Δύο βασικές αλλαγές που απλοποιούν τη διαδικασία απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας και μειώνουν το χρόνο απόδοσης της ιθαγένειας, καθώς, ενώ ο νόμος προβλέπει αυτό να γίνεται μέσα σε ένα έτος από την υποβολή της αίτησης, στην πράξη η αναμονή κατά μέσο όρο είναι από 2 έως 4 χρόνια, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που φτάνει και τα 6 χρόνια, ανακοίνωσαν κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης και ο Ειδικός Τομεακός Γραμματέας Ιθαγένειας, Λάμπρος Μπαλτσιώτης.
Επιπλέον, όπως είπαν, υπάρχει η πρόθεση, σε βάθος χρόνου, για πλήρη ψηφιοποίηση των φακέλων των υποψηφίων. Όλα αυτά θα αποτυπωθούν σε νομοχέδιο που θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα στη Βουλή.
-Η πρώτη αλλαγή αφορά την διαδικασία του τεστ γνώσεων. Συγκεκριμένα, εντός του έτους θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο «τράπεζα» 300 ερωτήσεων-απαντήσεων διαβαθμισμένης δυσκολίας, από τις οποίες θα επιλέγονται τυχαία με ηλεκτρονικό τρόπο την ημέρα των εξετάσεων οι 30 ερωτήσεις, με τους υποψήφιους να πρέπει να επιλέξουν τις 20 και να απαντήσουν σωστά σε όλες.
-Η δεύτερη έχει να κάνει με τους 250.000 αλλοδαπούς οι οποίοι έχουν 12 χρόνια νόμιμης παραμονής στην Ελλάδα, με «μια νέα διάταξη που θα ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες ή μέσα σε μια, δύο εβδομάδες, θα μπορούν να αιτηθούν την ιθαγένειά τους.
Επίσης ειδικές ρυθμίσεις θα υπάρχουν για πιο εύκολη απόκτηση ιθαγένειας για τους Ρομά, αλλοδαπούς άνω των 65 ετών και ΑΜΕΑ.
33.718 απέκτησαν ελληνική ιθαγένεια το 2017
Τέλος, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία από το πληροφοριακό σύστημα «Ιθαγένεια», το 2017 απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια 33.718 πολίτες, εκ των οποίων οι 24.785 (οι 22.820, ποσοστό 92,07% αφορά πρώην Αλβανούς) λόγω γέννησης ή φοίτησης στη χώρα μας, με βάση τον νόμο 4332/15.
Την ιθαγένεια μέσω πολιτογράφησης απέκτησαν το ίδιο έτος 3.676 ομογενείς (οι 3.426 ή το 93,20% εξ αυτών προερχόμενοι από την Αλβανία) και 3.483 αλλογενείς (από την Αλβανία οι 2.117 ή ποσοστό 60,78%). Επιπλέον, απορρίφθηκαν 1.480 αιτήματα και ανακλήθηκαν θετικές αποφάσεις σε 46 περιπτώσεις.
Αποδεκτά σε ποσοστό 98,91% γίνονται τα αιτήματα για απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας λόγω γέννησης/φοίτησης στην Ελλάδα, κατά 96,68% για πολιτογράφηση ομογενών, κατά 74,30% για πολιτογράφηση αλλογενών και κατά 80,44% οι λοιπές κατηγορίες.
νομίζουν ότι τα ισλάμια θα ψηφίζουν σύριζα ;
Ελυσαν βλεπεις ολα τα αλλα προβληματα της χωρας και το μονο που ελειπε ηταν να μειρασουν ιθαγενειες!! Πανε να Ελληνοποιησουν την μιση Ασια και την μιση Αφρικη, χωρια την υπολοιπη σαβουρα των Βαλκανιων κλπ!! Δυστυχως δεν παμε καλα!! Προφανως θελουν μεθαυριο, οταν γινουν εκλογες, τους ψηφους ολων αυτων, ολες τις αλλες συνεπειες δεν τις σκεπτονται, αλλωστε δεν τους νοιαζει, τετοια μυαλα κουβαλουν!!!!
Μην τσιμπατε. Εχει φροντισει, ο Γεωργιου της ΕΛΣΤΑΤ, να τροποποιησει, Κοινοτικη Οδηγια, ουτως ωστε, με εναν χρονο, Μονιμης Διαμονης, να εχουν Δικαιωμα, Ψηφου. Επειτα. Καταπατουν, το Συνταγμα. Και πιο συγκεκριμμενα, το αρθρο: 54 – παραγρ. 2, που οριζει οτι, Δικαιωμα Ψηφου, εχουν Μονον, Ελληνες. Το ιδιο ακριβως, που υποστηριξε και η Ολομελεια του ΣτΕ. Και που ισχυει και για τις βουλευτικες, αλλα και τις Αυτοδιοικητικες, εκλογες. Σημειωτεον δε, οτι οι Αποφασεις του ΣτΕ, ειναι Αμετακλητες και Αμεσα, Εκτελεστες.
Η ιθαγένεια (Ιθαγενής : ιθύς+γένος (ιθύς=ευθύς, ο κατ’ ευθείαν βαίνων + γένος -γενέσθαι / γίγνομαι),
ΔΕΝ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΟΥΤΕ ΑΠΟΚΤΑΤΑΙ … Μεταδίδεται από τον γονέα προς το παιδί του και είναι ΜΟΝΟΝ ΜΙΑ …
Μόνον η υπηκοότητα μπορεί να χορηγηθεί, η οποία δύναται να είναι πολλαπλή (από τον τόπο καταγωγής του ατόμου και από τον τόπο ή τους τόπους διαμονής του, στους οποίους έχει το ίδιο το άτομο αιτηθεί την χορήγησή της) …
Ας αφήσουν, λοιπόν, οι “ιθύνοντες” τις γελοιότητες και ας σταματήσουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να μας εμπαίζουν … Είναι άλλη η ιδιότητα της ιθαγένειας και άλλη, εντελώς διαφορετική, η ιδιότητα της υπηκοότητας …
Τα ισοπεδώσανε όλα, οι μπολσεβίκοι της καταστροφής, οι ανθέλληνες διεθνιστές της “κουλτούρας” και της πατσαβούρας …