Συνήθως, αλείφουμε ουασάμπι στο κάτω μέρος μιας λεπτότατης φέτας χαμάτσι, βάζουμε από πάνω λεπτές σαν τσιγαρόχαρτο φέτες νέγκι και έχουμε μπροστά μας μια θεϊκή μπουκιά σούσι.
Συνήθως. Το χρησιμοποιούμε και σε σασίμι.
Προς το παρόν, δεν υπάρχουν επιστημονικές έρευνες για να υποστηρίξουν τα όσα διατείνεται η Kinin, αλλά η συσσωρευμένη έως σήμερα επιστημονική γνώση λέει πως έχει σημειωθεί ότι η χημική ουσία isosaponarin –η οποία ανιχνεύεται στο φυτό ουασάμπι– συντελεί στην παραγωγή ανθρώπινου κολλαγόνου.
Όπως και να έχουν τα πράγματα, μας προειδοποιούν να μη θεωρήσουμε ότι θα έχουμε αποτελέσματα αν αρχίσουμε να πασαλείβουμε το λαμπερό κρανίο μας με αυτήν την ταλαίπωρη αλοιφή του εμπορίου που μας πλασάρουν ως ουασάμπι.
Το πραγματικό ουσάμπι είναι μια πράσινη ρίζα με έντονη οσμή, της οποίας την άκρη τρίβουμε σε τρίφτη. Και κοστίζει ακριβά.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ