Να αποχαιρετήσει με ψηλά το κεφάλι ο Ολυμπιακός από το Τσάμπιονς Λιγκ

Κοινοποίηση:
olympiakos

Το ευρωπαϊκό του κοστούμι θα φορέσει για τελευταία φορά εφέτος ο Ολυμπιακός, που φιλοξενεί την Γιουβέντους στο Φάληρο (21:45), στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Όσοι πιστεύουν ότι οι πρωταθλητές Ελλάδος θα είναι αδιάφοροι και χωρίς κίνητρο, πλανώνται πλάνην οικτράν.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα παραταχθούν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με λάβαρο τον εγωισμό τους, την περηφάνια τους, την υστεροφημία τους και με τη λογική ότι κάτι… χρωστούν στην «Μεγάλη Κυρία».

Ίσως έναν οδυνηρό αποκλεισμό σαν αυτόν που είχε βιώσει ο Ολυμπιακός το 1999 από την Γιουβέντους στο ΟΑΚΑ με το γκολ του Κόντε. Ουδείς στον Πειραιά έχει ξεχάσει και την επτάρα από τους Ιταλούς στο Τορίνο το 2003. Ως εκ τούτου, το αποψινό ματς μπορεί να εξελιχθεί σε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για εκδίκηση. Αν η Σπόρτινγκ πανηγυρίσει τη νίκη στη Βαρκελώνη, τότε το «διπλό» είναι μονόδρομος για την ομάδα του Αλέγκρι στο Φάληρο. Ειδάλλως θα υποβιβασθεί στο Europa League.Με το μυαλό στο παρελθόν, αλλά και στο μέλλον (ματς του Σαββάτου με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο για την 14η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα), ο Τάκης Λεμονής προσανατολίζεται να δώσει θέση βασικού στον Οφόε και να κρατήσει στον πάγκο ως «χρυσή» εφεδρεία τον Κώστα Φορτούνη.

Την «ερυθρόλευκη» εστία θα υπερασπιστεί ο Προτό, με τους Ομάρ, Ένγκελς, Μποτία και Κούτρη να συνθέτουν την τετράδα της άμυνας. Ως ανασταλτικός χαφ θα αγωνιστεί ο Ρομαό, έχοντας  για παρτενέρ στη μεσαία γραμμή τον Ζιλέ. Τον μοναδικό προωθημένο Ούρος Τζούρτζεβιτς θα πλαισιώνουν οι Πάρντο και Σεμπά.

Στο οπλοστάσιο του Λεμονή βρίσκονται ακόμη οι Χουτεσιώτης, Νικολάου, Ανδρούτσος, Μπεν, Μάριν και Ταχτσίδης.

Ο Ολυμπιακός θα τιμήσει τον Τζίτζι Μπουφούν πριν από την έναρξη της αναμέτρησης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: