ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΙΚΟΥΝ ΟΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΙ!Η Πορτογαλία νίκησε την Πολωνία στα πέναλτι με 5-3 και έκλεισε θέση στους “4”. 1-1 η κανονική διάρκεια με σκόρερ τους Λεβαντόφσκι και Ρενάτο Σάντσες…(ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
νικη

Μπορεί να μην έχει νίκη σε 90λεπτο στη διοργάνωση, αλλά βρίσκεται στα ημιτελικά! Η Πορτογαλία νίκησε την Πολωνία στα πέναλτι με 5-3 και έκλεισε θέση στους “4”. 1-1 η κανονική διάρκεια με σκόρερ τους Λεβαντόφσκι και Ρενάτο Σάντσες…

“Χτύπησε” νωρίς ο Λεβαντόφσκι

Σαν κάτι να χρωστούσε για το γεγονός ότι είχε παραμείνει άσφαιρος σε 4 παιχνίδια στη διοργάνωση, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι “μίλησε”… με το καλημέρα! Μόλις στο 2ο λεπτό ο Γκροσίτσκι πήρε την μπάλα από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή και βρήκε τον σούπερ σταρ της Πολωνίας, ο οποίος πλάσαρε από το ύψος και άνοιξε το σκορ!

Το γρήγορο γκολ έδωσε… φτερά στους Πολωνούς που έδειξαν διάθεση να διπλασιάσουν το προβάδισμά τους, τη στιγμή που οι Πορτογάλοι αδυνατούσαν να κκυκλοφορήσουν σωστά τη μπάλα και να φτιάξουν κλασσικές ευκαιρίες. Οι Πολωνοί είχαν δυο καλές φάσεις με σουτ του Λεβαντόφσκι και του Μίλικ υπό καλές προϋποθέσεις, τα οποία μπλόκαρε ο Πατρίσιο

Ανέβασμα Πορτογαλίας και ισοφάριση

Από το 30ό λεπτό και έπειτα, η Πορτογαλία ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων γυρίζοντας την μπάλα γύρω από την περιοχή του Φαμπιάνσκι και η υπεροχή της δικαιώθηκε άμεσα. Στο 33′ ο Ρενάτο Σάντσες έπαιξε το “1-2” με το Νάνι και σούταρε με το αριστερό από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής. Η μπάλα κόντραρε στον Κριχόβιακ και έκανε το χατήρι στο νεαρό αστέρα της Μπάγερν αφού κατέληξε στα δίχτυα της Πολωνίας! Αυτό ήταν μόλις το δεύτερο γκολ που δέχεται η ομάδα του Άνταμ Ναβάλκα στη διοργάνωση.

Χαμηλός ρυθμός στο δεύτερο μέρος

Λίγα πράγματα είδαμε από πλευράς ρυθμού και θεάματος αφού οι δυο ομάδες δεν πήραν ιδιαίτερα ρίσκα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η μόνη ευκαιρία που δημιούργησαν οι Πορτογάλοι στα πρώτα 25 λεπτά ήταν ένα πλασέ του Ρονάλντο που κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων στο 56′. Η Πολωνία απάντησε στο 68′ όταν ο Γεντρέιτσικ έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Μίλικ πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, αλλά ο Πέπε έβαλε καθοριστική κόντρα με αποτέλεσμα ο Πατρίσιο να μπλοκάρει.

Το τελευταίο τέταρτο ανήκε στην Πορτογαλία αφού οι Πολωνοί οπισθοχώρησαν εμφανίζοντας σημάδια κόπωσης. Αρχικά, στο 78′ ο Φόντε πήρε την κεφαλιά μετά από κόρνερ με την μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Φαμπιάνσκι και στο 80′ ο Γεντρέιτσικ παραλίγο να πετύχει ένα εντυπωσιακό αυτογκόλ στην προσπαθεια να γυρίσει την μπάλα στον τερματοφύλακά του μετά από προώθηση και πάσα του Πέπε. Πάντως, τη μεγαλύτερη ευκαιρία σπατάλησε ο Ρονάλντο, ο οποίος έπιασε “αέρα” μετά την υπέροχη μπαλιά του Μουτίνιο που τον έβγαλε τετ α τετ με τον Φαμπιάνσκι.

Γκολ δεν επετεύχθη μέχρι το τέλος και έτσι οδηγηθήκαμε στην παράταση.

Μοιρασμένη η παράταση

Η Πορτογαλία κυριάρχησε στα πρώτα λεπτά της παράτασης με την Πολωνία να δείχνει σημάδια έντονης κόπωσης, όπως στο παιχνίδι με την Ελβετία. Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος, ωστόσο, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν σοβαρά έχοντας μονάχα ένα γύρισμα του Ελισέου που δεν εκμεταλλεύτηκαν οι Νάνι και Ρονάλντο (91′) και μια κεφαλιά του Νάνι που κατέληξε άουτ στο 98′.  Η αλλαγή που πραγματοποίησε ο Άνταμ Ναβάλκα με τον Γιοντλόβιετς στη θέση του Ματσίνσκι φρέσκαρε κάπως τη μεσαία γραμμή της ομάδα και η Πολωνία μπόρεσε να κυκλοφορήσει καλύτερα την μπάλα. Μάλιστα, είχε και ένα καλό σουτ του Μίλικ που έφυγε λίγο άουτ στο 100ο λεπτό.

Τίποτα δεν στάθηκε ικανό να χωρίσει τις δυο ομάδες μετά από 120 λεπτά αγώνα με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί στα πέναλτι.

Μοιραίος ο Μπλατσικόφσκι

Εκεί οι δυο ομάδες είχαν ευστοχήσει στα 6 πρώτα πέναλτι μέχρι που ο αρχηγός της Πολωνίας, Κούμπα Μπλατσικόφσκι, νικήθηκε από τον Πατρίσιο. Στη συνέχεια, ο Κουαρέσμα σκόραρε και έδωσε στην Πορτογαλία την πρόκριση στα ημιτελικά για δεύτερο συνεχόμενο Euro!

ΠΟΛΩΝΙΑ: Φαμπιάνσκι, Πίστσεκ, Γκλικ, Πάζνταν, Γεντζέιτσικ, Κριχόβιακ, Ματσίνσκι (98′ Γοντλόβιετς), Μπλαστσικόβσκι, Γκροσίτσκι (82′ Καπούστκα), Μίλικ, Λεβαντόβσκι.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρουί Πατρίσιο, Σέντρικ, Πέπε, Ζοζέ Φόντε, Ελιζέου, Ουίλιαμ Καρβάλιο (96′ Ντανίλο Περέιρα), Ρενάτο Σάντσες, Ζοάο Μάριο (80′ Κουαρέσμα), Άντριεν Σίλβα (73′ Ζοάο Μοουτίνιο), Νανί, Κριστιάνο Ρονάλντο.

30meresmpala.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: