“Καίγεται” η Κύπρος – Πολύ υψηλές οι θερμοκρασίες – “Ψήνονται” οι πολίτες

Κοινοποίηση:
kauswnas_42

Δύσκολη μέρα για την Κύπρο η σημερινή

Σήμερα είναι η μέρα με την υψηλότερη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας που έχει καταγραφεί για το 2015 στη Κύπρο, δήλωσε ο Διευθυντής Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρισμού Χρίστος Χριστοδουλίδης.

Η υψηλή κατανάλωση ηλεκτρισμού οφείλεται στη λειτουργία των συστημάτων κλιματισμού για αντιμετώπιση του καύσωνα.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι η ζήτηση είναι της τάξης των 965MW και ακόμη ανεβαίνει. Ανέφερε πως το σύστημα διαχείρισης ηλεκτρικής ενέργειας λειτουργεί κανονικά, υπάρχει αρκετή επάρκεια και υπό κανονικές συνθήκες δεν αναμένεται να υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι πέρσι την αντίστοιχη χρονική περίοδο η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας κυμαινόταν σε χαμηλότερα επίπεδα της τάξης των 910MW.

Η αυξημένη ζήτηση αφορά ολόκληρη τη Κύπρο. Η δυνατότητα παραγωγής είναι της τάξης των 1200MW.

“Υπάρχει επάρκεια νοουμένου ότι δεν θα έχουμε καμιά απρόσμενη βλάβη που θα επηρεάσει μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας”, είπε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Εν τω μεταξύ, για αύριο η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Κύπρου έχει εκδώσει «πορτοκαλί» προειδοποίηση αναβαθμίζοντας τον κίνδυνο από τον καύσωνα καθώς για σήμερα ίσχυε «κίτρινη» προειδοποίηση. Η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 42- 43 βαθμούς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: