Ισχυρή έκρηξη τα ξημερώματα ισοπέδωσε εστιατόριο στη Νέα Ερυθραία -Βόμβα στο “Κάβο Μπιάνκο” με ιδιοκτήτη τον άνδρα της αδερφής του Γιάννη Σμπώκου; (ΔΕΙΤΕ φωτορεπορτάζ&βίντεο Makeleio.gr)

Κοινοποίηση:
ekrixi2

Σοβαρότατες ζημιές προκλήθηκαν από ισχυρή έκρηξη και πυρκαγιά, που ακολούθησε, σε ισόγειο εστιατόριο και την αποθήκη του, καθώς και σε έξι αυτοκίνητα και μια μοτοσικλέτα, που ήταν σταθμευμένα απέξω, στη Νέα Ερυθραία. Η έκρηξη σημειώθηκε στις 03.40, στη συμβολή των οδών Κύπρου 15 και Κολοκοτρώνη, στο εστιατόριο με την επωνυμία «La Scala»(το πρώην Κάβο Μπιάνκο) και συγκλόνισε ολόκληρη την περιοχή.

ekrixi1

Το εστιατόριο και η αποθήκη του, στο 1ο όροφο, καταστράφηκαν, ενώ η πυρκαγιά μικρής έκτασης που ακολούθησε σβήστηκε άμεσα από 15 πυροσβέστες, που έσπευσαν στο σημείο με πέντε οχήματα.

ekrixi2

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή, ώστε από το ωστικό κύμα φάνηκαν ως και τα σίδερα στις κολώνες στο εσωτερικό της ταβέρνας.

Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα, τόσο στο διαμέρισμα που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το κατάστημα, όσο και στα διπλανά διαμερίσματα.

ekrixi3

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες , πάνω από το καταστημα μένει ή έμενε η αδερφή του Γιάννη Σμπώκου (πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου), πράγμα που προκαλεί έντονα ερωτηματικά. Το κατάστημα είναι του συζύγου της.

ekrixi4

Από το ωστικό κύμα επίσης χιλιάδες θραύσματα εκτοξεύτηκαν στην περιοχή προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε τουλάχιστον πέντε αυτοκίνητα, ενώ δεκάδες τζάμια έσπασαν στα κοντινά σπίτια.

ekrixi5

Σύμφωνα με τα έως στιγμής στοιχεία, η έκρηξη οφείλεται σε διαφυγή προπανίου στο εστιατόριο.

ekrixi6

Η ακριβής αιτία, ωστόσο, θα διευκρινιστεί από την έρευνα του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής, που διενεργεί αυτοψία στο κατάστημα.

ekrixi7

ekrixi8

ekrixi9


Διαβάστε επίσης:

Έκρηξη στο σπίτι του Γιάννη Σμπώκου στην Κηφισιά

Ισχυρή έκρηξη τα ξημερώματα σε εστιατόριο στην Κηφισιά – Μεγάλες υλικές ζημιές

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: