Δεν έχει τέλος…. το οικονομικό γδύσιμο…. που μας κάνουν! Τα στοιχεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών για το πόσοι και ποιοι θα πληρώσουν “φουσκωμένο” ΕΝΦΙΑ για το 2016 είναι αποκαλυπτικά.
Με βάση το πολυνομοσχέδιο το αφορολόγητο του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ πέφτει στις 200.000 ευρώ από τις 300.000, ενώ αυξάνονται ως και 15% οι συντελεστές. Ταυτόχρονα καταργείται η απαλλαγή από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ των ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων των νομικών προσώπων. Για τα ακίνητα αυτά θεσπίζεται συντελεστής 1 τοις χιλίοις, σύμφωνα με σχετικό άρθρο ειδησιογραφικού πόρταλ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΒ:
530.589 φυσικά και νομικά πρόσωπα θα κληθούν να καταβάλουν συμπληρωματικό ΕΝ.Φ.Ι.Α. συνολικού ύψους 808.000 ευρώ.
485.505 φυσικά πρόσωπα θα κληθούν να πληρώσουν συμπληρωματικό φόρο 566.000.000 ευρώ.
Περίπου 8 στους 10 φορολογούμενους θα πλήρώσουν επιπλέον φόρο, κατά μέσο όρο 40 ευρώ.
122.049 φυσικά θα πληρώσουν συμπληρωματικό ΕΝ.Φ.Ι.Α. Κατά μέσο όρο 4.514 ευρώ
45.084 νομικά πρόσωπα (επιχειρήσεις, ιδρύματα κλπ) θα υποχρεωθούν να πληρώσουν συμπληρωματικό ΕΝ.Φ.Ι.Α. συνολικού ύψους 242.000.000. ευρώ.
Η πολιτικη αλητεια,ανοιγει τα χαρτια της.Μονος στοχος η αποκτηση των ακινητων μας απο Γερμανους συνταξιουχους,που μπαφιασαν απο τα χιονια και τα κρυα που ζουνε,ενω εδω ξερουν οτι ειναι ο Παραδεισος.
ΠΡΩΤΟ ΛΟΠΟΝ ΜΕΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΚΩΝ….ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ ΝΑ ΜΗ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!!
Τι καθεται το ΚΚΕ στην απομονωση του και συνεχιζει το θλιβερο πολο της διαπιστωσης του προβληματος?????
δε ντρεπονται να βλεπουν αυτα που γινονται στο παρισι και εδω οι …προεδροι(καζακησ,κατσανεβασ,αλαβανος,Κωνσταντοπουλου,ΛΑΕ) να αρκουνται μονο σε συνεδριασεις ,διαπιστωσεις και σαχλαμαρες,που κανενας δεν παιρνει χαμπαρι???τους αρκει φαινεται το 0,0001%????Γιατι εκαναν τις κινησεις????ετσι για το θεαθηναι????αποτι αποδεικνυεται…ΝΑΙ.
Μαρκο για να σου φυγει η απορια ολοι αυτοι που αναφερεις εχουν φτιαξει τα κομματα με στοχο το 2% στις εκλογες που τους δινει και χρηματικο μπονους!!!και μετεπειτα φυσικα το 3% για να τους βαλει στην βουλη και να τρωνε με χρυσα κουταλια…
ποιος απο αυτους νοιαζεται για τον λαο και τον απλο πολιτη?αφου τα περνουν απο παντου για να κρατανε τον κοσμο κοιμησμενο με τις παπαρολογιες τους….