Χαλασμένα ήταν τα πολυδιαφημισμένα από την Αναστασία Αντωνέλλη κρέατα, που παρέλαβε ο Δήμος Λέσβου από το Υπουργείο Πρόνοιας για να τα μοιράσει στους άπορους του νησιού μας.
Στο LesvosNews.gr έφτασαν καταγγελίες αναγνωστών κυρίως από τη Γέρα, οι οποίοι πήραν το κρέας που μοίραζε εκεί ο Δήμος Λέσβου και όταν το άνοιξαν στα σπίτια τους βρομούσε.
«Είναι ντροπή τους να μοιράζουν στους φτωχούς χαλασμένο κρέας… Θα το έτρωγαν τα παιδιά μας… Το επιστρέψαμε αμέσως…» μας γράφει μία αγανακτισμένη γυναίκα από τη Γέρα.
ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK
ΕΛΑ ΒΡΕ ΓΙΑΝΝΗ ΘΑ ΜΑΣ ΕΔΙΝΑΝ ΦΡΕΣΚΑ;
«Και γω πισω το πηγα οπως μυρίζει ενας νεκρός ετσι μυριζει»
«εγω αγγελα μου ειμαι ανεργοι ο αντρασ μου το ιδιο για μασ ηταν τεραστια βοηθεια και γω αν δουλευα θα το πετουσα τωρα δεν εχω την πολυτελεια»
σχεδον ληγμενα μας τα δωσανε οταν τα ανοιγεις εχουν μια ασχημη μυρωδια
Εγω δεν το πεταξα πισω το πηγα δεν ειπα οτι ειμαι πλουσια αλλα δεν ειμαι και γουρουνι
ntropitoys
Ετσι ειναι αμα το εκανα φαι καιι παθεναμε δηλητηριαση τι θα γινοτανε μετα
εγω σημερα μαγειρεψα το χοιρινο θα φαμε και ο θεος βοηθως
ντροπή
Παίζουν με τον πόνο του κόσμου δεν ντρέπονται λίγο η ξεφτίλα…
Τα καλά τα έδωσαν στους λαθρομετανάστες;;;
Ναι Γιάννη μυριζε εγώ το είδα εγώ το εβρασα για τα σκυλιά
Εμ τι θα δωσουν τα καλα τα καλα πανε στους λαθρομεταναστες
Αίσχος και ντροπή που παίζουν με τις ζωές τον Ελλήνων και τους πατάνε επάνω στην ανάγκη τους
Χωρίς να θέλω να αμφισβητησω τα σχόλια που θέλουν το κρέας να ηταν χαλασμένο,θέλω να πω οτι εγώ μαγείρεψα και το χοιρινό και το μοσχάρι δεν επάθα τιποτα,ουτε μύριζε το κρέας. Υποθέτω λοιπον συμφωνα με τα παραπανω σχολια πως σε μερικές παρτίδες ίσως υπηρχαν χαλασμένα κρέατα,καθόλου απίθανο. Λυπάμαι που έχουν ερθει έτσι τα πραγματα,ώστε να ζητιανευουμε 2 μαγειριες φαγητο και μάλιστα να είναι στην αρμοδιότητα κάποιων τι ποιότητας θα είναι, λες κ ειμαστε παιδιά ενος κατώτερου Θεού. Μπορεί παλι να είναι κ μια προσπάθεια απαξίωσης του έργου της ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ.Ποιος ξερει;
Η Monsanto Company είναι εισηγμένη αμερικανική πολυεθνική εταιρεία αγροχημικής και γεωργικής βιοτεχνολογίας με έδρα το Κριβ Κορ στο Μείζον Σεντ Λούις του Μιζούρι. Είναι ο κορυφαία παραγωγός γενετικά τροποποιημένων (GE) σπόρων και Roundup ζιζανιοκτόνων με βάση τη γλυφοσάτη. Ο ρόλος της Monsanto στον τομέα των γεωργικών αλλαγών, των προϊόντων βιοτεχνολογίας και η άσκηση πίεσης των κυβερνητικών υπηρεσιών, παράλληλα με την ιστορία της ως εταιρεία χημικών, έκαναν την εταιρεία αμφιλεγόμενη. Το Σεπτέμβριο του 2016, το διοικητικό συμβούλιο της Monsanto συμφώνησε να αποδεχθεί την προσφορά της Bayer για την αγορά της Monsanto έναντι $66 δις ($128/μετοχή) εν αναμονή της κανονιστικής έγκρισης.[2][3]
Ιδρυμένη το 1901 από τον Τζον Φράνσις Κίνι, η Monsanto αρχικά παρήγαγε πρόσθετα τροφίμων, όπως σακχαρίνη και βανιλίνη, ενώ επεκτάθηκε σε βιομηχανικές χημικές ουσίες όπως το θειικό οξύ και τα PCB το 1920 και από τη δεκαετία του 1940 ήταν ένας σημαντικός παραγωγός πλαστικών, συμπεριλαμβανομένων πολυστυρένιου και συνθετικών ινών. Αξιοσημείωτα επιτεύγματα από τη Monsanto και τους επιστήμονές της ως εταιρεία χημικών προϊόντων, περιλαμβάνονται η επαναστατική έρευνα σχετικά με καταλυτική ασύμμετρη υδρογόνωση και είναι η πρώτη εταιρεία που έφερε στο φως τη μαζική παραγωγή διόδων εκπομπής φωτός (LED). Η εταιρεία, επίσης, στο παρελθόν κατασκεύαζε αμφιλεγόμενα προϊόντα, όπως τα εντομοκτόνα DDT, PCBs, Agent Orange και την ανασυνδυασμένη βόεια αυξητική ορμόνη.
Η Monsanto ήταν μεταξύ των πρώτων που πραγματοποίησαν γενετική τροποποίηση φυτικού κυττάρου, ως μία από τις τέσσερις ομάδες που ανήγγειλαν την εισαγωγή γονιδίων σε φυτά το 1983,[4] ενώ ήταν μεταξύ των πρώτων που διεξήγαγαν δοκιμές στον τομέα των γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών, πράγμα που έγινε το 1987. Παρέμεινε μία από τις κορυφαίες 10 χημικές εταιρείες των ΗΠΑ, μέχρι να εκποιηθούν οι περισσότερες από τις χημικές επιχειρήσεις της μεταξύ του 1997 και του 2002, μέσα από μια διαδικασία συγχωνεύσεων και αποσχίσεων εταιρειών που επικεντρώνονταν στον τομέα της βιοτεχνολογίας.
Η Monsanto ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες που εφάρμοσαν το επιχειρηματικό μοντέλο της βιομηχανίας βιοτεχνολογίας στη γεωργία, με τη χρήση τεχνικών που αναπτύχθηκαν από την Genentech και άλλες εταιρείες βιοτεχνολογίας φαρμάκων στα τέλη της δεκαετίας του 1970 στην Καλιφόρνια.[5] Σε αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο, οι εταιρείες επενδύουν σε μεγάλο βαθμό στην έρευνα και την ανάπτυξη για να αποσβέσουν τα έξοδα με τη χρήση και την εφαρμογή βιολογικών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.[6][7][8][9] Το μοντέλο κατοχύρωσης με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σπόρων προς σπορά έχει επίσης επικριθεί ως βιοπειρατεία και απειλή για τη βιοποικιλότητα.[10][11][12]
ΜΟΝΣΑΝΤΟ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Το 91% των μεταλλαγμένων σπόρων κατασκευάζεται και ανήκει σε μία αμερικανοεβραϊκή εταιρεία, την Monsanto, η οποία δεν θέλει να γνωρίζουμε πότε τα μεταλλαγμένα βρίσκονται στην τροφή μας. Η πλειονότητα των καταναλωτών σε όλο τον κόσμο είναι αντίθετη με τα μεταλλαγμένα, διότι η γενετική μηχανική έχει συνδεθεί με κινδύνους για την υγεία, με την απώλεια της βιοποικιλότητας, την αυξημένη χρήση τοξικών ζιζανιοκτόνων και άλλα περιβαλλοντικά προβλήματα.
Πρωταρχικός σκοπός της Monsanto είναι να μετατρέψει τη γεωργία και την παραγωγή τροφίμων παγκοσμίως σε ένα μεγάλο γενετικό πείραμα. Ωστόσο, μέχρι τώρα η επιτυχία της ήταν πολύ περιορισμένη. Το 85% των γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών είναι συγκεντρωμένο σε τρεις μόνο χώρες: τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αργεντινή και τον Καναδά. Επιπλέον, μέχρι σήμερα, μόνο τέσσερα γενετικά μεταλλαγμένα φυτά (βαμβάκι, ελαιοκράμβη, σόγια και καλαμπόκι) έχουν καλλιεργηθεί σε εμπορική κλίμακα. Συνολικά, οι γενετικά μεταλλαγμένες καλλιέργειες καλύπτουν λιγότερο από το 1% της καλλιεργήσιμης γης.
Σε πολλά μέρη του κόσμου (π.χ. στην Ευρώπη, Ρωσία, Αφρική και στις περισσότερες ασιατικές χώρες) μεγάλες εταιρείες τροφίμων και λιανοπωλητές αρνούνται να πουλήσουν γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα. Πολλές κυβερνήσεις έχουν απαγορεύσει την καλλιέργεια μεταλλαγμένων φυτών ή αρνούνται να τα εισάγουν. Παρ’ όλα αυτά και παρά τις αυξανόμενες ενδείξεις ότι τα μεταλλαγμένα φυτά και τρόφιμα βλάπτουν το περιβάλλον και αποτελούν κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία, η Monsanto εξακολουθεί να προσπαθεί να τα εισάγει στην παγκόσμια αγορά.
Πρόσφατα, η Monsanto γνωστοποίησε ότι θεωρεί την εισαγωγή του μεταλλαγμένου καλαμποκιού ως το επόμενο υψίστης σημασίας πεδίο μάχης. Πρωταρχικός στόχος της είναι η Ευρώπη την οποία η Monsanto περιγράφει ως την «επόμενη ευκαιρία της», για να «επεκταθεί και να κυριαρχήσει στην παγκόσμια αγορά». Σκοπός της Monsanto είναι μέχρι το 2010 να έχει καλλιεργήσει σχεδόν 150.000.000 στρέμματα γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού στην Ευρώπη, όπως επεσήμανε πρόσφατα ο Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Bret Begemann.
Τον Ιανουάριο του 2005 η Monsanto αναγκάστηκε να πληρώσει πρόστιμο 1,5 εκατομμύριο δολάρια Η.Π.Α. στην αμερικανική κυβέρνηση για δωροδοκία προς αξιωματούχους της Ινδονησίας που αποσκοπούσε στην αποφυγή ελέγχων στις νέες γενετικά μεταλλαγμένες καλλιέργειες βαμβακιού.
Η Monsanto παραδέχτηκε επίσης ότι είχε πληρώσει πάνω από 700.000 δολάρια Η.Π.Α. για δωροδοκίες προς διάφορους αξιωματούχους της Ινδονησίας μεταξύ του 1997 και του 2002, που προέρχονταν από τις πωλήσεις των εντομοκτόνων της στην Ινδονησία, πωλήσεις για τις οποίες είχε δώσει λανθασμένα στοιχεία
Τον Ιούνιο του 2005 κάποιο γερμανικό δικαστήριο διέταξε τη Monsanto να αποκαλύψει δημόσια μια έκθεση 1000 σελίδων την οποία είχε αποκρύψει και αφορούσε εργαστηριακές έρευνες σε αρουραίους που είχαν καταναλώσει το μεταλλαγμένο καλαμπόκι της εταιρείας ΜΟΝ863. Η απόφαση ελήφθη μετά από εκστρατεία της Greenpeace για την απόκτηση δικαιώματος πρόσβασης στην έκθεση, όπως ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Η Monsanto προσπάθησε σθεναρά να εμποδίσει τη δημοσίευση της έκθεσης η οποία παρουσίαζε τις ανησυχίες που εκφράστηκαν για τις επιπτώσεις του μεταλλαγμένου καλαμποκιού στην υγεία των αρουραίων.
Σύμφωνα με έκθεση του Αφρικανικού Κέντρου για τη Βιοασφάλεια και της διεθνούς οργάνωσης Φίλοι της Γης:
Οι μεταλλαγμένες καλλιέργειες στην Αφρική δεν θα επιλύσουν το πρόβλημα της πείνας. Οι περισσότερες μεταλλαγμένες καλλιέργειες που μέχρι σήμερα γίνονται για εμπορικούς σκοπούς προορίζονται για ζωοτροφές, και όχι για τη διατροφή, και καμία δεν έχει παρουσιαστεί ως μέσο για την αντιμετώπιση του προβλήματος της πείνας και της φτώχειας.
Η γλυκοπατάτα της Κένυας που χρηματοδοτείται από τη Monsanto αποτυγχάνει. Η μεταλλαγμένη γλυκοπατάτα στην Κένυα παρουσιάστηκε ως βασική μεταλλαγμένη καλλιέργεια για να βοηθήσει τη γεωργία της Αφρικής. Ωστόσο, στα τέλη του Ιανουαρίου του 2004 και ενώ είχαν δαπανηθεί περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια, τα αποτελέσματα των πειραμάτων που αποδείκνυαν ότι οι ισχυρισμοί ήταν ψευδείς, δημοσιεύτηκαν κρυφά. Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι οι μη γενετικά τροποποιημένες γλυκοπατάτες είχαν αποδώσει πολύ περισσότερο από τη μεταλλαγμένη ποικιλία.
Στα τέλη του 2005, η Νότιος Αφρική υιοθέτησε ακόμα και πάγωμα των νέων γενετικά μεταλλαγμένων καλλιεργειών εν αναμονή μιας μελέτης του Υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας που είχε ως αποτέλεσμα την απαγόρευση όλων των εισαγωγών του γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού από τις Η.Π.Α. στη Νότιο Αφρική.
Το βαμβάκι της Monsanto διαψεύδει τις προσδοκίες Ινδών αγροτών
Κάποια θυγατρική της Monsanto στην Ινδία, η Mahyco-Monsanto, προωθεί μεταλλαγμένο βαμβάκι από το 2003. Η Monsanto ισχυρίζεται ότι το μεταλλαγμένο βαμβάκι (γνωστό επίσης ως «βαμβάκι Bt») μειώνει τις ζημιές των εντόμων, αυξάνει την παραγωγή και αυξάνει τα εισοδήματα των αγροτών. Όμως οι ισχυρισμοί της Monsanto ποτέ δεν έγιναν πραγματικότητα καθώς την πρώτη καλλιεργητική περίοδο το μεταλλαγμένο βαμβάκι απέτυχε δραματικά. Ένας συνασπισμός αγροτικών οργανώσεων από το Αντρά Πραντές, ένα από τα μεγαλύτερα κρατίδια της Ινδίας όπου καλλιεργούν βαμβάκι, δημοσίευσε την ακόλουθη δήλωση: «παρόλο που προωθούσαν το βαμβάκι Bt ισχυριζόμενοι ότι θα μείωνε το συνολικό κόστος της καλλιέργειας με τη μείωση των ψεκασμών και επομένως του κόστους της κατανάλωσης εντομοκτόνων, αυτό απέτυχε πλήρως. Στην πραγματικότητα το κόστος της καλλιέργειας αυξήθηκα για όλες τις κατηγορίες αγροτών».
Όμως, η Monsanto δεν παραδέχτηκε την αποτυχία των καλλιεργειών, ούτε αποζημίωσε στους αγρότες. Αντιθέτως, αύξησε τις προωθητικές ενέργειες για τη χρήση του βαμβακιού Bt την επόμενη περίοδο.
Το 1999, η Monsanto υποσχέθηκε δημόσια να μην χρησιμοποιήσει για εμπορικούς σκοπούς την «Τεχνολογία Εξολοθρευτής» (φυτά που τροποποιούνται γενετικά για να παράγουν στείρους σπόρους). Τώρα η Monsanto λέει ότι μπορεί τελικά να αναπτύξει ή να χρησιμοποιήσει τους σπόρους που ονομάζονται «αυτοκαταστροφικοί σπόροι». Η νέα δέσμευση της Monsanto τον Φεβρουάριο του 2006 υπονοεί ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει σπόρους της «Τεχνολογίας Εξολοθρευτής» σε προϊόντα που δεν προορίζονται για τη διατροφή και δεν αποκλείει και άλλες χρήσεις της «Τεχνολογίας Εξολοθρευτής» στο μέλλον.6
Σε απάντηση, περισσότερες από 300 οργανώσεις διακήρυξαν ότι υποστηρίζουν μια παγκόσμια απαγόρευση της «Τεχνολογίας Εξολοθρευτής», ισχυριζόμενοι ότι οι στείροι σπόροι απειλούν τη βιοποικιλότητα και ότι θα καταστρέψουν τα μέσα συντήρησης και τις καλλιέργειες 1,4 δισεκατομμυρίων ανθρώπων που εξαρτώνται από τους σπόρους που συλλέγουν και επανακαλλιεργούν. Οι σπόροι φυτεύονται, η σοδειά μαζεύεται και οι σπόροι φυτεύονται εκ νέου την επόμενη χρονιά. Οι περισσότεροι αγρότες δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν νέους σπόρους κάθε χρόνο, έτσι η συλλογή και η επανακαλλιέργεια των σπόρων είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωσή τους και τον κύκλο της γεωργίας. Με αυτό τον τρόπο καλλιεργείται η τροφή για χιλιάδες χρόνια.
Με την «Τεχνολογία Εξολοθρευτής» της Monsanto, θα πουλούν σπόρους στους αγρότες για την καλλιέργεια των φυτών. Όμως αυτοί οι σπόροι έχουν τροποποιηθεί γενετικά, με αποτέλεσμα, όταν γίνεται η συγκομιδή της σοδειάς, όλοι οι νέοι σπόροι από αυτές τις καλλιέργειες να είναι στείροι (π.χ. νεκροί, άχρηστοι). Με αυτόν τον τρόπο οι αγρότες αναγκάζονται να αγοράζουν κάθε χρόνο νέους σπόρους από τη Monsanto, προκειμένου να καλλιεργήσουν τα προϊόντα τους.
Σύμφωνα με τον Alejandro Argumedo της Ένωσης ANDES (Πάρκο της Πατάτας στο Crusco του Περού), «Οι αγρότες και οι ιθαγενείς σε όλο τον κόσμο δεν μπορούν να εμπιστευτούν τη Monsanto». Η υπόσχεση την οποία δεν τήρησε η Monsanto είναι μια πολύ μεγάλη προδοσία, διότι οι ιθαγενείς και οι αγρότες, κρατώντας τους σπόρους, εξασφαλίζουν τη διατροφική ασφάλεια και την αυτοδιάθεσή τους».
Το 2005 έκθεση του Κέντρου για τη Διατροφική Ασφάλεια παρουσιάζει με τεκμήρια αγωγές της Monsanto κατά Αμερικανών αγροτών, αποκαλύπτοντας χιλιάδες ανακρίσεις, σχεδόν 100 αγωγές και πολυάριθμες πτωχεύσεις. Μετά από εκτεταμένες έρευνες και πολυάριθμες συνεντεύξεις με αγρότες και δικηγόρους, το Κέντρο για τη Διατροφική Ασφάλεια ανακάλυψε ότι η Monsanto έχει κάνει χρήση σκληρών ανακρίσεων και ανηλεών διώξεων που έχουν ουσιαστικά αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο πολλοί Αμερικανοί αγρότες καλλιεργούν τη γη τους. Το μεγαλύτερο καταγεγραμμένο ποσό που έχει λάβει μέχρι σήμερα η Monsanto με απόφαση του δικαστηρίου είναι 3.052.800 $, ως αποτέλεσμα αγωγής που έγινε σε κάποιον αγρότη. Τα συνολικά καταγεγραμμένα ποσά που έχει λάβει η Monsanto ανέρχονται σε 15.253.602,82 $. Οι αγρότες έχουν πληρώσει κατά μέσο όρο 412.259,54 $ μετά από καταδικαστικές αποφάσεις.
Κανένας αγρότης δεν είναι ασφαλής από τη δύναμη επιρροής της Monsanto. Έχει γίνει αγωγή σε αγρότες ακόμα και για το γεγονός ότι ο αγρός τους επιμολύνθηκε από τη γύρη ή τον σπόρο μεταλλαγμένης καλλιέργειας άλλου αγρότη˙ από γενετικά μεταλλαγμένους σπόρους της προηγούμενης χρονιάς που ξεπετάχτηκαν, ή «είχαν επιζήσει και φύτρωσαν», σε αγρούς με μη μεταλλαγμένες ποικιλίες την επόμενη χρονιά.
ΚΟΣΜΟΣ
Πέμπτη 17/10/2013 – 22:34 – Ενημέρωση: Πέμπτη 17/10/2013 – 22:42
Μονσάντο: Η πολυεθνική που «σπέρνει» τη φρίκη
1 / 6
Το περασμένο Σαββατοκύριακο διοργανώθηκαν σε αρκετές πόλεις του κόσμου πολύμορφες κινητοποιήσεις ενάντια στη δράση του περιβόητου πολυεθνικού μονοπωλίου στο χώρο της βιοτεχνολογίας και των γενετικά τροποποιημένων σπόρων Μονσάντο. Στο επίκεντρο βρέθηκαν όχι μόνο οι πιθανοί κίνδυνοι από τη χρήση αυτών των γενετικά τροποποιημένων σπόρων αλλά και οι φονικοί κίνδυνοι που κρύβει ο τρόπος καλλιέργειάς τους και κυρίως οι αεροψεκασμοί με το παρασιτοκτόνο που παρασκευάζει η εταιρεία.
Αντιδράσεις για τη δράση και τις τακτικές της πολυεθνικής
Οι κινητοποιήσεις ήρθαν να προστεθούν στις αυξανόμενες τα τελευταία χρόνια διεθνείς αντιδράσεις για τη δράση της Μονσάντο. Στο Βιετνάμ, σημειώνονται σφοδρές αντιδράσεις στο ενδεχόμενο εισόδου στη χώρα αυτή, της εταιρείας που ευθύνεται για το διαβόητο «Πορτοκαλί Παράγοντα» που χρησιμοποιούσε ο αμερικανικός στρατός στη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ.
Στην Ινδία, η εταιρεία καταγγέλλεται για τακτικές που οδηγούν σε πλήθος αυτοκτονιών ντόπιων μικροκαλλιεργητών, ενώ και στο Μεξικό οι αγρότες αντιδρούν έντονα στο ενδεχόμενο δραστηριοποίησης της πολυεθνικής στη χώρα.
Η εταιρεία που γεννά τη φρίκη
Στην Αργεντινή, τρίτο μεγαλύτερο παραγωγό γενετικά τροποποιημένων σοδειών στον κόσμο, η δράση της Μονσάντο έχει τρομακτικές συνέπειες. Μία ομάδα γυναικών οι «Μητέρες του Ιτουσαϊνγκό» παλεύουν ενάντια στους αεροψεκασμούς με το παρασιτοκτόνο «Roundup» που παρασκευάζει η εταιρεία, ως ενισχυτικό της καλλιέργειας των γενετικά τροποποιημένων σπόρων «Roundup Ready». Οι κάτοικοι αρκετών περιοχών της Αργεντινής καταγγέλλουν ότι στις περιοχές που διενεργούνται οι αεροψεκασμοί, το ποσοστό των καρκίνων είναι 40 φορές μεγαλύτερο από τον εθνικό μέσο όρο. Εξάλλου, όπως αποδεικνύουν και οι συγκλονιστικές φωτογραφίες που ακολουθούν, οι τερατογεννήσεις και οι δυσπλασίες στις ίδιες περιοχές έχουν επίσης αυξηθεί κατακόρυφα.
Στενές σχέσεις με τις αμερικανικές κυβερνήσεις
Η Μονσάντο, μία πολυεθνική με έδρα τις ΗΠΑ και ιστορία 112 ετών, μονοπωλεί την παγκόσμια αγορά βιοτεχνολογίας, κατέχοντας το ποσοστό 27% της αγοράς σπόρων με τζίρο 7,3 δις δολάρια ετησίως. Πρόκειται για ένα από τα δύο μεγαλύτερα βιομηχανικά μονοπώλια στον πλανήτη (το άλλο είναι η Microsoft), καθώς προμηθεύει την παγκόσμια αγορά με το 86% των σπόρων.
Η εταιρεία έχει στενούς δεσμούς με τις εκάστοτε κυβερνήσεις των ΗΠΑ, δαπανώντας εκατομμύρια δολάρια ετησίως για να έχει πρόσβαση σε βουλευτές και των δύο μεγάλων αμερικανικών κομμάτων, ώστε να εξασφαλίζει πολιτικές και νόμους που θα προασπίζουν τα συμφέροντά της.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τον περασμένο Μάρτιο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, υπέγραψε το νομοσχέδιο με τον τίτλο «Παροχή Διασφάλισης σε Αγρότες» που πολλοί ειρωνικά ονόμασαν «Νόμο Προστασίας της Μονσάντο». Ο λόγος ήταν ότι με το νόμο αυτό το υπουργείο Γεωργίας και τα ομοσπονδιακά δικαστήρια των ΗΠΑ έχασαν όσες δυνατότητες είχαν να σταματήσουν την χρήση γενετικά τροποποιημένων σπόρων, ακόμη και αν υπάρχουν ενδείξεις για κίνδυνο στη δημόσια Υγεία.
Τα καλα απο την “ΜΙΜΙΚΟΣ” συσκευασμενα τα δινουν στους λαθρομεταναστες εμεις εννοειτε τα σαπια!!! Καλα να παθετε…τσιπρα θελατε
ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ,ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΠΙΟΙΜΕΝΟΥΣ,ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ.
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΑ.
ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΦΑΤΕ ΣΚΑΤΑ ΚΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Τα καλά τα έδωσαν στους λαθρομετανάστες ΞΥΠΝΑΤΕ ΖΩΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
Ειναι η πρωτη φορα αριστερα που ψηφισατε εκει στη Λεσβο…. θα συνηθισετε σιγα σιγα…