Μάχη με τις φλόγες δίνουν δεκάδες πυροσβέστες αλλά και οι κάτοικοι της Αγίας Μαρίνας για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στην περιοχή Αγίας Μαρίνας Μυτιλήνης.
Τις προσπάθειες τους ενισχύουν τόσο οι κάτοικοι της περιοχής όσο και εθελοντές. Η περίμετρος της πυρκαγιάς φτάνει τα 10 περίπου χιλιόμετρα ενώ οι βορειοδυτικοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή κάνουν εξαιρετικά δύσκολη την κατάσβεση. Ωστόσο σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ οι άνεμοι αναμένεται να κοπάσουν γύρω στα μεσάνυχτα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι εξαιρετικά δύσκολο – στην περιοχή υπάρχουν εκτάσεις με αναβαθμίδες – και δυσκολεύονται τα πυροσβεστικά οχήματα να πλησιάσουν το μέτωπο της φωτιάς. Η φωτιά έχει κατεύθυνση προς την Αγία Μαρίνα.
Πριν από λίγο η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων ενισχύθηκε με τη συμμετοχή ελικοπτέρου και δύο αεροπλάνων τύπου Canander και γίνεται προσπάθεια να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά.
Σε συναγερμό έχει τεθεί όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και οι δυνάμεις ασφαλείας. Την εξέλιξη των επιχειρήσεων παρακολουθεί και ο στρατός αφού στο σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά σε σχετική απόσταση βρίσκονται στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Η φωτιά έχει αποτεφρώσει μεγάλη δασική έκταση, κυρίως με πεύκα και ελιές, χωρίς όμως να κινδυνέψει κατοικημένη περιοχή ακόμα.
Όπως διαβάζουμε στο lesvospost.com, αύριο πρόκειται να φθάσουν στη βάση της ΜΑΕΔΥ στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης, τα δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη «πετζετέλ» που αν βρισκόταν σήμερα στο νησί θα μπορούσαν άμεσα να ενισχύσουν το έργο της πυροσβεστικής δεδομένου μάλιστα ότι η φωτιά βρίσκεται στην περιοχή του αεροδρομίου !
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στη Μυτιλήνη από πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο (φωτό&βίντεο)