Κατεχόμενη Λέσβος-Επιστρέφουν στο λιμάνι οι 10.000 λαθρομετανάστες

Κοινοποίηση:
lesvos1

Ο κακός χαμός στο νησί

Εκρηκτική παραμένει η κατάσταση με το μεταναστευτικό στην Μυτιλήνη,καθώς λίγες ώρες μετά τα πρωϊνά επεισόδια με εντολή Εισαγγελέα επιστρέφουν οι πάνω από 10.000 λαθρομετανάστες στο κέντρο της πόλης και μάλιστα στο λιμάνι .

Πριν προλάβουν τα συνεργεία του Δήμου να ολοκληρώσουν τις εργασίες καθαριότητας στο λιμάνι και σε κεντρικά σημεία της πόλης, με παρέμβαση Εισαγγελέα κρίθηκε ότι δεν μπορεί να φιλοξενηθούν οι μετανάστες στον Καρά Τεπέ και τη Μόρια και δόθηκε εντολή να επιστρέψουν στο λιμάνι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση για εκκένωση του λιμανιού έχει ληφθεί σε συσκέψεις μεταξύ συναρμόδιων φορέων. Το πρωί είχαν γίνει επεισόδια στο λιμάνι, όταν περίπου 1.000 Αφγανοί μετανάστες επιχείρησαν να εισέλθουν στο πλοίο της γραμμής, φωνάζοντας “Αθήνα, Αθήνα!”. Η βίαιη επιβίβαση των μεταναστών αποτράπηκε με την χρήση χειροβομβίδων κρότου- λάμψης από τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος, ενώ ο καπετάνιος του πλοίου υποχρεώθηκε να σηκώσει τον καταπέλτη, με συνέπεια πολλοί επιβάτες να εγκλωβιστούν στο ντόκο.

Διαβάστε: YΠΟ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ η ΛΕΣΒΟΣ-Εμείς τα λέγαμε αλλά …- ΕΞΑΓΡΙΩΜΕΝΟΙ ΛΑΘΡΟμετανάστες τα βάζουν με κατοίκους και αστυνομικούς- Ο δήμαρχος της Λέσβου σε απόγνωση-Ο Ταξιάρχης να βάλει το χέρι Του (βίντεο&φωτο)

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: