Κομισιόν: Έτοιμη για δάνειο- γέφυρα στην Ελλάδα

Κοινοποίηση:
komision flags

Όλα είναι έτοιμα για τη “χορηγία”

Έτοιμη για την χορήγηση δανείου- γέφυρα στην χώρα μας δηλώνει η Κομισιόν κατόπιν σχετικού αιτήματος το απόγευμα της Τετάρτης.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος Άνικα Μπράικχαρτ ανακοίνωσε ότι το απόγευμα της Τετάρτης κατά τη συνεδρίαση του λεγομένου «μικρού Ecofin» ζητήθηκε η υποβολή των σχετικών εγγράφων για δανειοδότηση της Ελλάδας από τον EFSM.

Όπως είπε τα κείμενα της τεχνικής συμφωνίας ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών επί του νέου προγράμματος για την ελληνική οικονομία παραδόθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Συμβούλιο των υπουργών της ευρωζώνης, και στην παρούσα φάση αποτελούν αντικείμενο διαβουλεύσεων ανάμεσα στους προέδρους των δυο οργάνων Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Ο πρόεδρος Γιούνκερ έχει δηλώσει ότι προτιμούμε μια συμφωνία μέχρι τις 20 Αυγούστου και η υποβολή των σχετικών εγγράφων για χρηματοδότηση από τον EFSM έγινε ως εφεδρικό σχέδιο και κατόπιν αιτήματος του EFC» είπε χαρακτηριστικά η Μπράικχαρτ.

Τέλος, η εκπρόσωπος ανέφερε ότι η Επιτροπή θα εκπροσωπηθεί στο αυριανό Eurogroup από τον αντιπρόεδρο Βάλντις Ντομπρόβσκις.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: