«Εφυγε» στα 47 του ένας έντιμος μαχητής της «δημοκρατίας» • Θλίψη στον πολιτικό και τον δημοσιογραφικό κόσμο για τον Δημήτρη Αλειφερόπουλο
Λίγα λουλούδια δίπλα στη φωτογραφία του Δημήτρη Αλειφερόπουλου, του «δικού μας» Δημήτρη που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σε ηλικία 47 ετών, στόλιζαν χθες το γραφείο του στη Βουλή. Τα άφησαν ο Νίκος Βούτσης και οι συνάδελφοί του του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ, θέλοντας να τον αποχαιρετήσουν και να εκφράσουν την οδύνη τους για την απώλειά του. Τα συλλυπητήριά τους στους οικείους του εξέφρασαν επίσης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί, βουλευτές, άνθρωποι που συνεργάστηκαν μαζί του.
«Ο Δημήτρης Αλειφερόπουλος, που έφυγε σήμερα τόσο πρόωρα από κοντά μας, υπήρξε ένα από τα πιο αγαπητά μέλη της δημοσιογραφικής οικογένειας. Εγκριτος και συνεπής, υπηρέτησε με βάση τη δημοσιογραφική δεοντολογία το επάγγελμά του» έγραψε στο twitter ο Αλ. Τσίπρας. Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε με ανακοίνωσή του και ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Είναι μεγάλη η οδύνη της απώλειας του Δημήτρη Αλειφερόπουλου, ενός νέου ανθρώπου, συζύγου και πατέρα, τον οποίο γνώρισα προσωπικά μέσα από την καθημερινή παρουσία του στη Βουλή. Ηταν ένας άοκνος εργάτης της ενημέρωσης, την οποία υπηρετούσε με επαγγελματισμό και ευπρέπεια, αλλά προπάντων ένας ευγενής άνθρωπος που σε κέρδιζε με την καλλιέργεια, τη σεμνότητα και τη θετική του διάθεση» ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.
Σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ. ανέφερε: «Ο Δημήτρης Αλειφερόπουλος υπήρξε ένας εξαιρετικός και πολύ αγαπητός συνάδελφος, που διακρίθηκε για το ήθος και τον επαγγελματισμό του». Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ο Παύλος Χρηστίδης, σε περισσότερο προσωπικό τόνο, έγραψε στο twitter: «Πίστευε στη νέα γενιά, ήταν πάντα ευγενής και αγαπούσε πολύ τη δουλειά του. Η ξαφνική ασθένειά του μας σόκαρε όλους. Η απώλειά του είναι δυσαναπλήρωτη. Καλό ταξίδι, Δημήτρη».
«Τα λόγια δυστυχώς είναι φτωχά για να απαλύνουν τον πόνο για τον χαμό ενός νέου ανθρώπου που αγαπούσε με πάθος τη δημοσιογραφία, την οικογένειά του, τη ζωή» δήλωσε η εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ., ενώ το Ποτάμι τόνισε τον «επαγγελματισμό, την ορθή κρίση, την ακεραιότητα και βέβαια το ήθος του».
Εργάτης του ρεπορτάζ
Ο Δημήτρης Αλειφερόπουλος γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα και, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του, τον κέρδισε η δημοσιογραφία. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του το 1996, ως συντάκτης του δημοτικού ραδιοσταθμού Αθήνα 9,84.
Το 1998 αποφασίζει να εργαστεί ως νυκτερινός συντάκτης στο «Eθνος», ενώ το 1999 αναλαμβάνει πολιτικός συντάκτης στον «Ελεύθερο Τύπο». Εργάστηκε σε αρκετές εφημερίδες, όπως η «Χώρα», η «Αθηναϊκή», η «Real News», η «Αγορά», ενώ έκανε καριέρα και στον τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, απασχολούμενος στο πολιτικό, το κοινοβουλευτικό και το οικονομικό ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη – παρουσίαση δελτίων ειδήσεων. Τελευταίος σταθμός στην 20χρονη καριέρα του Δημήτρη Αλειφερόπουλου ήταν οι εφημερίδες «δημοκρατία» και «κυριακάτικη δημοκρατία», των οποίων αποτέλεσε μέλος του πολιτικού τμήματος, καλύπτοντας κοινοβουλευτικά θέματα. Εμεινε μαζί μας για εννέα μήνες και «έφυγε», δυστυχώς, τόσο πρόωρα… Ο Δημήτρης Αλειφερόπουλος ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά.
Για την απώλειά του, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στη σύζυγο, στα αγαπημένα του παιδιά και στους οικείους του. «Υπήρξε εξαίρετος συνάδελφος, ο οποίος τίμησε την ελληνική δημοσιογραφία, την οποία άσκησε με ζήλο και αφοσίωση.
Ελεύθερος, ανεξάρτητος, μαχητικός, διακρίθηκε για το ήθος, την ευγένεια και την αξιοπρέπειά του».
—-
«Θα μείνεις για πάντα μαζί μας»
Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει το πέρασμα από το παρόν στο παρελθόν. Πότε ο Δημήτρης έγινε από το είναι, ήταν. Ο Δημήτρης, λοιπόν, ήταν το νεότερο μέλος της οικογένειας του πολιτικού μας τμήματος. Αλλά μας κέρδισε όλους. Με το φιλότιμό του, την αγάπη του στην είδηση, τον σεβασμό του προς τους συναδέλφους. Αεικίνητος, τόσο στο κοινοβουλευτικό όσο και στο πολιτικό ρεπορτάζ. Χωρίς ποτέ να γκρινιάξει, όση δουλειά και να του φόρτωνες. Με έναν αξιακό κώδικα που σε κέρδιζε, λες και ήταν μαζί μας από πάντα. Ακόμη και τις δύσκολες ώρες του, εκεί στο κρεβάτι του πόνου, ήθελε να μας στέλνει το ρεπορτάζ. Απειρα τα μηνύματα και τα e-mails του για να μη μας φορτώσει με τη δική του δουλειά. «Εχω και αυτό, παιδιά. Θέλετε να το γράψω εγώ για να μη σας ταλαιπωρήσω;» Είτε ήταν το ρεπορτάζ του είτε όχι. Σπάνια περίπτωση συναδέλφου. Χωρίς να βαρυγκωμήσει, χωρίς να παραπονεθεί ποτέ. Και τώρα, αντί να μας στείλει ρεπορτάζ, κάνουμε εμείς για εκείνον. Αντί να μας στείλει την είδηση, έγινε ο ίδιος είδηση, και μας πονάει. Δημήτρη, σε ευχαριστούμε που ήσουν μαζί μας και θα μείνεις πάντα μαζί μας. Ενα ξεχωριστό παιδί της «δημοκρατίας» μας. Τα παιδιά του, η γυναίκα του, η οικογένειά του πρέπει να είναι περήφανοι για το πέρασμά του και τα χνάρια που άφησε. Οπως είμαστε και εμείς, που ήταν ένας από εμάς.
Οι συνάδελφοί του τού πολιτικού μας ρεπορτάζ,
Σπ. Κάραλης, Α. Κούτρας, Ν. Σταυρουλάκης, Φ. Πανταζής,
Κ. Παπαχλιμίντζος, Ν. Τσίτσας, Ν. Ελευθερόγλου