«Μπλόκο» στα προνόμια που απολάμβαναν τα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών που μπαίνουν στα ΑΕΙ καθ’υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων, έβαλε το Συμβούλιο της Επικρατείας, με τρεις αποφάσεις του.
Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο έκρινε ότι τόσο το παλαιό όσο και το νεώτερο νομοθετικό πλαίσιο προσκρούει σε πλειάδα συνταγματικών διατάξεων, κυρίως αυτών της ισότητας και της αξιοκρατίας.
Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ με τρεις αποφάσεις της (986 – 988/2014) έκρινε αντισυνταγματικούς τους νόμους 4071/2012 και 3966/2011 που προβλέπουν ότι τα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών εισάγονται στα ΑΕΙ κατά παρέκκλιση του γενικού συστήματος εισαγωγής και καταλαμβάνουν θέσεις, οι οποίες προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για υποψηφίους που έχουν την ιδιότητα του μέλους πολύτεκνης οικογένειας.
Οι σύμβουλοι Επικρατείας, κατά πλειοψηφία, έκριναν ότι τα προνόμια αυτά υπέρ των παιδιών των πολύτεκνων οικογενειών, που εισάγουν παρέκκλιση από το γενικό σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αντίκειται ευθέως στις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας.
Σύμφωνα με τις δυο αυτές αρχές, επιβάλλεται η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με κριτήρια αμιγώς ακαδημαϊκά, δηλαδή βάσει ικανοτήτων και δεξιοτήτων των υποψηφίων. Η ιδιότητα όμως του μέλους πολύτεκνης οικογένειας δεν συνδέεται με ικανότητες ή δεξιότητες του υποψηφίου, προσθέτουν οι δικαστές.
Η προνομιακή αυτή μεταχείριση των παιδιών των πολυτέκνων, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ολομέλειας, προκαλεί τις εξής δυσλειτουργίες:
Εαν αυτές οι θέσεις διατίθενται καθ’ υπέρβαση των εκπαιδευτικών δυνατοτήτων των ΑΕΙ, προκαλείται αναστάτωση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση , η οποία δεν είναι ανεκτή από το άρθρο 16 του Συντάγματος που προστατεύει την παιδεία.
Η δεύτερη, είναι ότι αφαιρούνται θέσεις από τους υποψήφιους σπουδαστές, με αποτέλεσμα να αποκλείονται από την εισαγωγή στα ΑΕΙ υποψήφιοι με «συγκριτικά πληρέστερες ικανότητες και δεξιότητες κατά παράβαση των δικαιωμάτων τους που κατοχυρώνονται από τις διατάξεις των άρθρων 4, 5 και 16 του Συντάγματος, οι οποίες επιβάλλουν να εισάγονται στις πεπερασμένου αριθμού θέσεις των ΑΕΙ, οι υποψήφιοι οι οποίοι υπερτερούν σε διαγωνιστικές δοκιμασίες που βασίζονται σε αμιγώς ακαδημαϊκά κριτήρια».
Επίσης, τα προνόμια αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να εισάγονται στα ΑΕΙ υποψήφιοι μέλη πολύτεκνων οικογενειών με βαθμολογία κατώτερη άλλων συνυποψηφίων τους.
Εξάλλου, τα προνόμια αυτά των παιδιών των πολυτέκνων, προσθέτουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, δεν μπορεί να θεμελιωθούν στο άρθρο 25 του Συντάγματος που προβλέπει μέτρα προστασίας των πολυμελών οικογενειών και μέτρων δημογραφικής πολιτικής.
ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΔΗΜΟΣΙΟΙ Ή ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ, ΠΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΚΑΝΑ-ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΔΙΠΛΟ ΜΙΣΘΟ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΞΥΝΟΝΤΑΣ ΤΟ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΤΥΠΙΑ;;;; ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΤΥΠΙΑ;;; ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΠΟΣΟ ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ.
ΤΟ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΜΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΣΩΣΤΟ. ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.ΙΔΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
Είσαι πολύτεκνος , να υπάρχουν ορισμένες απαλλαγές οικονομικές το καταλαβαίνω ,αλλά να γίνεσαι γιατρός επειδή είσαι πολύτεκνος δεν το καταλαβαίνω , θα εμπιστευτώ την ζωή μου σε έναν βλάκα επειδή ο πατέρας του ήταν πηδικουλας ? Να τον βοηθήσουμε οικονομικά επειδή υπάρχει δημογραφικό πρόβλημα , όχι και να κάνουμε το παιδί του επιστήμονα , ο άλλος πήγε στην Γερμανία για πέντε χρόνια και ο γιος του πέρασε ιατρική , σήμερα είναι δερματολόγος και όποιον πάρει ο χάρος
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ Ή ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ;;;
ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΕΙΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ;;;;;
*Αυτά πουλημένοι κύριοι? του ΣτΕ,πότε θα κριθούν ως αντισυνταγματικά;
Διότι-αν δεν απατώμαι-αντίκειται ευθέως στις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας.
ΙΣΧΥΕΙ? Ότι οι αλλοδαποί μαθητές με μια απλή αίτηση εξαιρούνται από το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών?
http://hellasxg.blogspot.com/2011/07/blog-post_2369.html
Υποτροφίες υπουργείου παιδείας αποκλειστικά για αλλοδαπούς φοιτητές (Αποκλείονται οι Ελληνικής καταγωγής υποψήφιοι.) « http://www.olympia.gr
http://olympia.gr/2011/09/18/%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%af%ce%b5%cf%82-%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%b5%ce%af%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b5%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba/
22 Μαϊου 2010
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ !! Οι αλλοδαποί μαθητές έχουν και δεύτερη ευκαιρία εισαγωγής στα ΑΕΙ τον ίδιο χρόνο
Οι Έλληνες μαθητές έχουν μια ευκαιρία κάθε χρόνο να μπουν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, σαν κορόιδα που είναι. Οι αλλοδαποί, αν δεν περάσουν, τους δίνεται η δυνατότητα από δεύτερο σύστημα το καλοκαίρι. Και τους δίνεται επίσης η δυνατότητα να προσκομίζουν πιστοποιητικά σπουδών από τις χώρες τους χωρίς επικύρωση γνησιότητας από ελληνική διπλωματική αρχή του εξωτερικού, ακόμη και αν είναι γειτονικές μας χώρες, ανακατεύοντας εξίσου χώρες εντός Ε.Ε. με τριτοκοσμικές.
Δώστε κορόιδα γονείς χιλιάδες ευρώ σε φροντιστήρια για να περάσει το παιδάκι σας σε μια σχολή, ενώ οι αλλοδαποί περνάνε από την πίσω πόρτα με «ειδικές διατάξεις» αυθαίρετων Υπουργικών Αποφάσεων…
Οδηγία του Υπ.Παιδείας προς τα Λύκεια της Χώρας:
«Από το 2007 δίνεται η δυνατότητα υποβολής δεύτερου μηχανογραφικού εισαγωγής στα ΑΕΙ – ΑΤΕΙ στους α) Αλλοδαπούς-Αλλογενείς (Αποφοίτους Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και β) στους Απόφοιτους Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. μη Ελληνικής Καταγωγής. Οι υποψήφιοι μπορούν να υπαχθούν σε μια από τις ανωτέρω κατηγορίες, εφόσον δεν έχουν ελληνική καταγωγή οι ίδιοι και κανένας από τους δύο γονείς του. Στην κατηγορία υπάγονται οι αλλογενείς – αλλοδαποί απόφοιτοι των ημερησίων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) – Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) Α’ και Β’ Ομάδας και Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων (ΤΕΕ) Β’ Κύκλου και τους δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν σε ένα δεύτερο σύστημα πρόσβασης (δεύτερο μηχανογραφικό) στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με την υπ’ αρίθ. Φ151/20049/Β6/20,02,2007 (ΦΕΚ.272Β/01-03-2007 Υ.Α).
Δικαίωμα έχουν οι αλλοδαποί-αλλογενείς που στις Πανελλήνιες-Πανελλαδικές εξετάσεις έχουν κατοχυρώσει τις ελάχιστες προϋποθέσεις πρόσβασης στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση… Φέτος το διάστημα που θα υποβάλλουν οι αλλοδαποί-αλλογενείς τα δικαιολογητικά για το δεύτερο μηχανογραφικό είναι από 20 έως 30 Ιουλίου 2010 στο Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (Διεύθυνση Οργάνωσης & Διεξαγωγής Εξετάσεων). Επειδή δεν είναι ευρέως γνωστός ο τρόπος πρόσβασης των παραπάνω κατηγοριών αποφοίτων, επισυνάπτεται η ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, όπου υπάρχουν οι απαραίτητες οδηγίες και τα έντυπα για την ενημέρωση των αλλοδαπών-αλλογενών.
http://epanellinismos.com/index.php?option=com_content&view=article&id=197%3Aaparadekto-oi-allodapoi-mathites-exoun-kai-deuteri-eukairia-eisagogis-sta-aei-ton-idio-xrono&catid=21%3Aellada&Itemid=6&lang=el
1 Σεπτεμβρίου 2012
Τι απαντάει ο Υπουργός Παιδείας για την εισαγωγή μουσουλμάνων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ
Μετά το θέμα που δημιουργήθηκε με την εισαγωγή των μουσουλμάνων της Θράκης στα Ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ με βαθμολογίες πολύ μικρότερες από αυτές των βάσεων ο κ. Αρβανιτόπουλος μίλησε στη ΝΕΤ για να δώσει απαντήσεις.
http://www.youtube.com/watch?v=Xx92XIqs3sE&feature=player_embedded
http://anti-ntp.blogspot.com/2012/09/blog-post_7551.html
ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΩΤάΤΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣ TΩN ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ, ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟ ΘΛΙΒΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ», ΔΙΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΚΑΛΠΑΖΟΥΣΗΣ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΟΣ, ΣΩΡΕΙΑΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ !!!
ΤΟ ΑΞΙΟΠΕΡΙΕΡΓΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΣΠΟΥΔΣΤΑΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΑΙΔΩΝ ;;
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!! ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΔΙΚΑΣΤΑΙ………
νωρις το θυμηθηκαν