Κρήτη: Κάθειρξη 10 ετών για ληστεία σε 51χρονο.. λόγω DNA!

Κοινοποίηση:
dikigoroi

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων επέβαλε κάθειρξη 10 ετών σε 51χρονο Ρεθυμνιώτη, κρίνοντάς τον ένοχο για ληστεία τράπεζας που διαπράχθηκε πριν 6 χρόνια στον πόλη του Ρεθύμνου. Η καταδικαστική απόφαση αφορά ληστεία στην τότε Εμπορική Τράπεζα του Ρεθύμνου, το 2009. Κατά τη ληστεία ένας εκ των δραστών είχε σπάσει το τζάμι του καταστήματος.

Το αίμα συλλέχθηκε, ταυτοποιήθηκε με άλλα ευρήματα από ληστείες και διαπιστώθηκε ατι ανήκει στον 51χρονο. Με βάση αυτή την ταυτοποίηση γενετικού υλικού ο 51χρονος κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε.

Σε βάρος του 51χρονου, που κρατείται ήδη στο σωφρονιστικό κατάστημα “Κρήτη 1” στην Αγιά καθώς έχει καταδικαστεί για άλλη υπόθεση, εκκρεμούν κατηγορίες για άλλες 8 ληστείες και 2 απόπειρες που έχουν διαπραχθεί στα Χανιά και στο Ρέθυμνο.

Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων αρνήθηκε την οποιαδήποτε σχέση του με τη συγκεκριμένη ληστεία. Μάλιστα, η υπεράσπιση υποστήριξε ότι όλες οι ληστείες “φορτώθηκαν” στον κατηγορούμενο, καθώς είχε απογοράσει όπλα που είχαν χρησιμοποιηθεί σε ληστίες, επισημαίνοντας ότι ο 51χρονος ποτέ δεν είχε συναινέσει στη λήψη αίματος για έλεγχο DNA.

Όπως αναφέρουν τα “Χανιώτικα Νέα” ο 51χρονος έχει καταδικαστεί και σε κάθειρξη 18 ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας, το 2010, σε βάρος του 49χρονου πρώην προέδρου του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Γιώργου Μοσχάκη, ο οποίος μετά τη δολοφονική απόπειρα έμεινε ανάπηρος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: