Μαρίνος Ουζουνίδης: “Προβληματισμένος ο Μπεργκ! Ήμασταν οι καλύτεροι στα πλέι οφ”

Κοινοποίηση:
Μαρίνος Ουζουνίδης

Ο άνθρωπος που “μεταμόρφωσε” τον Παναθηναϊκό μίλησε για όλους και για όλα. Η κατάσταση που παρέλαβε, η αποχώρηση του Λέτο, τα δεδομένα για την παραμονή του Μπεργκ, η πορεία του “τριφυλλιού” στα πλέι οφ αλλά και οι μετεγγραφές.

Πως σχολίασε το περιστατικό με το κουτάκι μπύρας που πετάχτηκε στον Ίβιτς και την αντίδραση του τεχνικού του ΠΑΟΚ.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μίλησε στον “ΣΠΟΡ FM 94,6”

-Για τα μηνύματα ενθουσιασμού του κόσμου του Παναθηναϊκού μετά και τη χθεσινή νίκη και γιατί πανηγύρισε και ο ίδιος τα γκολ και τη νίκη: «Ήταν και οι συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί πριν το ματς. Με τον ΠΑΟΚ υπήρχαν θέματα και στον ημιτελικό Κυπέλλου και στο πρώτο ματς των play offs. Περιμέναμε μια αντίδραση, ο εγωισμός μας είχε θιχτεί και θέλαμε να δείξουμε ότι δεν το αξίζαμε όλο αυτό. Είχαμε πολλές απουσίες, με πολλά νέα παιδιά και μάλιστα είχα πει μήπως να είναι ο κ. Σάμιος στον πάγκο. Όλα αυτά μας έβγαλαν μια ένταση, είχαμε καλό κλίμα πριν το παιχνίδι και το είπα στα παιδιά. Το τι είπα θέλω να το κρατήσω για μας. Είπα ότι Παναθηναϊκός σημαίνει μαχητική ψυχή κι έτσι έπρεπε να μπούμε στο παιχνίδι. Με τα προβλήματα που είχαμε δεν ήταν εύκολο να βγάλουμε πολλή ποιότητα, οπότε έπρεπε να αντιδράσουμε κάπως αλλιώς. Με επηρέασε πολύ και η συνέντευξη του Βιγιαφάνιες, που είπε πως πρέπει να παίξουμε σαν άντρες. Το χρησιμοποίησα στην ομιλία μου. Νομίζω πως αντιδράσαμε και χάρηκα πάρα πολύ, γιατί έβλεπα και πριν το ματς πώς ετοιμάζονταν τα παιδιά. Το χάρηκα ακόμη περισσότερο στο τέλος του αγώνα, στο πώς πανηγυρίζαμε. Μπορεί βαθμολογικά να μην ήταν πολύ σημαντικό για μας, αλλά θα μπορούσε να είναι αν κέρδιζε ο Πανιώνιος. Μου αρέσει που γινόμαστε ομάδα, που έχουμε αυτό το δέσιμο, υπάρχει σεβασμός μεταξύ μας, είτε παίζει είτε δεν παίζει και το έχουν εκτιμήσει σε μένα οι παίκτες, γιατί ο μόνος λόγος που κάποιος δεν παίζει είναι αγωνιστικός. Είχα πει στους παίκτες πως θα έχουν έναν δίκαιο προπονητή».

-Για τη μεταστροφή της ψυχολογίας της ομάδας: «Μάλλον είμαι καλός (γέλια). Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Γενικά είμαι αληθινός, αυτό που πιστεύω το βγάζω και φαίνεται. Με έβλεπαν ακόμη και μετά από κάτι άσχημο με αυτοπεποίθηση. Η εικόνα του προπονητή επηρεάζει τον παίκτη. Ποτέ δεν ήμουν λυπημένος, σκεπτικός, προσπαθούσα να βγάζω μια θετική αύρα και οι παίκτες μου ήταν θετικοί δέκτες».

-Για την κατάσταση που παρέλαβε την ομάδα: «Υπήρχαν αρκετά προβλήματα, από άποψη ψυχολογίας, νοοτροπίας, φυσικής κατάστασης. Μπορώ να δικαιολογήσω την προηγούμενη κατάσταση γιατί ίσως έδωσαν περισσότερη βαρύτητα για την πρόκριση στους ομίλους. Ίσως όμως έπρεπε στη συνέχεια να δουλευτεί καλύτερα η ομάδα εκεί. Δεν ήταν στα στάνταρ που θέλαμε, γιατί κι εγώ θέλω να πιέζει η ομάδα μου. Αν βλέπατε την ομάδα από το πώς έτρεχε τότε και πώς τρέχει τώρα, θα καταλάβετε τη διαφορά. Γι’ αυτό κι έγινε η αλλαγή. Πάντως κανένας προπονητής δεν θέλει να κάνει κακό σε μια ομάδα. Μπορεί να κάνει λάθη και τα πράγματα να μην έρθουν όπως θέλει, αλλά κανένας δεν θέλει να κάνει κακό στην ομάδα του».

-Για την αποχώρηση του Λέτο: ««Σεβασμός, μια πολύ μεγάλη προσωπικότητα για μας. Δεν θέλω να μιλήσω για τους λόγους (σ.σ. που αποχωρεί). Σε όλα τα ματς που ήμουν εγώ σε όσα ματς τον χρειαζόμουν ήταν εκεί. Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση έπρεπε να πάρουμε κάποιες δύσκολες αποφάσεις. Ίσως αυτή να ήταν η δυσκολότερη».

-Για το κομβικό σημείο που θεωρεί πως άρχισε η ομάδα του να παίζει καλά: «Ήμασταν τρεις ομάδες. Στην αρχή με Ιμπάρμπο, Γουακάσο και όλους αυτούς. Ξαφνικά δημιουργήθηκε το θέμα που δεν ήθελαν να έρθουν στη Λάρισα και εκεί για μένα είχαν τελειώσει, γιατί δεν αλλάξανε κιόλας. Άλλο να σου ζητήσει κάποιος συγγνώμη. Από τη νοοτροπία που έβγαζαν στις προπονήσεις για μένα είχαν τελειώσει. Άλλο να χάσεις έναν ή δύο παίκτες κι άλλο όλη την ομάδα. Δεν μπορώ να συνεργαστώ με παίκτες που δεν θέλουν να παίξουν. Τότε δεν ήθελαν να παίξουν. Το Γενάρη ήταν μια άλλη ομάδα, με τις αποχωρήσεις παικτών και το Κόπα Άφρικα. Έπαιξαν παίκτες που ήταν πολύ καιρό έξω και δεν μπορούσαν να παίζουν Κυριακή-Τετάρτη. Για μένα κομβικό ματς ήταν με τον Λεβαδειακό. Μετά το ματς είπα ‘εγώ φταίω’. Δεν είχα επικεντρωθεί στο αποτέλεσμα, αλλά στην εικόνα. Κατάλαβα πως δεν θα μπορούσαμε να παίξουμε όπως ήθελα, γι’ αυτό έπρεπε να πάμε σε ένα διαφορετικό στυλ. Εκεί άλλαξε όλο το σκεπτικό μου πάνω στην αγωνιστική ταυτότητα που έπρεπε να δώσω στον Παναθηναϊκό. Ήθελα ένα διαφορετικό στυλ, που οι υπάρχοντες παίκτες δεν μπορούσαν να μου δώσουν. Είχα όμως στο μυαλό μου πως με τους παίκτες που έρχονται θα έκανα άλλα πράγματα. Ο Εμποκού πριν φύγει για το Κόπα Άφρικα έδειξε πως μπορεί να μου δώσει πράγματα. Άρχισε η αλλαγή από το παιχνίδι με τον ΠΑΣ κι εκεί άρχισαν και οι παίκτες να πιστέψουν παραπάνω. Βρήκαμε και λίγο παραπάνω χρόνο να δουλέψουμε, γιατί πριν είχαμε κάθε τρεις μέρες παιχνίδι. Επικεντρωθήκαμε τότε πολύ στη δουλειά, πώς θα κάνουμε επιθέσεις με 4-2-3-1, πώς θα παίζουμε με 3-5-2 και με τις προσθήκες, όπως του Κλωναρίδη, που μπορεί να μην έκανε κλικ στον κόσμο αλλά θεωρούσα ιδανικό για τον Μπεργκ, άλλαξε η εικόνα της ομάδας».

-Για την παρουσία του Κλωναρίδη: «Τον Βίκτωρα ήθελα να τον πάρω στον Πανιώνιο. Δεν τον σκεφτόμουν για τα άκρα, θεωρώ πως μπορεί να δώσει περισσότερα δίπλα στον επιθετικό. Το σύγχρονο ποδόσφαιρο θέλει ταχύτητα και η παρουσία του έκανε πιο ελεύθερο το παιχνίδι του Μπεργκ. Αυτό μας βοήθησε. Ο Μπεργκ βρήκε το άλλο του μισό στον Βίκτωρα. Στα προηγούμενα παιχνίδια που ήταν σχεδόν μόνος του μπροστά είχε πρόβλημα, γιατί η ομάδα δεν είχε το καθαρό δεκάρι. Ακόμη και με τον Εμποκού, οπότε έπρεπε να βρω έναν παίκτη με τα χαρακτηριστικά που έπρεπε για να φτιάξουμε μια καλή ομάδα».

-Για τα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα: «Μπορούσαμε να είχαμε καλύτερα αποτελέσματα. Δεν θα επικεντρωθώ σε διαιτησίες κλπ. Αλλά μπορούσαμε βάσει εικόνας να είχαμε καλύτερα αποτελέσματα, όπως με Ηρακλή ή Ξάνθη. Δεν είναι λογικό να έχουμε άλλο πρόσωπο στη Λεωφόρο και διαφορετικό εκτός έδρας. Πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη πίστη. Αυτό σιγά-σιγά το αλλάξαμε».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ουζουνίδη άσε τα παραμύθια, ελάχιστοι παίχτες στην Ομάδα Μας κάνουν για πρωταθλητισμό …Σε κρίσιμους αγώνες τρέμουν τα πόδια των περισσοτέρων, κ όταν χάνετε ο κάθε στόχος, όταν νικάμε ξεκινάει η καραμέλα…
    Με ψίχουλα δεν φτιάνονται ομάδες, κ αν βγουν κάποιοι παίχτες δεν μπορούν να κρατηθούν, άρα ποτέ δεν δένει η χημεία για να φτιαχτεί ομάδα επιπέδου Ευρώπης… Όσοι πίστεψαν κ συμμετέχουν κ στηρίζουν σε αυτό το ύποπτο σχέδιο/πλάνη είναι πανάσχετοι με το αντικείμενο… Το σχέδιο/πλάνη του Αλαφούζου καταστρέφει τον Παναθηναϊκό Μας, αν δεν φύγει μέχρι το καλοκαίρι (μαζί με όλους όσους έχει μπροστά του κ πίσω του), τα πράγματα θα φτάσουν σε πολύ χειρότερο σημείο…
    Επενδυτής υπάρχει, κ υπήρχαν, μη περιμένετε να πει ο κάθε Αλαφούζος ότι δεν πουλάει, φαίνεται ότι κερδίζει χρόνο για να χαλάει το θέμα…
    Το θέμα που αφορά τον Κινέζο επενδυτή που θέλει να αγοράσει τον Παναθηναϊκό, αληθεύει, δεν μπορώ να πω περισσότερα παρα μόνο ότι κάποιοι βάζουν εμπόδια στο θέμα…
    …Κανένας επενδυτής δεν θα αφήσει τα λεφτά του να τα διαχειρίζεται ο κάθε Αλαφούζος…
    …Όσοι Αγαπάτε τον Παναθηναϊκό, μην στηρίζετε αυτό το σχέδιο/πλάνη που μικραίνει τον Παναθηναϊκό Μας στο ποδόσφαιρο κ στον ερασιτέχνη …Δεν πάει άλλο…

Comments are closed.