Κάντο όπως το Ισραήλ! – Ερντογάν-Πούτιν αποφάσισαν κοινή δράση στην Α.Μεσόγειο εξοβελίζοντας την Ελλάδα! (ΒINTEO)

Κοινοποίηση:
1234 (5)

Σε όλα συμφώνησαν ο Ρώσος πρόεδρος και ο Τούρκος ομόλογος του όσον αφορά την Α.Μεσόγειο η οποία λόγω των ενεργειακών ζητημάτων έχει καταστεί η πιο «περιζήτητη» περιοχή του πλανήτη.

Στα σχέδια Ρωσίας και Τουρκίας φυσικά δεν υπάρχει η Ελλάδα η οποία ελέγχει το Αιγαίο πέλαγος που συνδέει την Μαύρη θάλασσα με την Α.Μεσόγειο και τα κοιτάσματα στην αιγυπτιακή ΑΟΖ μέχρι το Σουέζ.
Ο Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν δήλωσε πως συμφωνεί  με τον Ρώσο ομόλογο του Βλαντιμίρ Πούτιν στο θέμα της εμβάθυνσης των σχέσεων με τη Ρωσία.
Ο Τούρκος Πρόεδρος ο οποίος βρίσκεται στη Ρωσία, μετά το πέρας της κατ΄ιδίαν αλλά και δια εκπροσώπων συναντήσεων του με τον Πούτιν διοργάνωσε κοινή συνέντευξη τύπου με τον ομόλογο του.
ίδιος αφού σημείωσε πως όσο οι πολιτικές σχέσεις τόσο και οι οικονομικές σχέσεις παρουσιάζουν μια ανοδική τάση, ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση του στο γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος των περιορισμών στον αγροτικό τομέα και στην έκδοση βίζας μεταξύ  των δύο χωρών έχουν αρθεί .
Επισήμανε πως οι  δυο τους  συνεχίζουν πάντοτε τις επαφές τους  και εξέφρασε την προσμονή του να αρθούν και οι τελευταίοι περιορισμοί.
Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε πως με τον Ρώσο ηγέτη αξιολόγησαν και τα σχέδια του αγωγού Turk Stream και του Πυρηνικού Σταθμού στο Άκκουγιου και σημείωσε πως αποδίδουν και οι δύο ηγέτες  τεράστια σημασία στην υλοποίηση αυτών των έργων στον προγραμματισμένο χρόνο.
Tο Ακουγιού, σε βάθος λίγων ετών, θα καταστήσει την Τουρκία, εν δυνάμει, πυρηνική δύναμη.
To σκάκι της Ρωσίας με ΗΠΑ-Τουρκία αν συνεχιστεί και άλλο δεδομένου της ανυπαρξίας ελληνικής στρατηγικής, μπορεί να αποδειχθεί, στο εγγύς μέλλον, μοιραία για τον Ελληνισμό.
Είναι προφανές αν μια Τουρκία συμβατική περιφερειακή δύναμη είναι επικίνδυνη, τι ακριβώς θα είναι μια Τουρκία με πυρηνικά;
Και πως θα αντιδράσει η Ελλάδα;
Το Ισραήλ όταν απειλήθηκε  από το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράκ βομβάρδισε και ισοπέδωσε τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Σαντάμ Χουσεΐν.
Δεν αποκλείεται να πράξει το ίδιο με τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.
Και ποια ηλεκτρική ενέργεια;
Ολοι γνωρίζουν πως η Αγκυρα θα αξιοποιήσει  το Ακουγιού και τα άλλα πυρηνικά εργοστάσια που σχεδιάζει να κατασκευάσει.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μάλιστα προσκάλεσε το Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν να τοποθετήσουν μαζί το θεμέλιο λίθο του πυρηνικού αντιδραστήρα.
Το εργοστάσιο θα κατασκευαστεί από τη ρωσική εταιρεία «Rosatom». Υπενθυμίζεται ότι η σχετική συμφωνία είχε υπογραφεί από το 2010 και αφορούσε στην κατασκευή τεσσάρων πυρηνικών αντιδραστήρων, ο πρώτος εκ των οποίων θα λειτουργήσει το 2023.
Ο ίδιος ο κ. Πούτιν, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Ερντογάν στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας, είπε ότι το εργοστάσιο αναμένεται να εγκαινιαστεί άμεσα.
Το Ακούγιου (Akkuyu) βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Κύπρο, στην επαρχία Μερσίν.
Ο Ερντογάν επισήμανε πως στους πρώτους 9 μήνες του χρόνου, επισκέφτηκαν την Τουρκία 4 εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες και ευχήθηκε τα στοιχεία αυτά να αυξηθούν περαιτέρω τον επόμενο χρόνο.
Ανέφερε  δε πως τέθηκαν επί τάπητος όλα  τα περιφερειακά ζητήματα και ειδικότερα οι  τελευταίες εξελίξεις στη Συρία , ενώ συμφώνησαν με τον Πούτιν πως πρέπει να επικεντρωθούν στην πολιτική λύση στη χώρα αυτή .
Ο Τούρκος ηγέτης τόνισε επίσης πως αποδίδει πολύ μεγάλη σημασία και στα κοινά βήματα που θα γίνουν στον αμυντικό τομέα, ειδικά στην αμυντική βιομηχανία και ευχαρίστησε τον Πούτιν και τους Ρώσους αξιωματούχους για την φιλοξενία τους ….υπονοώντας την αγορά των S-400.
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπογράμμισε από την πλευρά του,  πως το σημαντικότερο δείγμα πως οι διμερείς σχέσεις επέστρεψαν στο επίπεδο που ήταν πριν από την κρίση της κατάρριψης του  μαχητικού  αεροσκάφους το 2015, είναι  η αύξηση του όγκου των εμπορικών συναλλαγών.
Ο ίδιος σημείωσε πως έθεσαν επί τάπητος με τον Ερντογάν την λύση της κρίσης με τη Συρία στο πλαίσιο της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της συγκεκριμένης χώρας, ενώ τόνισε  πως αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με όλα τα περιφερειακά θέματα.
Ο Ρώσος Πρόεδρος επισήμανε πως σε ό,τι αφορά τα ενεργειακά θέματα συζήτησαν την εμβάθυνση της  στρατηγικής συνεργασίας τους στην Α.Μεσόγειο .
Ενώ συμβαίνουν αυτά και οι σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας  αναβαθμίζονται συνεχώς , η ελληνική κυβέρνηση «κοιμάται τον ύπνο του δικαίου».
Τουρκία και Ρωσία ήρθαν κοντά όσο ποτέ και αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση προς όφελός της Ελλάδος,  και ειδικά των σχεδίων της για εξόρυξη υδρογονανθράκων, αλλά και λόγω του γενικότερου αναβρασμού στην Μ.Ανατολή.
Εάν και εφόσον τελικά υλοποιηθεί η προμήθεια-θρίλερ από την Τουρκία των ρωσικών πυραύλων S-400 μαζί με την κατασκευή του αεροπλανοφόρου Anadolou και των αεροσκαφών 5ης γενιάς F-35 , τότε η θέση της χώρας αυτής θα αναβαθμιστεί κατακόρυφα σε αντίθεση με μας.
Ο κίνδυνος είναι μεγάλος διότι οι βλέψεις των Τούρκων φτάνουν σε αξιώσεις πρωτόγνωρες και απίστευτες για την πατρίδα μας για πρώτη φορά μετά το 1922 .

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: