Μεϊμαράκης: Απαιτείται προγραμματική συμφωνία – Νέος μνημονιακός ο Τσίπρας

Κοινοποίηση:
meimarakis91930

«Δε με νοιάζουν τα πρόσωπα, απαιτείται μία προγραμματική συμφωνία» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην τηλεμαχία με τον Αλέξη Τσίπρα, ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου εξαπολύοντας πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα.

«Από τον Γενάρη εχουμε αλλάξει κι εμείς οι ίδοι. Απαιτείται μία συνεργασία και ένα πρόγραμμα. Με τον κ. Τσίπρα είπα να έχουμε έναν κοινό προγραμματισμό. Ο κ. Τσίπρας επιμένει ως νέος μνημονιακός ότι αυτά που εισηγήθηκε δεν είναι σωστά. Δεν είναι θέμα προσώπων, είναι θέμα προγράμματος» είπε.

Ερωτηθείς για το τι θα είναι η «κυβέρνηση Εθνικής Ελλάδος» ανέφερε ότι πρέπει «να έχουμε μια εθνική ομάδα, όχι μόνο μόνο στη διακυβέρνηση, αλλά και για ένα νέο σχέδιο, όπως και για μία εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης».

Στη νέα κυβέρνηση «οφείλουμε να έχουμε ανθρώπους που θα πιστεύουν και θα στηρίξουν ψυχολογικά τέτοιες αποφάσεις» υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης, σημειώνοντας ότι μπορεί να προταθει συμμετοχή σε στελέχη και από την υπηρεσιακή κυβέρνηση αλλά και την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα.

Βολές για τη διαπλοκή

«Μη μας κάνουν μαθήματα διαπλοκής χωρίς να έχουν φέρει ούτε ένα νομοσχέδιο διαπλοκής» τόνισε ερωτηθείς για τα πυρά που δέχεται η ΝΔ από τον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι «κάναμε μία σειρά από παρεμβάσεις για αυτό το θέμα. Τι έκανε το κόμμα του κ. Τσίπρα όλους αυτούς τους μήνες; Το μόνο που έκανε ήταν να καταργήσει τη Διαύγεια. Έφερε στη Βουλή ένα νόμο για τα ΜΜΕ που τον συζητάει για έξι μήνες. Ήθελε απλά να εκβιάζει τη διαπλοκή».

«Δεν είπα ποτέ ότι δεν έχει κολλήσει ένσημα ο κ. Τσίπρας. Είναι δικό του θέμα ας το πει» συμπλήρωσε.

Και έριξε βολές προς τον τέως πρωθυπουργό:

O κ. Τσίπρας από τότε που υπέγραψε το Μνημόνιο έπαθε αλλοίωση χαρακτήρα. Έχει ρίξει το επίπεδο. Ίσως επειδή βλέπει ότι χάνει, ότι ακούει τα μύρια όσα. Η κυρία Κωνσταντοπούλου λέει πως είσαστε διαπλεκόμενος μέχρι το μεδούλι.

Εμείς εισπράξαμε 35 εκατ. ευρώ από τη Λίστα Λαγκάρντ εσείς τίποτα. Κυνηγάτε μόνο έναν που θεωρείτε κομματικό. Έτυχε προεκλογικά να ξαναπάτε να δείτε τον κ. Φαλσιανί. Είναι δυνατό να παίζετε τόσο φτηνιάρικα παιχνίδια την ώρα που παίζεται η τύχη της χώρας;

«Θα ξεμπλοκάρουμε όλα τα μεγάλα έργα»

Ερωτηθείς για το πώς μπορεί η Ελλάδα να μπει στο κάδρο της εξωστρεφούς παραγωγής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα «έδιωξε όλες τις επενδύσεις, στέλνοντας σήμα να μην έρθει καμία άλλη. Και δεν ήταν νομικό θέμα. Τώρα που το ΣτΕ λέει «ναι» γιατί δεν συνεχίζουν;».

Και πρόσθεσε:

Θα στείλω μήνυμα ως πρωθυπουργός ότι είμαστε έτοιμοι να ξεμπλοκάρουμε όλα τα μεγάλα έργα. Θα απορρροφήσουμε τους πόρους του ΕΣΠΑ, θα προχωρήσουμε τα αεροδρόμια, τις Σκουριές και την Cosco, θα τρέξουμε.

Ο κ. Μεϊμαράκης συνέχισε λέγοντας ότι «δεν ψηφίσαμε το μνημόνιο, στηρίξαμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Φέρνει την υπογραφή Τσίπρα – Καμμένου και μόνο. Πιστεύω πως εάν οι εταίροι δουν πως η χώρα νοικοκυρεύεται, θα έχουμε στείλει ένα μήνυμα. Οι ομαδικές απολύσεις ποτέ δεν υπήρχαν για εμάς».

Πρόσθεσε, έπειτα από παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ: «Kύριε Τσίπρα, είστε ο πρωθυπουργός που έχει τον υψηλότερο αριθμό ανεργίας. Τον μεγαλύτερο αριθμό ανέργων κατά την περίοδο του καλοκαιριού. Οι ομαδικές απολύσεις δεν υπήρχαν στο μνημόνιο, εσείς βάλατε στο τραπέζι τις ομαδικές απολύσεις για τον ιδιωτικό τομέα».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Την Κυριακή δεν θα είναι ευτυχισμένος ο ελληνικός λαός απλά θα γελάει με τα μούτρα του χαμένου Μεϊμαράκη. Ας προσγειωθεί επιτέλους και αυτός και το Πασόκ. Αρκετά τους ανεχτήκαμε. Τέλος!

Comments are closed.