Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών καταδίκασε σήμερα επτά ιδιωτικούς ερευνητές(ντετέκτιβ) που χρησιμοποιούσαν την λέξη «πρώην αστυνομικοί» σε διαφημιστικές καταχωρήσεις τους.Με τους δεκάδες άλλους «παπατζήδες» σ’όλη την χώρα που λειτουργούν ως αρπακτικά-κοράκια χωρίς άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και χωρίς έναρξη επιτηδεύματος τι γίνεται;
Την ώρα που οργιάζει το παρακύκλωμα στο χώρο των ντετέκτιβ με επιτήδειους που κλείνουν ραντεβού σε καφετέριες και μπαράκια για να αρπάζουν λεφτά από ανυποψίαστα θύματα έρχεται η σημερινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών να υπενθυμίσει τον ανύπαρκτο έλεγχο στην τήρηση των όρων λειτουργίας κάποιων δήθεν ιδιωτικών ερευνητών. Μετά από μήνυση ιδιωτικού ερευνητή κατά αγνώστων και Εισαγγελική έρευνα που διενεργήθηκε καταδικάστηκαν επτά ιδιοκτήτες νομίμων γραφείων ιδιωτικών ερευνών που διαφήμιζαν παρανόμως πως προσέφεραν υπηρεσίες πρώην αστυνομικοί στους πελάτες τους. Ωστόσο αν κάνουμε μια μικρή «αυτοψία» στον ευαίσθητο αυτό χώρο, ο οποίος βάσει νόμου πρέπει να λειτουργεί υπό την έγκριση και εποπτεία του κράτους και συγκεκριμένα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και Δημοσίας Τάξης, θα ανατριχιάσουμε από τα…ευρήματα.
Αυτή την στιγμή λειτουργούν «γραφεία» από κάθε…καρυδιάς καρύδι όπως συνταξιούχους αστυνομικούς, ανεπάγγελτους,πρώην φυλακισμένους σε Αθήνα,Πειραιά, Μοσχάτο, Γλυφάδα, Βούλα,Περιστέρι και Θεσσαλονίκη,Πάτρα (όπως σε δεκάδες άλλες περιοχές) όχι μόνο χωρίς την νόμιμη άδεια άσκησης επαγγέλματος και ούτε φυσικά να διαθέτουν…ΑΦΜ! Τα συγκεκριμένα άτομα που παρανομούν-πέρα από τα «μαύρα» λεφτά που βγάζουν φυσικά χωρίς να προσφέρουν καμία υπηρεσία στους άτυχους πελάτες τους- πολλές φορές μάλιστα τους εκβιάζουν με προσωπικά τους δεδομένα!
Και όλα αυτά λαμβάνουν χώρα «κάτω από την μύτη» της Αστυνομίας αλλά του ΣΔΟΕ.