ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ;Η επιστροφή επίορκου γιατρού δεν είναι αθώωση λέει το υπουργείο Υγείας

Κοινοποίηση:
se-24ori-apergia-stis-20-maiou-giatroi-kai-ergazomenoi-sta-nosokomeia

Θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε με αυτούς που έχουμε μπλέξει

«Η επαναφορά του γιατρού στα καθήκοντά του αποτελεί υποχρέωση της διοίκησης λόγω της ισχύουσας νομοθεσίας και δεν αποτελεί πράξη αθώωσής του». Αυτό απαντά το υπουργείο Υγείας για την απόφαση επιστροφής στον «Ευαγγελισμό» του καρδιοχειρουργού που συνελήφθη γιατί έλαβε φακελάκι και τονίζει ότι η υπόθεση συνεχίζει να εκκρεμεί προς εκδίκαση στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο γιατρών ΕΣΥ.

Το υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι ο γιατρός επέστρεψε στον «Ευαγγελισμό» εξαιτίας καθυστερήσεων του Κεντρικού Πειθαρχικού. Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο του τέως αναπλ. υπουργού Γ. Κατρούγκαλου, η υπόθεση του καρδιοχειρουργού δεν υπάγεται στις περιπτώσεις που ο υπάλληλος τίθεται σε αυτοδίκαιη αργία. Ετσι, μετά την έκδοση του σχετικού νόμου, ο μόνος τρόπος να μην επιστρέψει ο γιατρός στον «Ευαγγελισμό» ήταν να γνωμοδοτήσει το Κεντρικό Πειθαρχικό υπέρ της επιβολής δυνητικής αργίας. Απάντηση σε αυτό το ερώτημα όφειλε να δώσει το Πειθαρχικό εντός 30 ημερών ή το αργότερο έως τις 15/9. Αυτό δεν έγινε -ο πρόεδρος του Πειθαρχικού συνταξιοδοτήθηκε και εκκρεμεί ο ορισμός νέου- με αποτέλεσμα την έκδοση απόφασης επανόδου του γιατρού στα καθήκοντά του.

«Μας προκάλεσε αλγεινή εντύπωση η απόφαση του γ.γ. του υπ. Υγείας Σπ. Κοκκινάκη να άρει την αυτοδίκαιη αργία που είχε επιβληθεί σε γιατρούς οι οποίοι συνελήφθησαν να χρηματίζονται», σχολίασε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας γιατρών ΕΣΥ (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας, που καλεί την υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου να επανεξετάσει το θέμα. Επίσης ζητεί από την ηγεσία της Δικαιοσύνης «να πάψει την παρελκυστική τακτική στη συγκρότηση των πειθαρχικών συμβουλίων», ώστε να ελεγχθούν οι εκατοντάδες περιπτώσεις που λιμνάζουν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο γιατρών ΕΣΥ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: