ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΤΩΡΑ – ΙΧΝΟΣ τουρκιάς στο ΝΗΣΙ: Το ΒΟΥΛΩΣΑΝ οι Τουρκαλάδες και σακουλεύτηκαν! Μέσα τα κεφάλια Μογγόλια! ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ στην ΑΓΚΥΡΑ από την ελληνική ΝΟΤΑΜ! ΜΗΔΕΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ από τουρκικά ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στο ΑΙΓΑΙΟ! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ)

Κοινοποίηση:
kaste2

Δημοσιογραφική αποστολή (Καστελόριζο): Νίκος Τσιαμτσίκας

Ησυχάζουν τα πράγματα στο Καστελόριζο

Στους γνωστούς ήρεμους καθημερινούς του ρυθμούς επιστρέφει το Καστελόριζο, καθώς έληξε η τούρκικη Navtex που το βάφτισε «τουρκικό χώμα», χωρίς να συμβεί το παραμικρό επεισόδιο.

Με την ολοκλήρωση της τελετής εορτασμού, ύστερα από 40 ημέρες ρουτίνας, έληξε και η βάρδια της Πυραυλακάτου «Μυκονιός» η οποία δεν άργησε ν’ αποκατασταθεί  στην επόμενη βάρδια από την  πυραυλάκατο «Τρουπάκης».

kastelorizo

Κάποια στιγμή το απόγευμα, έκανε στα τουρκικά νερά την εμφάνιση της και μια τουρκική ακταιωρός η οποία πολύ γρήγορα εξαφανίστηκε στο λιμάνι του ΚΑΣ, φροντίζοντας να κάνει εντελώς ανεπαίσθητη την πλεύση της. Τα νερά της περιοχής από τη Ρώ το λιμάνι του Κστελόριζου και την στρογγυλή, είναι τόσο ήρεμα που θυμίζουν …μπανιέρα.

Η περιπέτεια ωστόσο, που ξεκίνησε από τα προκλητικά παιχνίδια της Άγκυρας, δεν ήταν χωρίς «θύματα», καθώς όλος αυτός ο αρνητικός θόρυβος, προκαλεί στους ακρίτες μας, ανησυχία μήπως πληγεί βάναυσα ο  τουρισμός εν όψει του Πάσχα.

kaste1

Αυτή την εποχή το νησί ανθίζει και η τοπική του οικονομία τονώνεται σημαντικά από περίπου 400 με 500 επισκέπτες, κυρίως ντόπιους που μένουν στην Αθήνα ή το εξωτερικό και συνδυάζουν  τις διακοπές του Αγίου Πάσχα, με το φρεσκάρισμα και τη συντήρηση των κλειστών ιδιόκτητων πατρογονικών τους πολλά από τα οποία μετρούν αιώνες από την ανέγερση  τους.

Ο τουρισμός ενισχύεται και από τα πολλά ιδιωτικά γιότ που μπαίνουν και μένουν ολόκληρες εβδομάδες στο κεντρικό λιμάνι ή τα Μανδράκια  και μεταφέρουν δεκάδες ταξιδιώτες που καταλήγουν στις ταβέρνες  και τα καφενεία ή κάνουν μεγάλες βόλτες στα μαγαζιά, αφήνοντας καλό «συνάλλαγμα».

Ακόμη κατά τη διάρκεια της ίδια περιόδου, τα μικρά τουριστικά καραβάκια, πραγματοποιούν βόλτες στο Κάς απέναντι, καθώς αυτό αποτελεί ένα ιδιαίτερο  χαρακτηριστικό της τοπικής τουριστικής δραστηριότητας …

Δεν τόλμησαν να κουνηθούν οι Τούρκοι

Πλήρως αιφνιδιασμένη η Άγκυρα από την ελληνική αντίδραση και παρουσία στο Α.Αιγαίο με μαχητικά αεροσκάφη να «σκεπάζουν» και την περιοχή που οι Τούρκοι πραγματοποίησαν την άσκησή SAR στο Καστελόριζο.

 (Δείτε περισσότερα εδώ)

H Πυραυλάκατος ΤΡΟΥΠΑΚΗΣ στο λιμάνι Καστελόριζου!

Πριν λίγο έφτασε η πυραυλάκατος «Τρουπάκης» στο λιμάνι του Καστελόριζου, σε αντικατάσταση της τορπιλάκατος «ΜΥΚΟΝΙΟΣ» του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού η οποία που επιτηρεί τις τουρκικές κινήσεις.

Αυτά μένουν 40 μέρες και έπειτα αλλάζει η βάρδια…

kastelorizo

Αιφνιδιασμός στην Άγκυρα από την ελληνική ΝΟΤΑΜ: Μηδέν παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά για πρώτη φορά στο Αιγαίο

Πλήρως αιφνιδιασμένη η Άγκυρα από την ελληνική αντίδραση και παρουσία στο Α.Αιγαίο με μαχητικά αεροσκάφη να «σκεπάζουν» και την περιοχή που οι Τούρκοι πραγματοποίησαν την άσκησή SAR στο Καστελόριζο.Kastelorizo-1 Kastelorizo-0 Kastelorizo-2

Έτσι και για πρώτη φορά μετά από πολλές εβδομάδες διέκοψε το όργιο τω παραβιάσεων του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ)  του προηγούμενου διαστήματος.

Ακόμη και τα τουρκικά μαχητικά, 6 στον αριθμό, σε δύο σχηματισμούς που εμφανίστηκαν στο Αιγαίο δεν προχώρησαν σε παραβιάσεις του ΕΕΧ συμμορφούμενα πλήρως  με την ελληνική ΝΟΤΑΜ.

Το μοναδικό εναέριο μέσο που προχώρησε σε παραβιάσεις του ΕΕΧ ήταν ένα ελικόπτερο του τουρκικού Ναυτικού το οποπιο συμμετείχε στην άσκηση SAR δυτικά του Καστελόριζου το οποίο αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε από τα μαχητικά readiness της ΠΑ.

Πιο ειδικά και όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ ένα τουρκικό ελικόπτερο πραγματοποίησε 7 παραβιάσεις του ΕΕΧ ενώ συνολικά μαζί με τα 6 F-16 πραγματοποιήθηκαν και 6 παραβάσεις του FIR Αθηνών, δηλαδή τα τουρκικά εναέρια μέσα σε υπέβαλλαν σχέδιο πτήσης στις ελληνικές αρχές.

Το Δελτίο Τύπου του ΓΕΕΘΑ

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 7η ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ        :     2 (2 F-16 & 4 F-16)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ     :     2 (1 CN-235 & 1 Ε/Π)

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ         :      8

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ          :      2

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ         :      6

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ        :       7 (όλες από το Ε/Π)

ΕΜΠΛΟΚΕΣ           :      –

ΠΕΡΙΟΧΗ               :      ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τα ανωτέρω α/φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Η Στρατιωτική Παρέλαση στο νησί της Ρόδου…Με τους Εθνοφύλακες να κλέβουν την Παράσταση! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Ο Μιναρές του Καστελόριζου δεν έχει λόγο ύπαρξης εκεί . Υψώστε ψηλό καμπαναριό της εκκλησίας μας να χτυπάει κάθε μισή ώρα και να ´χαλάει´ τη διάθεση στους απέναντι….μόνο τότε θα καταλάβουν γιατί δεν τους ανήκει τίποτε δικό μας….και θα μάθουν ότι πατάνε στα πανάγια χώματα του ελληνισμού της Μικράς Ασίας που ´ξερίζωσαν´ με τη βία και το φόνο….

  2. Ησυχάζουν ναι ,,τελείωσαν η γιορτή και η παρελάσεις για την επέτειο τις ένωσης με την Ελλάδα..κάτι άλλο δεν είχαμε σήμερα ούτε χθες εκτός από αυτό που βιώνουν οι κάτοικοι εδώ και χροοοονιαααα ολόκληρα μια ανάσα από την τουρκιά και ”έτη φωτός” από την Αθήνα,, νοταμ καο ναβτεξ ξύσε τα α….ια σου με κασμά..τσαμτσικα ραμπο ευτυχώς υπάρχουν και οι απέναντι και μας θυμάστε που και που αλλιώς όπως λέει και ο παραπάνω θα νομίζατε ότι το Καστελόριζο ( Μεγίστη) ήταν φαγητό με ρύζι..

  3. Ναι είδαν οι τουρκοι τον τσιαμτσικα πως σκατα τον λενε και φοβήθηκαν…

  4. Μεγιστη,Στεφανε,Μεγιστη το λενε το νησι,και οχι καστελοριζο

  5. Στεφανε για να λεμε και την αληθεια, η μιση Ελλαδα οταν ακουει καστελοριζο, νομιζει οτι ειναι ενα φαγητο με ριζι

Comments are closed.