Ιερώνυμος: Κάποιοι προσπαθούν να βάλουν την Εκκλησία στο περιθώριο

Κοινοποίηση:
ÐÅÍÔÅËÇ--Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ óå  Çìåñßäá ìå èÝìá «Ðåñß ôïõ Êáíïíéóìïý Éäñýóåùò êáé Ëåéôïõñãßáò ôùí Éåñþí Çóõ÷áóôçñßùí» ×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ/EUROKINISSI

«Σε μια εποχή δύσκολη, που ως Εκκλησία ήδη το γευόμαστε ότι καταβάλλονται προσπάθειες από κάθε μέρος να μπούμε στο περιθώριο, στηρίξου στην Εκκλησία και πάρε δύναμη από αυτήν», τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προς τον νέο μητροπολίτη Καρπενησίου κατά τη χειροτονία του, σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Τον παρότρυνε μάλιστα να είναι φανερό το έργο του και ουσιαστικό και μέσα στη ζωή της Εκκλησίας, γενικότερα, σε μια εποχή που η Εκκλησία αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, αλλά και συγχρόνως έχει τόσες υποχρεώσεις να βοηθήσει τους ανθρώπους που υποφέρουν.

Επιπρόσθετα, επισήμανε ότι «το γευόμαστε κάθε μέρα ότι δεν είμαστε αποδεκτοί σε πολλές θέσεις της λειτουργίας του κράτους. Σε αυτήν την εποχή χρειαζόμαστε πρόσωπα τα οποία θα βοηθήσουν ώστε η Εκκλησία να κρατήσει τη δύναμή της μέσα σε αυτόν τον λαό που δεινοπαθεί αυτήν τη στιγμή».

Από την πλευρά του, ο νέος μητροπολίτης Καρπενησίου Γεώργιος δήλωσε: «Υπόσχομαι να προσφέρω τις πενιχρές μου δυνάμεις στην υπηρεσία Θεού και ανθρώπων. Ευχηθείτε παρακαλώ να ευαρεστήσω Θεό και ανθρώπους και να ανταποκριθώ στην ιερή αποστολή μου».

Στη χειροτονία, η οποία τελέστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα, με προεξάρχοντα τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Νικαίας Αλέξιος, Μαντινείας Αλέξανδρος, Πειραιώς Σεραφείμ, Ναυπάκτου Ιερόθεος, Γλυφάδας Παύλος, Σιδηροκάστρου Μακάριος, Θηβών Γεώργιος, Σιατίστης Παύλος, Χίου Μάρκος, Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος, Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος και οι Επίσκοποι Τανάγρας Πολύκαρπος και Μεθώνης Κλήμης.

Παρέστησαν βουλευτές, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, κληρικοί και πλήθος κόσμου από το Σχηματάρι, όπου ιερούργησε ο νέος μητροπολίτης Καρπενησίου, αλλά και το Καρπενήσι.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

11 Σχόλια

  1. Τώρα τι να πείς για αυτόν τον τράγο, τον Φαρισαίο κερατά που έβγαλε τον σταυρό για να μην θιχτούν οι μουσουλμάνοι εισβολείς, λες και εμείς μπουκάραμε στη χώρα τους. Μήπως να φορέσουμε κελεμπίες και μπούργκες, να δεχτούμε και τον γάμο ή βιασμό ανηλίκων γιατί η μαλακία πάει σύννεφο στο Ισλάμ; Μόνο Χριστιανός δεν είναι, αυτοί σταυρώσαν τον Χριστό και τα κάνανε πλακάκια με τον Ιούδα. Καμία σχέση με ταπεινούς παπάδες και μοναχούς δεν έχουν οι τράγοι εξουσιαστές-κινητά χρυσοχοεία της Εκκλησίας.

  2. ΜΕ ΚΑΛΥΨΑΝ ΣΕ ΟΛΑ ΟΙ ΠΡΟΛΑΛΗΣΑΝΤΕΣ!ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΤΑ ΕΞΗΣ ΠΑΛΙΟΤΡΑΓΙ..Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΩΝΕΥΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΣΟΥ, ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΕ ΥΠΟΠΤΟ ΤΡΟΠΟ…ΑΛΛΑ ΕΦΥΓΕ ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΟΥ! ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΤΡΑΓΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ Ο ΠΙΟ ΜΙΣΗΤΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ!ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ, ΕΙΣΑΙ ΣΙΧΑΜΑ!ΕΙΣΑΙ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΟΣ!ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΠΑΛΙΟΣΚΟΥΛΙΚΙ,ΠΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ ΕΙΣΤΕ Η ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΤΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!

  3. Ό Χριστόδουλος υποστήριξε κάποιες στιγμές τον Κώστα Καραμανλή.Υπήρξε όμως σωστός Αρχιεπίσκοπος.
    Έκανε το εκκλησιατικό δημοψήφισμα για την μή απαλοιφή του ορθόδοξου θρησκεύματος από τις νέες ταυτότητες που είχε αποφασίσει ο Κώστας Σημίτης(Ααρόν Αβουρής).Στάθηκε δίπλα στους Έλληνες στα Εθνικά θέματα όπως την λαθρομετανάστευση προωθούσε το κλεφτοπασόκ και κάποιοι μασόνοι της παράταξης του ψευτοεθνάρχη.Ό Ιερώνυμος είναι το ακριβώς αντίθετο.Φίλος των λαθραίων ισλαμιστών,πολύ πλούσιος και αριστερός.Ένας γνήσιος συριζαίος.Πορεύσου με τους λαθροταλιμπάν Ιερώνυμε.Αυτός να είναι ο κλήρος σου από εδώ και στο εξής.Καλή Σαρακοστή όχι λόγο θρησκείας, αλλά λόγο του προδότη Τσίπρα.

  4. Θα καείς στην κόλαση εισαι οτι πιο άθλιο και αισχρο υπάρχει.

  5. ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙΣ ΒΡΕ ΤΡΑΓΕ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΞΥΡΙΣΜΑ. ΞΕΦΤΙΛΗΖΕΙΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΤΩΡΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΦΑΓΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ.ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΚΙΛΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΤΡΕΞΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΣ ΟΡΔΕΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΠΟΥ ΓΕΜΙΖΕΙ Η ΧΩΡΑ.

  6. ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΟΙΡΑΖΕΣ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΟΡΑΣ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΣΤΑΥΡΟ , ΜΗΠΩΣ ΣΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΨΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ , ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ & ΟΧΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ.

  7. ….μπορεί κάποιος παρακαλώ να πιάσει τον συριζόνυμο,το πόκεμον της κυβέρνησης,και να τον πετάξει στα σκουπίδια?Θερμή παράκληση.Έλεος,πιο ανύπαρκτος και πουλημένος πεθαίνεις.

  8. Την εκκλησία την έβαλες εσύ στο περιθώριο κύριε Ιερώνυμε.Είσαι φίλος του άθεου και Μασόνου Τσίπρα, είσαι συνομιλητής του κουμμουνιστή με δεξιές τσέπες Κουτσούμπα και παρέχεις στέγη και φαγητό στους δήμιους της Ορθοδοξίας, τους λαθρομετανάστες Μουσουλμάνους.Ταίζεις αυτούς που αύριο θα κλέψουν, θα βιάσουν και θα σκοτώσουν τους Έλληνες.Στο Πακιστάν και στην Συρία, αυτά τα παλιοτόμαρα που δείχνεις ελεημοσύνη δεν έχουν αφήσει όρθια Ορθόδοξη εκκλησία.Έχουν κάψει κλέψει και λεηλατήσει, κάθε Ορθόδοξο ναό.Με όλη αυτή την σαβούρα των παράνομων ισλαμιστών το φετινό Πάσχα θα μοιάζει με ραμαζάνι.Πορευθείτε με αυτούς αξιότιμε κύριε Αρχιεπίσκοπε της Νέας Τάξης Πραγμάτων και αφήστε εμάς στην ισυχία μας.Ραντεβού στην εκκλησία του Ιερώνυμου πέντε λεπτά πρίν την Ανάσταση και πολύ του είναι.Ξέρω ότι δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα, θα τσουγγρζει κόκκινα αυγά με τον άθεο Τσίπρα και τον μπουχέσα Φίλη.

  9. Μα ο ίδιος έβαλε την εκκλησία στο περιθώριο. Κανείς άλλος δεν ευθύνεται όσο ο ίδιος. Πολύ κατώτερος της περίστασης (ισως και το επιδίωξε άλλωστε).

  10. Αργά Ξύπνησες, ή μου φαίνεται Πάτερ? Πες τουλάχιστον ποιοί προσπαθούν να βάλουν την εκκλησία στο περιθώριο? Ριξε καμιά ‘τουφεκιά’ για την τιμή των όπλων.

Comments are closed.