“Καμπανάκι” από τους επιστήμονες για τον καρκίνο του εντέρου! Τι πρέπει να κάνετε για να τον αποφύγετε!

Κοινοποίηση:
a3a87a203f7ad900b0d1dc7bd519aea6_L

Αύξηση 90% μέχρι το 2030, δείχνουν τα ποσοστά εμφάνισης του καρκίνου του εντέρου για τις ηλικίες 20-34 ετών και 46% για τις ηλικίες 35-49 ετών.

Πιο αισιόδοξες είναι οι προβλέψεις για τους άνω των 50 ετών, στους οποίους ο συγκεκριμένος τύπος καρκίνου θα βαίνει διαρκώς μειούμενος.

Αυτό είναι το συμπέρασμα μελέτης Αμερικανών επιστημόνων για τον καρκίνο του παχέος εντέρου με επικεφαλής την Κριστίνα Μπέιλι του Αντικαρκινικού Κέντρου Άντερσον του πανεπιστημίου του Τέξας-Χιούστον, που δημοσιεύθηκε στην μηνιαία ιατρική επιθεώρηση JAMA Surgery.

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα κινδύνου, επισημαίνοντας, ότι ενώ μειώνεται ο καρκίνος του παχέος εντέρου μεταξύ ανδρών και γυναικών άνω των 50 ετών, αντίθετα αυξάνεται στις μικρότερες ηλικίες και ιδιαίτερα σ’ εκείνες των 20-34 ετών.

Από τις περιπτώσεις που διαγνώσθηκαν κατά την περίοδο της μελέτης, μόνο το 1% αφορούσαν άτομα κάτω των 35 και 6,8 % άτομα ηλικίας 35-49 ετών. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 9 στους 10 στους οποίους γίνεται διάγνωση καρκίνου του εντέρου είναι 50 ετών ή μεγαλύτεροι.

Σύμφωνα με μελέτη του Αντικαρκινικού Κέντρου Άντερσον, η αύξηση του ποσοστού του καρκίνου στο κόλον θα φτάσει το 90% ενώ του καρκίνου του ορθού θα πλησιάσει το 124% στις νεώτερες ηλικίες μέχρι το 2030, εφόσον δεν υπάρξει καμία αλλαγή στην ευαισθητοποίηση του νεότερου πληθυσμού απέναντι στη διατροφή, την άσκηση και την παχυσαρκία.

Πηγή:onmed.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Οι λόγοι?
    Γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα, τζανγκ φούντς, coca cola, κινητά, ασύρματο internet, αύξηση ραδιενέργειας κινητής τηλεφωνίας, μη κατανάλωση νερού, δηλητηριασμένο νερό, κακός ύπνος, μη κατανάλωση φρούτων απο παραγωγούς ή κατανάλωση γενετικά μεταλλαγμένων φρούτων, κάπνισμα ή τσιγάρα εμποτισμένα με καρκινογόνα φυτοφάρμακα που έχουν ως σκοπό τον καρκίνο για να αυξηθεί η κατανάλωση αντι-καρκινογόνων φαρμάκων καθώς οι ίδιοι που έχουν τα τσιγάρα έχουν και τα αντικαρκινικά φάρμακα και άλλα πολλά αυτά ήταν τα σημαντικότερα

Comments are closed.