Νίκη Kυριάκου Μητσοτάκη δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα! ΑΥΤΟΣ θα είναι ο 9ος πρόεδρος της ΝΔ;

Κοινοποίηση:
meimarakis-mitsotakis-600x275

Νίκη Κυριάκου Μητσοτάκη, δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα της εσωκομματικής διαδικασίας στη Νέα Δημοκρατία. Ενώ η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται στο εκλογικό γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη επικρατεί πανηγυρικό κλίμα καθώς τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ξεκάθαρη και πανελλαδική, όπως τονίζεται από το επιτελείο του, νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μάλιστα, από το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη δίνουν και τις πρώτες εκτιμήσεις για την εκλογική του νίκη. Σημειώνουν λοιπόν πως απόψε το κοντέρ θα γράψει 53- 47%. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται μέχρι στιγμής στην Βόρεια Ελλάδα, αλλά και σε πολλές περιοχές της περιφέρειας. Η Κρήτη, αλλά και άλλες νησιωτικές περιοχές δίνουν υπεροχή στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μέχρι στιγμής από την καταμέτρηση των ψήφων η εικόνα που διαμορφώνεται δείχνει προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Βόρεια Ελλάδα, με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να προηγείται στην υπόλοιπη περιφέρεια, ενώ σε πολλά σημεία της χώρας, όπως συμβαίνει στην Ήπειρο οι δύο μονομάχοι έρχονται ισόπαλοι. Πάντως, ακριβώς επειδή είναι πολύ νωρίς για εκτιμήσεις και δεν έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση ικανοποιητικού αριθμού των ψήφων για να υπάρξει πιο σαφής εικόνα, η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων είναι ελάχιστη.

Ασφαλής εκτίμηση για τα αποτελέσματα αναμένεται να υπάρξει μετά τις 10 το βράδυ, ενώ η αρχική εικόνα στα επιτελεία των δύο υποψηφίων θα έχει αρχίσει να διαμορφώνεται περίπου δύο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την καταμέτρηση, με την ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων στο 52,7%, στις 21:00 ο κ. Μητσοτάκης είχε περάσει μπροστά με 50,2%, έναντι 49,8% του κ. Μεϊμαράκη, σηματοδοτώντας και επισήμως τη «στροφή» των αποτελεσμάτων.

 Για καθαρή νίκη μιλά η πλευρά Μητσοτάκη

Για καθαρή πανελλαδική νίκη μιλάει η πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τα παραπάνω διαρρέονται από το επιτελείο του υποψηφίου Προέδρου της ΝΔ. Ήδη στο γραφείο του έχουν σπεύσει βουλευτές, αλλά και στελέχη του κόμματος που στήριξαν την υποψηφιότητά του, ενώ επικρατεί κλίμα ενθουσιασμού.

Στο 53%-47% υπέρ του Βαγγέλη βλέπουν στο επιτελείο του Μεϊμαράκη

Αισιοδοξία ωστόσο επικρατεί και στο επιτελείο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.Στην περιφέρεια και στα αποτελέσματα της Επικράτειας που έρχονται μέχρι στιγμής προηγείται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την καταμέτρηση, στο 30% της Επικράτειας, αλλά με μόλις 17 εκλογικά τμήματα της Αττικής να έχουν ενσωματωθεί, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προηγείται με 52,4% έναντι 47,6% του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: