Η καλλιέργεια τετράγωνων καρπουζιών στην Ιαπωνία έχει αναπτυχθεί στη χώρα εδώ και 45 χρόνια. Γιατί όμως αποφεύγουν την καλλιέργεια των κλασικών στρογγυλών καρπών;
Στην Ιαπωνία, τα τετράγωνα καρπούζια εξυπηρετούν έναν βασικό σκοπό… Τα στρογγυλά καρπούζια είναι δύσκολο να αποθηκευτούν και προβληματικά στο κόψιμό τους. Τα τετράγωνα μπαίνουν πολύ πιο εύκολα στα μικρά ψυγεία που είναι χαρακτηριστικά πολλών ιαπωνικών νοικοκυριών.
Επιπλέον, τα καρπούζια είναι δημοφιλή δώρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και η τετράγωνη εμφάνισή τους ταιριάζει καλύτερα σε αυτήν τη συνήθεια. Η μέθοδος της καλλιέργειάς τους είναι απλή, καθώς οι καρποί τοποθετούνται σε τετράγωνα καλούπια από την αρχή και μεγαλώνουν έτσι μέχρι να κοπούν από το φυτό.
πηγή: perierga