Να είναι καλά ο τουρισμός που γεμίζει τα δημόσια ταμεία. Δείτε τι μαζέψαμε!

Κοινοποίηση:
santorini87

Λίγες ημέρες πριν αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά…

Είναι γνωστό πως η Ελλάδα δεν φημίζεται ούτε για την βιομηχανία της και ούτε για την παραγωγή της ( το ποιος φταίει είναι γνωστό…). Να είναι καλά ο τουρισμός, που τον έχουμε «βαπτίσει» βαριά βιομηχανία και περιμένουμε κάθε χρόνο να μας ξελασπωσει! Αυτό έγινε και φέτος και γέμισε τα ταμεία του κράτους με φρέσκο, ζεστό χρήμα!

12 εκατομμύρια επισκέπτες, το επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου, επισκέφτηκαν τη χώρας μας και άφησαν το «κατιτί» τους στα νησιά μας.

Αν και οι έμπειροι γνώστες της τουρικστικής αγοράς είχαν δηλώσει πως οι πολιτικές εξελίξεις θα πλήξουν το τουριστικό ισοζύγιο η Τράπεζας της Ελλάδας αποτυπώνει μια αύξηση της τάξεως του 14,2%, για το 2015, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014.

Πιο συγκεκριμένα, η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2015 διαμορφώθηκε στα 11 εκατομμύρια 974 χιλιάδες που επέλεξαν για προορισμό τους κάποιο μέρος της χώρας έναντι 10 εκατομμυρίων 487 χιλιάδων για το αντίστοιχο επτάμηνο του 2014.

Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα τα έσοδα από τον τουρισμό να αυξηθούν εφέτος κατά 6,2%, φτάνοντας στα 6,7 δις. ευρώ.

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία, η αύξηση αυτή προέρχεται κυρίως από τους τουρίστες που προέρχονται από τις χώρες-μέλη της Ε.Ε. οι όποιοι κατανάλωσαν κατά 10,2% περισσότερο, δηλαδή, σε πραγματικούς αριθμούς 4 δις. 200 εκατ. ευρώ, και δευτερευόντως στην αύξηση κατά 1,2% των εισπράξεων από κατοίκους των λοιπών χωρών εκτός της Ε.Ε. των 28, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 2 δις 610 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ζώνης του ευρώ διαμορφώθηκαν στα 2 δις 504 εκατ. ευρώ, δηλαδή αυξήθηκαν κατά 1,2%, και οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ΕΕ-28 εκτός της ζώνης του ευρώ παρουσίασαν αύξηση κατά 27,0% και διαμορφώθηκαν στα 1 δις 696 εκατ. ευρώ.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΠΗΛΘΕ Η ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ 30%!!!!!ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΓΕΙ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΥΠΕΡ ΚΑΠΟΙΩΝ ”ΦΙΛΩΝ΄΄ ΧΩΡΩΝ….

Comments are closed.