Μάλιστα, ο Λεωνίδας ήταν ο μόνος που μπορούσε να πείσει την Αλίκη Βουγιουκλάκη να κάνει ατασθαλίες στην διατροφή της, ήταν εκείνος που μαγείρεψε την παραμονή Χριστουγέννων του 1991 για τον τότε Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Μιτεράν αλλά και αυτός που περίμενε πάντα την Μελίνα Μερκούρη με ένα πιάτο τηγανιτές πατάτες στο χέρι. Αυτοί είναι και οι λόγοι που η ταβέρνα του αποτελεί κομμάτι της μεταπολεμικής θεατρικής ιστορίας.
Το 1953 το μαγαζί του ξεκίνησε ως καφενείο από τον ίδιο και τον πατέρα του. Μετά από έναν χρόνο κατέβηκε το Εθνικό Θέατρο για την πρώτη παράσταση στην Επίδαυρο και το 1955 ο ΕΟΤ ζήτησε από τους Λυγουριώτες να ανοίξουν τα σπίτια τους για να φιλοξενήσουν τους ηθοποιούς. Ο Λεωνίδας και ο πατέρας του προσπάθησαν να μαγειρέψουν για όλους αυτούς τους ηθοποιούς, αλλά το προσωπικό ήταν πολύ λίγο. Τότε μπήκε στην κουζίνα η Κατίνα Παξινού και τους έψησε… μπιφτέκια!
Ο γιος του Λεωνίδα, Νίκος, είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του: “Την Παξινού την θυμάμαι πολύ λίγο. Από εκεί και πέρα, τους έχω ζήσει καλά όλους. Έχω πολλές μνήμες. Η Μερκούρη είχε μια τεράστια συμπάθεια στον πατέρα μου. Είχαν μία πολύ ιδιαίτερη σχέση. Έμπαινε στην κουζίνα και έβαζε μόνη της το φαγητό, συνήθως γιουβέτσι. Δεν είχε ποτέ τουπέ. Ακόμα και όταν έγινε υπουργός ήταν πάντα η ίδια”.
Ο Λεωνίδας Λιακόπουλος με τον Χάρβεϊ Κάϊτελ και τον Θόδωρο Αγγελόπουλο
Χαρακτηριστικό είναι το πόσα μυστικά των τεράστιων Ελλήνων ηθοποιών γνώριζε ο Λεωνίδας, καθώς μιας και δεν υπήρχαν τηλέφωνα στο χωριό, οι καλλιτέχνες τηλεφωνούσαν στην Αθήνα από το μαγαζί του, χωρίς όμως να φοβούνται να πουν αυτά που ήθελαν με την σκέψη ότι κάποιοι τους άκουγαν.
Με την Μαριάννα Λάτση και τον Νίκο Κούρκουλο