Μάρτυρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής: “Είπα ότι είδα, ίσως το παράκανα όταν είπα για λοστούς, ως προς την καταστροφή των αυτοκινήτων. Το υπέθεσα, δεν έβλεπα καλά”

Κοινοποίηση:
δικη χα

“Είπα ότι είδα, ίσως το παράκανα όταν  είπα για λοστούς, ως προς την καταστροφή των αυτοκινήτων. Το υπέθεσα, δεν έβλεπα καλά” υποστήριξε ο Κώστας Τατσιόπουλος καταθέτοντας για δεύτερη ημέρα ως μάρτυρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής αναφερόμενος στην επίθεση στο σπίτι των Αιγύπτιων ψαράδων στο Πέραμα το 2012.

Ο μάρτυρας τόνισε πως δεν κατάλαβε ποτέ το κίνητρο της επίθεσης και περίεγραψε πως βγήκε από το σπίτι του όταν άκουσε τζάμια να σπάνε και είδε  κάποιους ” πιτσιρικάδες” για λίγα δευτερόλεπτα από απόσταση 50 μέτρων. Επιπλέον , πρόσθεσε πως του δημιουργήθηκε η εντύπωση πως επρόκειτο για μέλη της Χρυσής Αυγής.

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής με σειρά ερωτήσεων τους έδωσαν έμφαση στο γεγονός πως ο μάρτυρας ενώπιον της ανακρίτριας είχε κάνει λόγο για ” μπουλούκι 40 ατόμων ” κάτι που στο δικαστήριο πήρε πίσω μιλώντας για περίπου 10-15 άτομα.

Από την πλευρά της η υπεράσπιση επιχείρησε να αναδείξει πως στην πρώτη του καταθεση στην αστυνομία ο μάρτυρας δεν αναφέρθηκε σε μέλη της Χρυσής Αυγής .
Συνήγορος υπεράσπισης (Ηλ. Κασιδιάρη): Γιατί δεν κάνετε την παραμικρή αναφορά, στο πρώτο δίωρο που κατατέθατε, ότι αυτοί φέρονταν ως χρυσαυγίτες;

Μάρτυρας: Δεν το είπα…. Δεν το είπα, γιατί ίσως δεν με ρώτησε κανείς.

Συνήγορος υπεράσπισης : Μεσολάβησε κάτι και μιλάτε για Χρυσή Αυγή, στην άλλη σας καταθεση, ύστερα απο 17 μηνες;

Μάρτυρας: Οχι ,δεν μεσολάβησε.

Συνήγορος υπεράσπισης : Γιατί το είπατε;

Μάρτυρας: Ίσως να με ρώτησε…

Συνήγορος υπεράσπισης : αν δεν σας έλεγε ο Μωχάμεντ κάτι, από αυτό που λέτε σαν πρώτη εικόνα, θα ήσασταν σε θέση να καταθέσετε ότι ήταν οπαδοί κάποιας ομάδας  ή της Χρυσής Αυγής.

Μάρτυρας: όχι…

Προεδρος: Αν δεν σας έλεγε ο Μοχαμεντ τίποτε, θα ξέρατε;

Μάρτυρας: Ναι

Προεδρος: Και γιατι δεν το είπατε;

Μάρτυρας : Δεν θελει να μπλέξει κανείς.
Γιατι να ειμαι εδω και να μην ειμαι στη δουλειά μου …

Συνήγορος υπεράσπισης (Γ. Λαγού ): εχετε ακούσει αν οι Αιγύπτιοι είχαν θέματα με άλλους, διότι αγόραζαν προϊόντα χωρις τιμολόγια …

Προεδρος ( προς τον μάρτυρα ):Αν ειχαν διαφορές με αλλους, είναι η ερώτηση.

Συνήγορος υπεράσπισης : έχετε ακούσει για προβλήματα που είχαν με ομοεθνείς;

Μάρτυρας : όχι.
Συνήγορος υπεράσπισης : είχατε ακούσει ότι ο Αμπουζίντ ειχε εργαστεί σε καΐκι και δεν ειχε πληρωθεί;

Μάρτυρας : Οχι.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 5 Οκτωβριου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. κωμωδια. εγω ακουσα να σπανε κατι τζαμια την νυχτα και πηρα την αστυνομια και τους ειπα οτι ηταν χρυσαυγιτες αλλα τελικα ειχα ξεχασει την τηλεοραση ανοιχτη στο σαλονι.

Comments are closed.