ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στην κοιλάδα “Βάλια Κάλντα”! (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
λειτουργια

Μια μοναδική εμπειρία έζησαν οι πιστοί αφού για πρώτη φορά τελέστηκε Θεία Λειτουργία την στην καρδιά της Βάλιας Κάλντας, του Εθνικού Δρυμού που δεσπόζει με το κάλλος του.

Μετά από μία διαδρομή αρκετών χιλιομέτρων, μέσα στο δάσος, ο κόσμος που έφτασε χάρηκε μία απίστευτη Θεία Λειτουργία.

Η Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε στην Βάλια Κάλντα με αφορμή την ημέρα Προστασίας του Φυσικού Περιβάλλοντος η οποία έχει θεσμοθετηθεί, στην αρχή της Εκκλησιαστικής Ινδίκτου, εδώ και 28 χρόνια με πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριάρχη

«Σήμερα, σημείωσε Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών, τελούμε Θεία Λειτουργία στον πιο όμορφο ναό, στον μεγαλύτερο ναό, με τον πιο πολύ κόσμο˙ τον ναό της φύσης που  δεν έχει διαστάσεις, με τρούλο αμέτρητο. Αυτός είναι ο καθεδρικός ναός της φύσης. Στολισμένος με αυτά που ο Χριστός  καλλιτέχνησε. Λαμπάδες τα δέντρα, θυμίαμα τα λουλούδια. Εκκλησίασμα όλα τα φυτά και τα ζώα.  Δυστυχώς ενώ στην φύση γινόμαστε πιο φυσικοί, η καθημερινότητά μας στην τσιμεντούπολη μας στέρησε να έχουμε φυσική σχέση με τον Θεό. Αντίθετα ζούμε με το εγώ μας και εγκλωβιστήκαμε σε αυτό. Σήμερα, εδώ ζούμε το μεγαλείο της φύσης».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: