Σημερινό δημοσίευμα του newpost, το οποίο επικαλείται αναδημοσίευση ρωσικής ιστοσελίδας, σύμφωνα με την οποία η εθνική υπηρεσία ενημέρωσης της ρωσικής ομοσπονδίας γνωστοποιεί πως Καρδιτσιώτης οδοντίατρος παραχωρεί 10 στρέμματα γης στο Ρωσικό κράτος.
Με αφορμή αυτή ακριβώς την είδηση το KarditsaLive.Net, αναζήτησε τον συγκεκριμένο Καρδιτσιώτη που δεν είναι άλλος από τον πρώην δήμαρχο Σελλάνων και υποψήφιο με το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής στις εκλογές του 2015, κ. Βάιο Κακαργιά με τον οποίο και συνομίλησε για το θέμα.
Ο κ. Κακαργιάς επιβεβαίωσε την πρόθεσή του, λέγοντας μάλιστα πως η πρόταση της παραχώρησης δεν έγινε τώρα αλλά εδώ και χρόνια, προς τον Ρώσο πρέσβη όταν είχε φιλοξενηθεί από τον ίδιο. Να σημειώσουμε πως ο κ. Κακαργιάς είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνορωσικής Φιλίας ν. Καρδίτσας.
Η επαναφορά της πρότασης στην επιφάνεια έγινε κατά την πρόσφατη επίσκεψη Ρώσων δημοσιογράφων στο νομό μας αλλά και στη Θεσσαλία γενικότερα, για προώθηση του τουρισμού. Σε συνάντηση που είχε μαζί τους την επανέλαβε τονίζοντας ότι ο ίδιος, από τη στιγμή που τα προσέφερε,δεν θεωρεί πλέον τα στρέμματα δικά του.
Όπως ήταν αναμενόμενο τον ρωτήσαμε για τους λόγους που έκανε αυτή την προσφορά καθώς ο ίδιος έχει κληρονόμους. Μας είπε, λοιπόν, πως θεωρεί πως γίναμε κράτος χάρη στη Ρωσία (αναφέρθηκε στις εξελίξεις την εποχή της επανάστασης του 1821) και υποστήριξε ότι χάρη σ’ αυτή θα ξαναγίνουμε κράτος.
Επίσης σημείωσε πως ο Άγιος Αρσένιος εκ Καλογραιαννών είναι ο ιδρυτής του Πατριαρχείου της Μόσχας και εκεί Αγιοποιήθηκε. Επί δημαρχίας του, σημείωσε, παραχώρησε 4 στρέμματα κοινοτικά όπου θα χτιζόταν ναός του Αγίου Αρσενίου από τους Ρώσους που προσφέρθηκαν, αλλά τοπικοί παράγοντες δεν το επέτρεψαν.
Στα 10 αυτά στρέμματα που παραχωρεί θα μπορούσε, μας είπε, να γίνει ένα πνευματικό κέντρο στη μνήμη του Αγίου Αρσενίου, που θα έφερνε χιλιάδες Ρώσους και θα τόνωνε τουριστικά την περιοχή.
Προς το παρόν πάντως οι διαδικασίες δεν έχουν προχωρήσει και τα πάντα είναι σε αναμονή.
karditsalive.net
ΑΜΕΡΙΚΛΑΝΕ
Το 1821 ο τσάρος Αλέξανδρος συνέχιζε να εφαρμόζει την πάγια ρωσική πολιτική αμφισβήτησης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Με την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης ο Αλέξανδρος Υψηλάντης απευθύνθηκε στον τσάρο Αλέξανδρο ζητώντας «να σώσει την Ορθοδοξία το θείο φως της οποίας κατευθύνει το μεγάλο έθνος των Ρώσων». Οι Έλληνες επαναστάτες ανέμεναν την βοήθεια των «ορθοδόξων συμπατριωτών» τους, όπως χαρακτήριζαν τους Ρώσους, έχοντας υπόψη ότι η συμμαχία με αυτούς, πέραν των κοινών θρησκευτικών πεποιθήσεων, θα μπορούσε να βασιστεί στον επί πολλούς αιώνες διαρκούντα ανταγωνισμό μεταξύ Ρώσων και Οθωμανών. Ο τσάρος Αλέξανδρος όμως δεν ήθελε άμεση εμπλοκή στην Ελληνική Επανάσταση, θέλοντας να αποφύγει εκείνη την εποχή έναν ακόμη πόλεμο και την αποξένωση από τις άλλες μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης. Αντ’ αυτού πρότεινε ως λύση την σύγκλιση ενός ευρωπαϊκού συνεδρίου που θα συζητούσε το πρόβλημα που ενέκυψε στα Βαλκάνια.
Παράλληλα ο Κλέμενς φον Μέττερνιχ, υπουργός εξωτερικών της Αυστρίας, έπεισε τον τσάρο να αποφύγει οποιαδήποτε δραστηριότητα στα Βαλκάνια, εκτός και αν συμφωνούσαν με κάτι τέτοιο οι υπόλοιπες μεγάλες δυνάμεις. Σύμφωνα με τον Μέττερνιχ μια εμπλοκή των Ρώσων στα Βαλκάνια θα επηρέαζε το ισοζύγιο και την ισορροπία δυνάμεων σε όλη την Ευρώπη. Πολλοί υπουργοί όμως του τσάρου Αλέξανδρου είχαν την άποψη ότι η Ρωσία είχε ηθικό χρέος να υποστηρίξει τους Έλληνες, με αποτέλεσμα ο τσάρος να ταλαντεύεται μεταξύ της βοήθειας προς τους Έλληνες και της μη εμπλοκής. Ο θάνατος του το 1825 και η ανάληψη της εξουσίας από τον αδελφό του Νικόλαο σήμανε μια αλλαγή στην εξωτερική πολιτική της Ρωσίας σε σχέση με το ελληνικό ζήτημα. Η εξωτερική πολιτική προς την Μεγάλη Πύλη είχε πλέον δυο όψεις. Η μια όψη αντικατόπτριζε την ηθική υποχρέωση των ορθοδόξων Ρώσων να συμπαρασταθούν στον ελληνικό αγώνα. Η άλλη όψη προσέφερε την ευκαιρία στους Ρώσους να επεκταθούν στην Μεσόγειο και να υποδηλώσουν έτι περαιτέρω την παρουσία τους στην Ευρώπη. Η πτυχή αυτή της επέκτασης της Ρωσίας στην Μεσόγειο θορύβησε τις άλλες μεγάλες δυνάμεις Αυστρία, Πρωσία, Βρετανία και Γαλλία και παρακίνησε το ενδιαφέρον και την ενασχόληση τους με το ελληνικό ζήτημα, διότι η πιθανότητα πολέμου μεταξύ Ελλήνων και Οθωμανών με την συμμετοχή των Ρώσων θα απορρύθμιζε την ισορροπία δυνάμεων στην Ευρώπη και θα δημιουργούσε προοπτική ενός γενικευμένου πολέμου στην Ανατολική Ευρώπη. Έτσι η σηματοδότηση της ρωσικής εμπλοκής στον αγώνα ανεξαρτησίας των Ελλήνων σήμανε και το έντονο ενδιαφέρον των υπολοίπων μεγάλων δυνάμεων για την Ελληνική Επανάσταση.
μπράβο του ! Μόνον έτσι μπορεί η γη μας να γλυτώσει από τα νύχια των εβραιο-γερμανο-αμερικάνων. Όποιος είναι με την Ρωσία είναι και πατριώτης. Οι Ρώσοι είναι αδέλφια μας.
ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΥΣ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΜΕ ΡΕ??????…….Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΤΑΒΑΤΖΗ…….ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ…….ΟΥΣΤ…..
Αντι να παει να δωσει κανα φτωχο Ελληνα ..τι ζωα υπαρχουν στο κοσμο αυτο. ΡΩΣΟΙ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΤΕ ΔΕ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΑ ΒΛΑΧΑΔΕΡΑ!!ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΗΤΑΝΕ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑΝ ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝΕ ΥΠΕΡ
ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!
Αποσπασματα απο Ιστορικο Κειμενο
«Ο Τσάρος Αλέξανδρος αποκηρύττει το κίνημα του Αλέξανδρου Υψηλάντη και τον διαγράφει από τους ρωσικούς στρατιωτικούς καταλόγους. «Η ανθελληνική πολιτική του Τσάρου δεν ήταν ούτε συγκυριακή, ούτε ετεροκίνητη», γράφει ο Κ. Σιμόπουλος για το Ρώσο ηγέτη, που «ευνοεί» μόνο όσα κινήματα κατά της Τουρκίας «εξυπηρετούν» τα ρωσικά συμφέροντα!
Με δύο εγκυκλίους του, ο Ρώσος πρεσβευτής στην Κωνσταντινούπολη, Στρογγάνοφ, ξεφανερώνει, στους πρώτους μήνες του 1821, την επίσημη ρωσική πολιτική. Συγκεκριμένα, έδωσε, με τη μεν πρώτη (9/21 Μάρτη 1821), εντολές στα ρωσικά προξενεία στην Ανατολή να τονίζουν ότι η Ρωσία είναι παντελώς αμέτοχη όσων έχουν γίνει στη Μολδοβλαχία από τον Αλέξανδρο Υψηλάντη και τους συνεργάτες του, με τη δεύτερη (4/16 Απρίλη 1821) δε ανακοίνωνε πως ο Τσάρος καταδίκαζε τον Υψηλάντη.»
http://www.haniotika-nea.gr/rosia-ke-elliniki-epanastasi-1821-1829/
ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΟ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟ ΒΛΑΧΟ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΕΙΣ!