ΘΥΜΩΣΕ Η ΑΡΚΟΥΔΑ! Πούτιν προς Μπαρόσο: «Εάν ήθελα θα ήμουν στο Κίεβο σε δύο εβδομάδες»! (βίντεο)

Κοινοποίηση:
putin

Στην παρατήρηση του Barroso προς τον Ρώσο πρόεδρο  Πούτιν,ότι η Ε.Ε. θα επιβάλλει νέες σκληρότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας εξαιτίας της στάσης της Μόσχας στην κρίση ο Putin του απάντησε:

Η τηλεφωνική συνομιλία ανάμεσα στους δύο πολιτικούς που έγινε το περασμένο Σάββατο και αποκάλυψε η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, είναι απολύτως ενδεικτικός της έντασης που παρατηρείται στις σχέσεις της Ρωσίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση και την Ουκρανία.

«Εάν ήθελα να εισβάλλω στην Ουκρανία θα έφθανα στο Κίεβο μέσα σε δύο εβδομάδες», του είπε λιτά και ξεκάθαρα ο Putin αφήνοντας τον… Ζοζέ άφωνο (καθώς συνειδητοποίησε την ανυπαρξία της ευρωπαϊκής ισχύος) όπως αποκαλύπτει σήμερα η ιταλική εφημερίδα “La Repubblica”

Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε στις 29 Αυγούστου και στο επίσημο ανακοινωθέν της ευρωπαϊκής προεδρίας αναφέρεται:

«Ο πρόεδρος Barroso μίλησε με τον Ρώσο πρόεδρο Putin σήμερα, σε μια ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων. Ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής επιτροπής εξέφρασε την τον προβληματισμό και την ανησυχία του με τις τρέχουσες εξελίξεις και την κατάσταση στην Α. Ουκρανία.

Αυτές, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις προσπάθειες που κάνει η Ε.Ε. για να εξευρεθεί μια διπλωματική και ρεαλιστική λύση στην υπόθεση αλλά και σε θέματα όπως η εφαρμογή της εμπορικής συμφωνίας AA/DCFTA (Association Agreement/Deep and Comprehensive Free Trade Agreement) και οι ενεργειακές σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας».

Η AA/DCFTA αφορά τις εμπορικές σχέσεις Ουκρανίας και Ε.Ε. κάτι που αποτελεί τον προθάλαμο για την είσοδο της χώρας αυτής στην Ε.Ε. αλλά φαίνεται πως σε μια τέτοια προοπτική ο Putin εξήγησε πως θα μπορούσε να φτάσει στο Κίεβο σε δύο εβδομάδες, το πολύ.

Να σημειωθεί πως ο Barroso είναι από τους «σκληρούς» της Ε.Ε. σχετικά με την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί απέναντι στη Ρωσία.

«Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε πολύ σκληρά και ξεκάθαρα μέτρα» αλλά παραμένουμε ανοικτοί στην εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης. «Βρισκόμαστε σε μια πολύ δραματική κατάσταση» επεσήμανε μετά τη συνάντησή του με τον ουκρανό πρόεδρο πριν από δύο ημέρες ο Barroso. .

«Θα μπορούσαμε να βρεθούμε σε μία κατάσταση όπου θα φθάναμε στο σημείο χωρίς επιστροφή εάν η κλιμάκωση συνεχιζόταν» πρόσθεσε.

Ο διάλογος επιβεβαιώθηκε και από το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Έτσι γ…νοι Ευρωπαίοι. Θα βαράτε προσοχή μπροστά στον Πούτιν!!

  2. Και ο Ομπαμα αν ηθελε σε πεταγε στη θαλασσα σε 2 βδομαδες

  3. Βεβαίως το παραμύθι που πουλάει το γατάκι με το λεοπάρ στρινγκ είναι ακόμα χειρότερο. Ουσιαστικά λέει πως αφήνει τα αδέρφια των χρυσαυγιτών, τους Ουκρανούς νεοναζί να βιάζουν και να σκοτώνουν τους Ρωσόφιλους, ενώ μπορούσε να τους σώσει. Όταν ένας χέστης προσπαθεί να κρυφτεί, τα κάνει όλα σκατά

    1. Έχεις χάσει μεγάλε την επαφή με τον πλανήτη γη. Όταν την ξαναβρείς μπές να μας πεις την άποψή σου πάλι.

Comments are closed.