιτισμό και τα γράμματα σε άλλα έθνη όπως το Ρωσσικό. Από το Ελληνικό έθνος και τη Ρωμαική αυτοκρατορία έμαθαν τα βάρβαρα κελτικά, φραγκικά και τευτονικά φύλα να είναι άνθρωποι και δημιουργήθηκε ο Δυτικός Πολιτισμός!

        1. …εδειξες οτι κινησε στα τεσερα ολη σου την ζωη…..προσκυνησε τους γυφτους των ερημων και των στεππων δουλοεβραιε.

          1. Ποιοι είναι οι γύφτοι των στεπών ρε σκουπίδι?

        2. …προς μητσοτακη γαμιεσαι…..ηλιθιε οι στεππες γεματες αθιγγανους ηταν και ειναι οι οποιοι εγιναν σουπιδια σε ολον τον πλανητη…. τι δεν καταλαβαινεις?

        3. χα χα ακου ελληνες αυτοκρατορες… μαθετε ιστορια ρε ασχετα παρταλια

Comments are closed.